Pedofíliamentes Magyar Narancsot!
Quoted post
xxx xxx |
#359 Re: Ja hogy Bejaasszony, az mingyámás.2014-03-31 17:51#358: Tibi a galád - Ja hogy Bejaasszony, az mingyámás. Válasz 1.) Korábbi és friss kommentek alapján túlságosan tájékozatlan vagy a vitához, semmi értelme. Közöttünk mély szakadék van. Feltételezem nem fogsz 10000 oldal antropológiai anyagot elolvasni angolul a kedvemért. Visszatérünk erre 1-2 év múlva, ha kedved lesz.
"a mai emberszabásúak, mind matriarchális közösségben élnek" Nem igaz. Nincs egységesen matriarchális/patriarchális rendszer ezen fajoknál. Még a csimpánz és törpe csimpánz nemi élete sem hasonló. Gorilláké tökéletesen eltérő ezektől, mehetünk tovább: http://hu.wikipedia.org/wiki/Emberszer%C5%B1ek#Rendszertan http://en.wikipedia.org/wiki/Primate#Classification_of_living_primates
"a rasszizmusodtól eltekintve félig hibás a példád, félig helytálló" Rasszista itt csak te vagy, aki egy primitív, ősi családmodellre történő utalás okát a genetikára vezeted vissza. Az eltérő hagyományok pedig együtt élnek, mindig vannak átmenetek. Érvelésed hibás. Ma is kimutathatóak a patriarchális minták. |
Válaszok
tibi a galád |
#361 Re: Re: Ja hogy Bejaasszony, az mingyámás.2014-03-31 18:12:54#359: xxx xxx - Re: Ja hogy Bejaasszony, az mingyámás. megijedtem, hogy hozol egy 12 ezer éves linket... :) De nemhoztál. Nem minden majom emberszabású, de amelyik az, ott jobbára a matriarchális berendezkedés él. Az viszont, hogy a civilizáció a patriarchális berendezkedés alatt alakult ki, az sajnos vitathatatlan. Az, hogy a házassag oly módon alakult ki ahogy fentebb írtam,az is vitathatatlan. A te érvelésed nem hibás, mert Beaasszony nem érv. A vikipédiás link, amit linkeltél részben engem igazol, bár antropológiából tényleg hiányos a tudásom, idézek is belőle: "az orangutánok magányos lények (mind a hímek, mind a nőstények külön élnek, utóbbiak a kölykeikkel)"- ez a matriarchátus, röviden tömören. Nősténya kölykével, a hím pedig héderel. Nulla perspektíva. Szerintem féreértettél, én nem azt mondtam, hogy legyen patriarchátus, mert az erős visszalépés lenne, hanem azt, hogy a feministák által meghatározott patriarchátus nem helytálló semmilyen szempontból. Illetve arra próbáltam ráhomályosítani, hogy egy abszolút matriarchális társadalom kialakítása sok-sok akadályba ütközne, amennyiben ez a cél. |
Más felhasználók által támogatott petíciók
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
A száj- és körömfájás (FMD -magyarul RSzKF) jelenlegi diagnosztikai és válságkezelési gyakorlatának azonnali felülvizsgálata, életpárti alternatívák bevezetése érdekében.
3640 Létrehozva: 2025-04-02
Az állatok, a gazdák és a magyar vállalkozások védelmében – emberséges, etikus és független járványkezelést!
1257 Létrehozva: 2025-03-30
Gyermekeink érdekében: Ne szervezzék át a XVI. kerületi óvodák csoportjait!
565 Létrehozva: 2025-03-27
Vonják vissza Vészabó Noémi amatőr, giccsfestő Munkácsy Mihály-díját
1836 Létrehozva: 2025-03-20
Petíció az Isaszeg és Dány közötti 3102-es út felújításáért!
390 Létrehozva: 2025-04-17
Kiállok a Veres1 Színház mellett!!!
376 Létrehozva: 2025-04-13
Egy gyermekes családok SZJA mentessége/Támogasson minket
2297 Létrehozva: 2025-03-04
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
333 Létrehozva: 2025-04-18
Húsvéti Nyilatkozat és baráti levél polgártársainkhoz - amicus curiae
266 Létrehozva: 2025-04-23
Ne zárják be a jászberényi Fürkész Óvodát!
160 Létrehozva: 2025-04-21
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
1556 Létrehozva: 2025-03-05
Petíció a Magyarkanizsa község és Szabadka közötti buszközlekedésért
119 Létrehozva: 2025-04-25
Állandó füst megszűntetése 2 iskola és 1 óvoda udvarán (az Endresz György u. 49.-ből)
108 Létrehozva: 2025-04-02
Maxim Imola úszásoktatásának engedélyezésére való kérelem
92 Létrehozva: 2025-04-15
Segítő szakemberek kiállása az agresszív közbeszéd ellen
5855 Létrehozva: 2025-03-17
Petíció a DSZC-s iskolák reggeli kezdési időpontjának módosításáért
71 Létrehozva: 2025-04-03
Követeljük a fideszes bűnözők teljes körű elszámoltatását és büntetőjogi felelősségre vonását!
7823 Létrehozva: 2020-07-28
Ne oltsák be a gyerekeket a szülő beleegyezése nélkül!
55 Létrehozva: 2025-04-15
Maradjunk tagjai a Hágai Nemzetközi Büntetőbíróságnak!!!
44 Létrehozva: 2025-04-03
Tiltakozás a Szolnok-Abony közé tervezett elektrolit gyár megépülése ellen!
1192 Létrehozva: 2025-03-09