Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#5508 Re: Re: Re: Kárrendezés számítása.

2016-01-07 09:25

#5505: - Re: Re: Kárrendezés számítása. 

Beszéltem velük, sajnos elég egyértemű a helyzet. 2008 után minden hozamot levonnak, és 3m felett még a 11%-ot. A számításokat viszont nem az Alap végzi, hanem bizonyos "Befektetési szolgáltatók", de róluk nem lehet többet tudni. A tervek szerint áprilisban várhatók az elszámolási értesítők, ami gyakorlatilag végzés, de nem kell elfogadni. (Aki nem fogadja el, az most nem kap semmit, és keressen ügyvédet.) Ezt követően 30 nap múlva kezdődnek a kifizetések, de most nem az OTP-nél, hanem a helyi takarékszövetkezeteknél. A kifizetési kondiciók ugyanazok, mint az OTP-nél voltak. 

Nyesz-ről, Tbsz-ről nem tudnak érdemi mondani. Akinek ilyen gondja van, és szeretné ezeket továbbvinni, feltétlenül írjon e-mailt a bevakukacbva.hu-ra, és/vagy levelet az 1476 Budapest, Pf.495-re. Jó lenne, ha ezt minél többen tennétek, hogy lássák az igényt, szerintem segíteni szeretnének nekünk.

Egyébként, ha valakinek valami kérdése van, hívja a 216 7130, 216 7131 számot. Segítőkész, empatikus ügyintézőkkel beszélhet.

 

Válaszok


Vendég

#5509 Re: Re: Re: Re: Kárrendezés számítása.

2016-01-07 10:44:19

#5508: - Re: Re: Re: Kárrendezés számítása. 

 Csak azt nem értem, miért ábrándoztok még a TBSZ-ről... Az értetlenkedésem oka a következő:

5 évre betettük a pénzünk, igérvén, hogy akkor nem lesz kamatadó. Bedőlt a cég, buktunk. Van egy TBSZ számlánk, ami alapban fel van törve, hisz a BEVA már kifizetett amennyit kifizetett. A maradékból a hozamokat leveszik, elvonnak 11%-ot pluszban a betett tőkéből (a 3 milliós rész nevetségesen alacsony, 5 évre hozamokkal nem lehetne túllépni... na ja ha valaki 2-2,5 milliót tett be) Azaz hogyan lehetne visszaállítani az eredeti állapotot ? Levonták a hozamokat, miből lenne a levonandó kamatadó a TBSZ lejártakor ? Mit ér a kamatadó mentesség akkor, amikor a hozam nulla, azaz a kamatadó is nulla, tehát "sokat" segít, hogy nem vonják le a nagy nullát... vagy továbbviszed még két évig a nulla körüli hozamokkal más cégnél, s a végén a nagy nullából engedi el a kamatadót ? Meg imádkozol, hogy a 2 év múlva még álljon az intézmény ahova betetted a pénzed...

Mondjuk volt TBSZ-en nekünk a családban 30 milliónk a Q-nál. Kaptunk eddig 12-őt a BEVA-tól. Most még nagyon jó esetben kapunk újabb 12-őt. Ebből hogyan lesz újra 30 milliós TBSZ számla ? Azt hiszik "kiegészítjük" a hiányzó 6-tal (hogy majd ellophassák azt is...) Eleve ki az a balfék - már elnézést -, aki ezek után egy büdös krajcárt 1 mp-re is odaad Mo-on bármilyen pénzügyi szolgáltatónak ? Nem hogy 5 évre TBSZ-re, de egyetlenegy másodpercre sem adok én már senkinek itt semmit sem. Kinek kell még a TBSZ-es kábítás ? 3 év lejárt a TBSZ számláinkból, 3 éve nem vehettem ki egy büdös petákot sem, mert akkor "felbomlik" és elveszik a kamatadó mentesség... nesze neked, most nem a kamatadó veszik el, de elveszik a betett pénzem 11%-a, az elmúlt 4 év hozamai, s ezek után van itt még egyetlenegy ÉPESZŰ ember is aki TBSZ-ről álmodik, azzal szarakodik ??? Kuporgattunk, nem vettünk semmi extrát az elmúlt 10 évben, hogy majd egyszer eljön a mi időnk, s a takarékoskodásunknak meg lesz a haszna, na eljött az idő... csak nem a jó(bb) anyagi körülményekre, hanem arra, hogy itt hagyjuk ezt a szarkupacot amit Mo-nak csúfolnak, s minél messzebb kerüljünk ezektől a vérszívóktól, s máshol NYUGODT körülmények közt ÚJ életet kezdjünk (a még megmaradt s eddig el nem lopott pénzünkből)...

Fogd a visszakapott pénzed aztán ásd el, vagy váltsd át valutára a TBSZ és egyéb baromságokat meg hagyd meg azoknak a merész kalandoroknak, akik hisznek ebben a rendszerben s ennek a rendszernek a fő haszonélvezői (mint Sz. Péter, Borkai Zsolt pld), az ÁTLAGEMBER az elmúlt 1 évben elég izelítőt kapott/kaphatott mit is érnek itt a törvények, no meg mennyi értelme van hosszú távú megtakarításokban gondolkozni... még rövidben sincs, s akkor nincs Q ügy, meg nincs fejfájás, meg jajjgatás.