Kérem folytassák az InuYasha leadását, mely évek óta szünetel!

Lengabor

/ #235

2012-11-27 01:10

Sango-chan: ha már megemlítesz engem is, legalább annyi eszed legyen, hogy helyesen másolod ki a nevemet... Lehet, hogy neked pofád van, de nekem (nekünk) arcunk, ami részemről tiszta. Ha ismernél, tudnád, hogy az elmúlt időben a belemet kigüriztem, nemcsak az animékkel kapcsolatban, de mindenféle sorozatokat és médiát illető témában, akinek tudok, segítek. 2012-t írunk aranyom, ha nem tűnt volna fel, a letöltések teljesen mindennapos, megszokott dologgá váltak. Ráadásul sorozatot és animét letölteni a jog szerint sem illegális, úgyhogy nincs miről beszélnünk. Az igazi rajongó ettől függetlenül is megveszi mind a DVD-ket, mind pedig más jellegű cuccokat is. Ilyen alapon a magyar animekedvelő közösség 100%-a(!) "bűnelkövető", mert jószerével online vagy letöltve nézik felirattal. Attól, hogy te homokba dugod a fejed és erről nem veszel tudomást, vagy nem beszélsz róla, még egy létező jelenségről van szó. A petíció fő célja nem a DVD-n való kiadás folytatása/befejezése, mindössze egy opcionális lehetőségként felmerült, ha semmiképpen sem oldható meg a tévés vetítés. Attól, hogy itt néhányan nyíltan beszélünk letöltésről, még nem okozunk kárt egyik tévétársaságnak sem. Mert ha a világ így működne, sehol nem mutatnának be semmit, nem hogy szinkronnal, de sehogy sem, mert az egyszerű ember úgyis csak "lelopná" a netről. Egyebekben nem reagálok, azt majd Eszter megteszi, ha akarja, de zárójelben megjegyzem, hogy van, amivel egyetértek veled.

Kagome: kérlek a személyes konfliktusotoknak ne ez a petíció lássa kárát, még ha valószínűleg sok haszna nincs is, de mégis számos rajongónak adhat egy támpontot, elég csak azokra gondolni, akik aláírták. Oldjátok meg privátban vagy ami még jobb: próbáljátok meg egymást elfelejteni (ez persze úgy nehéz, ha folyton érkezik valamelyik féltől viszontválasz), de kölcsönösen egymással kitolni nem szép dolog, főleg, ha az másokat is érint. Mindamellett vannak dolgok, amikben egyetértek veled, már ha ez érdekel egyáltalán. :)

Eszter: minden esetben örülök, ha valamilyen hasznos infót közölsz, de próbáld meg mások álláspontját, tanácsát is elfogadni. Én nem akarlak bántani, főleg, hogy az alap célkitűzéssel egy oldalon állunk, de az talán elgondolkozásra adhatna okot, ha többen is hasonlóan vélekednek rólad. Lehet, hogy nem is másokkal van a baj, hanem magadban keresendő a hiba?
Én is szeretek segíteni, de igyekszem sosem kioktatni senkit, ehhez azért tényleg olyan dolog kell, amitől felmegy az emberben a pumpa. Tudod, az ember abba köt bele, amibe érdemben bele lehet, ez nem feltétlen gonoszságból vagy sértődékenységből származik, sokszor tényleg csak jó szándékból.
Senki sem hibátlan vagy tökéletes. Te elkövetted azt a "hibát", hogy hirdettél náluk, majd utána egy vitafolyam generálódott. Egyszerűen annyiban kell hagyni, még ha az igazságérzeted nem is engedi. Okos enged, szamár szenved. Ezzel minden jövőbeli konfliktus megelőzhető.
Igazad van, rákérdezhetted volna, hogy ismered-e a torrentezést. Akkor egy csomó írást és civódást elkerülhettünk volna. Sajnálom. Én viszont ismerem a böngészőkhöz készült kiegészítők használatát, mégis szívesen olvastam, ahogy elmondtad a lényeget a letöltőprogramod használatáról, pedig nagyrészt magamtól is tudtam. De mindegy. Információ-átadás, ez is egy fontos dolog, amiért tényleg nem kell megharagudni a másikra.
Valójában csak annyira vagyok minőségkényes, ami még egy normál, elfogadható szintet képez. Furcsa, hogy pont én említettem, de soha nem töltök le semmit full HD-ban, mert túl nagy méretű, de a lényeg ugyanaz lenne, csak nekem nem ér annyit. De tudom, hogy sokan ragaszkodnak hozzá, és ha választhatok, hogy egy tényleg jó minőségű vagy közepes dolgot nézzek, akkor inkább előbbire voksolnék. Én a ráégetett cuccnál nem angol/magyar feliratra gondoltam, hanem a Just Anime Dubbed TV "logójára", vízjelére, noha nem túl zavaró, de azért mégsem örülök, hogy ott van. Egy DVD-minőségű képen semmi zavaró dolog nem lesz.
Természetesen nem írsz hiába, remélem innentől kicsit jobb kedvű lesz a társalgás hangulata, ha lesz érdemi mondanivalónk. Bár a felettem lévő két hozzászólás még elég sok puskaport tartalmaz egy "háborúhoz", de remélem tudod intelligensen kezelni, mert lassan a petíció hozzászólásai nem InuYasha-központúak lesznek, hanem egy írott Mónika show-szerűség...