Az akác legyen hungarikum!
Quoted post
Virra Datra |
#1608 na ne már2014-02-12 13:54Ilyeneket is érdemes olvasgatni azért: http://viridis.hu/blog/48/449/az-akacos-ut-rogei |
Válaszok
ifjpalyizoltan |
#1619 Vélemény Felician cikkére (Re: na ne már)2014-02-12 14:45:23#1608: Virra Datra - na ne már Tisztelt Virra Datra!
Köszönjük, hogy megosztotta velünk "felician" blogbejegyzését. Érdekes gondolatok.
Az idézett írást alapjában véve ugyanolyan érzelmektől vezérelt, elsősorban az akác által kiváltott ökológiai katasztrófát vízionáló egyoldalú gondolathömpölygésnek látom - a Szerzőnek a saját szavaival élve: "ész nélküli dödögések szemétdombjának tarkasága" -, mint azokat az érzelemtől vagy indulatoktól vezérelt hozzászólásokat, amelyek azt vízionálják, hogy az EU ki akarja írtani az akácot.
Az egész petíció nem erre jött létre! Csak sokan arra sem vették a fáradtságot, hogy a petíció preambulumát legalább egyszer, értelmezve végigolvassák. Merthogy ti. abban egy árva szó sincs semmilyen EU-ról, sem az akác megvédéséről. Ön, Virra Datra, saját gondolatai helyett a "felician" által megfogalmazott és merőben túldimenzionált virtuális fóbiákat vetítette ki a petíció hozzászólási felületén, ugyanúgy, mint azok, akik az EU-t leendő akácirtóként definiálják. Természetesen véleménye szent és én egy pillanatig sem fogom győzködni semmi másról, mint amiről a tulajdon lelkiismerete szerint meg van győződve.
Mindezen mellékzöngék ellenére is az Ön által citált blogbejegyzésben - néhány tudatos vagy véletlen féltemagyarázástól függetlenül - nem látok semmi olyat, amely az akácméznek és az akácból készült erdészeti termékeknek a hungarikummá nyilvánításra érdemes mivoltát érdemben megkérdőjelezné.
Tehát maradok továbbra is tisztelettel!
a Kezdeményező egy nyírségi erdőmérnök
U.i.: Javaslom, hogy a blogbejegyzés legvégén a "warnew" által feltett lényeges kérdésre válaszoljanak gondolatmenetük helyességét, és a blogban említett konstruktív alternatívák létezését alátámasztandó. Holnap ilyenkor visszatérek és elolvasom a válaszukat, csak úgy, hadd tanuljak... |
ifjpalyizoltan |
#1851 Időkérés (Re: na ne már)2014-02-13 14:02:01#1608: Virra Datra - na ne már Tisztelt Virra Datra!
Elolvastam az Ön által belinkelt blogbejegyzést. Válaszoltam is rá. Most pedig várom, hogy 'felician' - a blogger - válaszoljon 'warnew' kérdésére. (Tiszta valóságshow...) Azóta én ('ifjpalyizoltan') is kérdeztem 'felician'-tól. Ebben a pillanatban még a kérdésem sem jelent meg a blogban. (Talán cenzúrázni kell előtte. Ehhez képest itt valós idejű cenzúrázatlan hozzászólásokat lehet tenni pro és kontra, és az alpári trágárság kivételével meg is hagyok minden véleményt - Mindenek okulására.)
Addig is, amíg választ kap 'warnew', s majd talán 'ifjpalyizoltan' is, nyilvánosságra hozom a honlapon bejegyzett hozzászólásomat.
Idézet magamtól:
×××××
Kedves felician!
Baráti hozzászólásomat hadd kezdjem három idézettel.
felician: "Lett volna, és van is tehát akácmentes alternatívája a homokkötésnek, de ez rendre kimarad a téma jelenlegi tárgyalásából." warnew: "Az lenne még érdekes hogy akkor mi legyen helyette és miért." felician: "Kértünk erre nézve tanácsot ökológustól. Időt kért egyeztetni és felkészülni (ami úgy vélem, elég korrekt). f"
Az én véleményem az alábbi. Amennyiben Ön tudván tudja, hogy van akácmentes alternatívája a homokkötésnek, akkor miért nem írja le? Erre Ön tanácsot kér egy ökológustól. Az ökológus pedig időt kér egyeztetni és felkészülni. Ami Ön szerint elég korrekt. Korrekt. Holnap ilyenkor visszajövök.
Kíváncsi erdészüdvözlettel!
ifj. Pályi Zoltán egy nyírségi erdőmérnök
U.i.: Felhívom a figyelmét, hogy a 2009. évi XXXVII. trv. (röv. Erdőtörvény) hatályos előírásainak megfelelő választ adjanak, amit törvényesen is végre lehet hajtani. Azaz egy akácos helyére csakis és kizárólag erdő művelési ágú területet javasolhat, merthogy az Erdőtörvény nem engedi hazánkban az erdőterületek térmértékének a csökkenését. Egyébként szerintem is van akácmentes alternatívája a homokkötésnek, de először kíváncsian várom az Ön szakmai javaslatát. Merthogy tanulni jöttem ide. Jó pap holtig tanul. Jó erdőgondnok örökké - az erdőtől.
×××××
Eddig az idézet önmagamtól.
S mind kíváncsibb erdészüdvözlettel!...
a Kezdeményező egy nyírségi erdőmérnök |
ifjpalyizoltan |
#2003 Még mindig se szó, se felelet... (Re: na ne már)2014-02-14 13:05:29#1608: Virra Datra - na ne már Kedves Virra Datra!
Én nem csak olvasgattam, hanem figyelmesen végigolvastam az Ön által belinkelt honlapon lévő blogbejegyzést. Írtam a bloggernek, 'felician'-nak. A hozzászólásom meg sem jelent a blog 'Hozzászólások' rovatában, míg az Öné már napok óta itt van ezen a honlapon. Az ott általam feltett kérdésre nem kaptam választ. Addig is, amíg megérkezik, tisztelettel ajánlom minden kedves 'Hozzászóló' figyelmébe az említett linkkel kapcsolatos #1851 Időkérés (Re: na ne már)2014-02-13 16:02
számú hozzászólásomat.
Őszintén szólva, nem tudom, van-e értelme ide belinkelni olyan honlapokat, ahol ha hozzászólok, akkor még a kérdésemet sem jelenítik meg. Ha Ön kéri, hogy olvassuk el, amit a figyelmünkbe ajánl, akkor ez miért nem kölcsönös? Talán azért nem, mert a szakmai párbeszéd sem az. De inkább tévedjek...
Kellemes hétvégét!
a Kezdeményező egy nyírségi erdőmérnök |
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1324 Létrehozva: 2024-12-06
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1180 Létrehozva: 2024-11-25
A kulturális, zenei és közösségi életért
1155 Létrehozva: 2024-12-18
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
747 Létrehozva: 2024-11-23
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
624 Létrehozva: 2024-12-16
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
372 Létrehozva: 2024-12-09
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
316 Létrehozva: 2024-11-21
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
267 Létrehozva: 2024-11-25
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
235 Létrehozva: 2024-11-06
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
205 Létrehozva: 2024-12-14
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
193 Létrehozva: 2024-12-11
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
185 Létrehozva: 2024-12-10
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
679 Létrehozva: 2024-11-19
Kiállunk Pajor András atya mellett!
122 Létrehozva: 2024-12-06
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1601 Létrehozva: 2024-09-29
A YETTEL mobilinternet/hanghívás szolgáltatásainak javítása Vámosszabadin
114 Létrehozva: 2024-11-25
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
5154 Létrehozva: 2024-06-21
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
88 Létrehozva: 2024-11-29
Hozzon létre az állam állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
237 Létrehozva: 2024-10-28