Kérem folytassák az InuYasha leadását, mely évek óta szünetel!

Eszter
A petíció szerzője

/ #262

2013-01-18 20:32

Oké Jaken25, előre is köszi. Látom megértő(bb) vagy, aminek örülök. Nem tehetek róla, de sajnos van úgy, hogy bizonyos dolgok bizonyos elmondásban nem igazán egyértelműek nekem. Nyilván nem direkt csinálom, hanem ilyen vagyok, ez némi hátrányom. Persze biztos nem én vagyok az egyetlen ilyen, na meg a súlyosabbak rosszabbak, némileg sajnálom is őket. Örülök annak is, hogy nem bántottalak meg. Na ja, a negatív viták nem visznek sehova, de infócserék és békés enyhe viták azok okék.

Én legelőször az InuYashát animében láttam néhányszor (azóta már annál többször), majd kíváncsi lettem a mangájára is. Az InuYasha mangája volt az 1. manga, amit valaha olvastam, néztem (hisz a manga áll képekből is bőven, ezért is szeretem, csak könyveket nem szeretek olvasni, ennek több oka van). Na ja, tudom jól én is, hogy össze lett sűrítve a Final Act, feljebb is írtam erről, meg hogy több oka is lehetett annak, hogy miért. De azért ahhoz képest jól megcsinálták, kiválogatták a fontosabb dolgokat, igaz sajnos sok sorrendcserével. Na de azért nem tragédia, az összevonások pedig jók, mint például a 18. részében, ahol 2, vagy 3 fejezet különböző időtartama van összevonva, amik passzolnak egymáshoz és egymás után is. Ez van, nem akarták nyújtottabban folytatni, hanem a Final Act-tal le akarták zárni. Persze aki csak animeként ismeri, azt nem zavarja semmi, legfeljebb az, hogy rövidebb és gyorsabb valamivel a korábbi évadokhoz képest, ez feltűnhet bárkinek. De nem akkora baj. Némelyik utóbb nézett animének szintén kíváncsi lettem a mangájára, főleg akkor, mikor az adott anime hamarabb és/vagy rövidebben véget ért, mint a manga. Tehát a mangájában tovább van folytatva akár már befejezve teljesen, akár még készülés közben jár az adott manga. Animékben jobb szeretem az általam kedvelni kezdett animéket, de a mangákban is jók, főleg akkor ha csak mangában folytatódik, animében meg tényleg lezárták. Ugyanis van néhány ilyen is. Nem vagyok nagy anime manga rajongó, de néhány régebbi animét szeretek, ismerek. Plusz az utóbbi időben egy kicsit elkezdtem más animék, mangák után kíváncsiskodni, nézni. Volt ami kedvencem lett az InuYasha mellett, de volt olyan is, ami nem. Ez van, szerintem ezzel többen így vannak. De ettől még nem vagyok kifejezetten anime manga rajongó, csupán néhányat megszerettem, megszeretek még esetleg, plusz a kíváncsiság is hajt(ott) olykor. Most például van egy újabb kedvenc néhány napja, mely animében már korábban le lett zárva előbb, de mangában tovább van szintén, amit tovább is olvastam onnan, ahol az animéje le lett zárva. Ám a mangája még nincs kész, a készítője még csinálja, úgyis még befejezetlen az utóbbi fejezete, nincs semmi konkrétan lezárva, meg írták is itt-ott, hogy a készítője még csinál több fejezetet. Így ezt példéul várom tovább, néha követni fogom, hogy van(nak)-e már új fejezet(ek).