Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

Vendég

2015-12-01 19:01

Azt áruld el mitől nagyobb érték, egy gyerekes 3-tagu család 30-m-ja, mint egy 10-tagu család 80-millioja. vezesd ezt le alapjogilag.    

Egy vállalkozás nem 6.5%-ot termel.

Hogyan működhet olyan rendszer ahol egyetlen bankár nagyobb vagyonnal rendelkezeik, mint az ország öszes károsultja, ezt is vezesd le.

Nekem mindegy kinek mekkora befektetése van, annak örülök, ha mindenki előre tud jutni, szerintem mindenkinek annyit kell visszakapni amit oda betett.

Válaszok

Vendég

#4888 Re:

2015-12-01 19:43:26

#4887: -  

Ne erőlködj. Nem értik. Nem is akarják. Örömködni jöttek ide a fórumra a megfontolt tudatos pénzemberek biztonságával. Aki nem károsult attól nem is lehet elvárni, hogy megértsen bennünket.
De nem is kell! Ez min. intelligencia és empátia kérdése. Csak húznának el innen. Van nekünk elég bajunk nélkülük is. Egy Úriember a Győri besúgóhoz hasonlította őket. Szerintem csak szimplán g*-ik!

Vendég

#4889 Re:

2015-12-01 20:40:02

#4887: -  

Annyi a dolog lényege, hogy VOLT egy ISMERT - mindegy most, hogy mire vonatkozott - KÁRTALANÍTÁSI határ. 20 ezer EURO mint BEVA védelem. Értem ezt úgy, hogy mikor belépett az ügyfél a Q ajtaján EZT tudnia illett, hogy ennyire van, e fölött NINCS. 

Erre figyelhetett volna a 3 tagú 30 milliós befektetéssel, valamint a 10 tagú 80 milliós befektetéssel IS. Ezekben az esetekben egyiknek lenne fejenként 10, másiknak 8 milliós KÁRA. Abból a BEVA - ha csak nem nagyon rossz kötvénybe nyúlt - már FIZETETT volna. Ha egy "befektető" azt hiszi, hogy mert otthon van 10 családtagja, s elballag a 80 milliójával 1 NÉV alá betenni "felelősen", akkor én mint befektető, valamint KÁROSULT is, azt mondom, igenis VAN azaz LEGYEN felelőssége (anyagi is) - jelen esetben felelőtlen volt, igenis legyen KÁRA. S ők most RÁDÖBBENVE, neki "jár" a 80 millió. Nem, nem kell az égig nyújtózkodni, a felelősséget fel kell vállalni NEKÜNK károsultaknak is. Aki gondolja, menjen perre, évekig tömje a bíróságokat, az ügyvédeket, s higgye el, hogy igaza van - a végén kiderül. Sok sikert, én kihagynám ezt a kört ha lehet és egy mód van rá...

Azt, hogy egy vállalkozás mennyit termel nem tudom honnan veszed, hogy jön ide egyáltalán - zárójelben, haláli boldogság öntene el, ha az elmúlt 5 évben a vállalkozásom termelt volna évi 6.5%-ot... talán 3-at, jobb évben 5-öt, vagy még annyit sem. S örülhetek, hogy egyáltalán "termel". Persze lehet mondani, rosszul csinálom... 

A Csányi féle vagyon megint hogyan jön ide nem tudom. Nem mondtam, hogy elfogadható etikailag, (főleg a "talált" 80 milliárd... Szingapúrban) de mit kellene tenni ? Szétosztani ? Vannak a világban ennél klasszisokkal nagyobb vagyonok - kétesebb ügyletekből (is)...