A Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság részére

Quoted post

Vendég

2013-02-23 07:40

#429: Pitya - Re: Idézet egy jobbikos hozzászólásból...

De miből jött le az, hogy Jobbikos? Leírta, kijelentette, célzott rá, vagy Te így gondolod így és punktum?! Gondolod, a tanultságot, vagy a bunkóságot a politikai nézet határozza meg? Gondolod,közöttetek nincs "bunkó, tanulatlan" stb?

És természetesen eltökélt hited, hogy csak mi nem tudunk vitatkozni, Ti igen? Miért vagy biztos abban, hogy a Ti általatok elfogadott történelem az igaz, 100% -ban? Mert ezt tanultad?

Akik kitörtek a várból, magyar katonák.azok  szerintetek fasiszták, holott ugyanazon rendszer és politika küldte oda Őket, mint akiket - joggal sajnálod természetesen Őket - a Magyar katonákat a doni kanyarba és ott haltak meg!Hibáztassátok és ítéljétek el az akkori poltikusokat, ha tömeggyilkooknak tartjátok őket, de miért a kiskatonák a célpont?A katona parancsot teljesít, bár az is lehet, volt köztük kegyetelen, de miért általánosítototok?

Nem gondolod, hogy ez kettős mérce? És sorolhatnám még itt Neked a kettős mérce jellemzőit, de nem teszem, mert úgyis azzal vágsz vissza. hogy velünk nem lehet vitatkozni, mert tanulatlanok és bunkók vagyunk!

Válaszok

GÓJ

#431 Re:

2013-02-23 08:15:31

#430: -  

Na, akkor én most beszállok kicsit beszélgetni. Igaz, nem nekem válaszoltál, de hát egy nyílt fórum már csak ilyen, mindenki válaszolhat mindenkinek, mintha csak egy teremben ülnénk és vitanapot tartanánk. Kérden, miből jött le, hogy jobbikos. Megmondom: abból, hogy a jobbikosnak olyan félreérthetetlen a stílusa, hogy semmi mással nem téveszthető össze. Egy jobbikosnak minden szavából süt a ms embertípus irányába a gyűlölet. Elég pl. Vona Gáborra képernyőn keresztül ránézni: riasztó a tekintete. Körbeveszi néhány tanult fickó, mint pl. Gyöngyösi, na ő a másik, aki szintén riasztó. Azt a hidegséget, amit az a pasas áraszt, én megfagynék a közelében. LEhetne sorolni, ott van a kis nyikhaj Novák Előd, az már kiprovokálta néha, hogy kicsit megruházzák. Nem akaroom elvinni a beszélgetés folyamát, visszatérek a válaszhoz. "Te így gondolod, így éa punktum" ez pont rátok jellemző, az ellenvéleményt nem tűritek, egyből elindul  vagdalkozás, ha véleménykülönbség van. A vagdalkozást mindig ti kezditek és elcsodálkoztok, ha valaki vissza mer válaszolni. Akkor aztán egyből azt állítjátok, hogy a másik kezdte. Közöttünk is van tanulatlan, bunkó természetesen, csak mi el is ismerjük.

Most sem ismered be, hogy nem tudtok vitatkozni. Egyszerűen nem fogadjátok el a másik véleményét, így valóban nem lehet vitatkozni. Sosem mondtuk, hogy az általunk elfogadott történelem 100 %-ban igaz, de természetesen megpróbáljuk megvédeni a magunk igazát a magunk ismeretei szerint. Nem csak azért, mert ezt tanultam, talán azért is, mert azt érzem igaznak. Amíg a világ világ, a világ létezik, addi az adott politikai rendszernek megfelelően fogják mindenütt a világon tanítani a történelmet. Nekem volt egy történelemtanárnőm a középiskolában, úgy tanította az anyagot, hogy nem lehetett az óráján nem odafigyelni. Nem mondom ki a nevét, ismert lett a család a rendszerváltozás után, a férje is 56-os volt. Ezt mi, diákok nem is tudtuk, csak a 90-es években vált ismertté számunkra. Sosem tudtuk, hogy zsidó, sosem tudtuk a férjéről, hogy 56-os halálraítélt volt és amnesztiával szabadult akkortájt, mikor mi gimisek voltunk. Érdekes egy világ volt. Mi, gyerekek korábban mentünk el suli előtt otthonról, gyűjtöttük az utcán a cigarettacsikkeket és a Nagy Ignác utcai kitört üvegű pinceablakon dobáltuk be a raboknak. Ösztönösen éreztük, hogy örömöt szerzünk vele. a, ez megint egy kanyar volt.

A kettős mérce ebben az esetben teljességgel félre- vagy belemagyarázás. A kettős mérce szerintem itt nem helytálló, vagy pedig megint másra mondod. Én a kettős mércét akkor mondom, hogy ha akár jobb- akár baloldalon valaki elköveti ugyanazt a negatív dolgot, majd ha tudok konkrét példát, jelezni fogom, te pedig a jobboldali cselekményt egekbe maasztalod, a baloldali hasonlón meg felháborodsz.  Majd gondolkozom példán, nehogy elfogultnak látszódjak.

Soha nem a várból kitörő, parancsot teljesítő kiskatonákat ítéljük el. Azt viszont sokkal inkább, aki a parancsot adja. Nem érzem úgy, hogy valaha is ezt tettük volna.