Az emelt angolérettségi 3. részének felülvizsgálatáért

Quoted post

Vendég 01

#172 Nevetséges

2014-05-11 07:57

Botrány az érettségin? Az érettségin, melynek értéke oly annyira devalválódott az elmúlt években? Az egyetlen megoldás, hogy megszórják a társaságot az az, hogy az egyik részét a vizsgának megnehezítik. Így mindjárt kiderül, hogy pl. melyik 50 ember az, akit szeretnének felvenni egy ELTE nyelvész szakra. Elég furán nézne ki, ha mindenki megtudná csinálni. És ha nem? Nem gond! hisz ennyi bőven belefér, hogy egy rész kevésbbé sikerüljön, a többi felhúzza: - gondoljatok bele - a reading nevetségesen könnyű volt. Nekem a listening 93%-os lett, megizzadtam, de nem találtam megoldhatatlannak. Inkább én találnám furának, hogyha mindenki más is ekörül teljesítene. Egy felsőfokú nyelvizsga és egy másik felsőfokú nyelvizsga között van különbség? Nincs: 67%-os semmivel sem ér kevesebbet, mint egy 90%-os. Ellenben az érettségin! Amennyiben 10000 ember egyformán jól teljesítene, mi mutatná meg a különbséget? Ez csak arról szól, hogy jelezzék, egy angol emelt sem könnyebb, mint pl. egy töri. Sokan így gondolják és ezért az angolt választják - hát nem! Aztán meg mehetnek a szülők, hogy az ő kisgyerekük pedig tisztességesen tanult és most elrontják minden esélyét. Inkább a többinek az esélyét rontanák el, annak a 20%-nak, aki tényleg jobb, és megérdemli, hogy kiemelkedjen. Ez a szelektálás egyetlen lehetősége.

Válaszok

Vendég

#173 Re: Nevetséges

2014-05-11 08:40:33

#172: Vendég 01 - Nevetséges 

Az egyik iskolában viszonylag érthető, másik iskolában szinte teljesen érthetetlen CD-t játszottak le. Szerinted ez az egyetlen lehetőség a szelektálásra??