Kérem folytassák az InuYasha leadását, mely évek óta szünetel!

Eszter
A petíció szerzője

/ #264

2013-01-20 16:03

Én mikor először néztem végéig az Inut (még 2011-ben), a neten tettem letöltve. Anno a tévében is láttam belőle sok éve néhány ritka részletet, de akkor még nem fogott meg. Na igen, én is tudok arról, hogy a Final Act 15. részéhez tökre 99%-ban ugyanolyan másik részt is csináltak, azt én is láttam. Csak néhány apró plusz jelenet van benne, melyek nem túl lényegesek, nem túl feltűnőek. Az nem nagyfilm. Ez igaz, valóban célszerűbb lett volna inkább egy másik olyan Final Actbeli részt csinálniuk helyette, ami a mangában ott van. De hát sajnos ez van, nem tudunk mit tenni ellene. Igen, sok mangát nem fordítanak le végig magyarul, legyen az akár hivatalos magyar kiadás, akár rajongók általi, ezt némileg én is tapasztaltam. Mondjuk az Inu mangája végig le lett fordítva, több helyen nem túl jól, sok benne a hiba, legyen a hiba szinte bármilyen. Én már jó ideje főleg ezért újrafordítom az Inu mangáját, igaz az utóbbi másfél hétben szüneteltettem, hamarosan folytatom. Én igyekszem hibamentesen, szebben, rugalmasan és némileg animéhez hűen csinálni. Volt akikkel már megosztottam. Több mint a felénél tartok már egy kicsivel és kb. az egész negyedét osztottam meg eddig néhány emberrel, legtöbbjüknek nincs vele baja, volt olyan is, aki kifejezetten örült ennek. Nem tudom te olvastad-e azt a magyar Inu manga fordítást és hogy mit gondolsz róla. Nem akarom leszólni, de lehetett az volna jobb, szebb és sokkal hibamentesebb, ha jobban odafigyelnek a rajongó fordítók. De sajnos elhanyagolták, elkapkodták kissé több szempontból, ami nem jó. Plusz jobb, ha inkább egyvalaki teszi az egészet. Na ja, legalább megfelelően lezárják egy jó helyen az animét, amit már nem folytatnak és csak mangában van tovább, ezzel egyetértek, én is ezt tapasztaltam ebben. Ha nincs végig magyarul, célszerű onnan vagy angolul továbbolvasni akár a neten, vagy elölről az egészet csak angolul. Ha valaki tud angolul, akkor nem gond, de ez nem követel angol profiságot, zseniséget, na meg ott a szótár is, ha valamit nagyon nem értünk.