Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

Vendég

#4372 Re: Re: Re:

2015-11-15 13:54

#4371: - Re: Re:  

Az utolsó mondatoddal maximálisan egyetértek. Azzal amit Lázár mondott, azzal viszont semmiképpen - a kockáztatás, nem egyenlő a büncselekménnyel, azaz nem mindegy, hogy egy cég külső folyamatok miatt megy csődbe, vagy azért, mert a vezetése direkt beleviszi előre eltervezett módon. Nem mindegy, hogy becsődöl 60 milliárdos VALÓS kötvény kárral - ami akár így vagy úgy kártalanítható a vagyonelemekből, stb, vagy a valós kötvényeken felül van egy 150 milliárdos lyukacska, amire semmi de semmi fedezet sehol nincs. S itt van a felelőssége a

PSZÁF-nek, később MNB-nek

piaci szereplőknek (hisz vétkesek közt cinkos aki néma)

magyar államnak - hisz ő ugyanúgy üzletelt ezzel a csalárd céggel, arra sarkalva a későbbi károsultakat, hogy fektessenek be nyugodtan, nincs itt gáz

valamint én magam a Q dolgozókat is felelősnek tartom hisz a kötvények értékesítésénél nagyon más képet festettek a cégről mint azt a valóság indokolta volna - többségük AZÓTA más pénzügyi szolgáltatóknál talált mukahelyet, ami röhej, életük végéig el kellett volna mindet tiltani a pénzügyi területen történő munkavégzéstől... most mosolyognak, keresik a jó pénzeket, szédítve újabb "balekokat", mi meg futhatunk az ő tanácsaik alapján betett - s úgy néz ki elvesztett - pénzünk után)

Válaszok

Vendég

#4373 Re: Re: Re: Re:

2015-11-15 15:21:36

#4372: - Re: Re: Re:  

Ezért kell majd perelni, ha minden lehetőség ugrott. A lefoglalt 160 milliárd vagyon a kártalanításunkra bőven elegendő. Ezt a vagyont kapták volna meg a bankok, ha segítenek, de nem tették. Ők még az adójukból is leírhatták volna, ezt nekünk is felajánlhatnák, adókedvezmény címszóval. Kárunkat évekig, évtizedekig leírjuk az adóból. Ez volt az ajánlat a bankok felé is. Költségvetési oldalról teljesen mindegy ki írja le az adóból, bankok vagy a károsultak. Szerintem ezt is fel kellene vetni valahol.

Szerintem egyelőre ne aggódjunk, pánikoljunk: az AB még nem nyilatkozott, lehet, hogy javunkra dönt és az OTP meg a többiek nyúlhatnak a farzsebükbe. De az is lehet, hogy - az egyenlő bánásmód miatt - a többi, becsődölt  brókercég áldozataira is kiterjesztik a törvényt, és akkor azt is a bankok fizethetik meg. :-)

Bízzunk a sikerben.