Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#5609 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-25 15:20

#5608: - Re: Re: Re: Re:  

 Leírtam, hogy sehol sem vonnak le kétszer, ettől még persze a törvény olyan amilyen. De a BEVA törvény és ez a kárenyhítési törvény két külön dolog. Az hogy a BEVA-nál a káronszerzett pénzből kaptunk vissza az a BEVA törvény sajátossága alapján teljesen törvényes. S mondom, van aki jól is járt vele, mert ezzel a mostani "kárenyhítéssel" sokkal rosszabbul is járhatna.

Az meg, hogy ITT nem a káronszerzett pénzzel (magyarul a hozamokkal) együtt fizetnek ki az ENNEK a törvénynek, valamint az ezt meghozó törvényalkotó dolga - azzal lehet vitatkozni, jó-e a törvény, etikus-e, no meg akár alkotmányellenes is lehet, DE nem vonnak le semmit sem kétszer. Más kérdés, tavaly áprilisban nem erről volt szó, de hát ez jött az adott pénzből a végén össze. A visszafizetés alapja a BETETT pénzed, a felgyült hozamokat veszik el, - BEVA-től függetlenül -, s aki 3 millió fölött van attól a 11%-os "tanulópénzt". Az, hogy mi törvénytelen arról lehet elmélkedni... 40 valahány évem alatt láttam, átéreztem, részese voltam nem egy, s nem két törvénytelen dolognak - mint elszenvedő alanya persze. Az egész magyar lét a törvénytelenségre épül - reményeim szerint egyszer (az országgal együtt) összedől, s akkor a nulláról építkezve lehet majd egy normális országot felépíteni... Az alkotmánybíróság csak káronszerzésről beszélt, igen, de nem határozta meg mit is jelent ez ebben az esetben pontosan, s hagyta, hogy a kormány (meg a bankok) mondják meg mit is jelent a káronszerzés TÖRVÉNYILEG. A 2008 hasraütésszerű volt (legyen benne az előző kormány is, no meg ennyi pénz volt az ügyre szánva mint írtam már). Ebbe nagyon nem lehet belekötni, az AB ugyanis azt sem mondta, hogy KÖTELEZŐ új törvényt csinálni, azaz lehetett volna ez úgy is ahogy sokan, - köztük én is - számtalanszor leírták: Azt mondja a kormány, hogy fizetett a BEVA, mehettek a francba, nincs új törvény. S akkor most "biztosan" sokunk jobban érezné magát ? Mert speciel én NEM. Nem jó a törvény, biztos lenne millió jobb módszer, megoldás, de ez van, a SEMMINÉL ez is több, ezt ÉRTSÜK már meg, s ne egymás szavain lovagoljunk. Hidd el, igazad van, minden szar, csak nincs más biztosabb és gyorsabb módszer, hogy a pénzünk egy részéhez (legalább) hozzájussunk, mint a Fidesz és a bankok könyörülete - ami ennek a "törvénynek" az alapja.

Válaszok


Vendég

#5610 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-25 15:41:16

#5609: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Teljesen igazad van! Ettől többre már nem számíthatunk Aki meg többet akar az nem fogadja el az elszámolást és mehet a bíróságra.


Vendég

#5611 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-25 15:48:45

#5609: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Magyarázd el, hogy miért nem vonnak el kétszer. Az nem magyarázat, hogy kettő különböző törvény, a levont tétel - a fiktív kötvény felhalmozott kamata - tartalma úgyanaz. Ilyen alapon hozhattak volna olyan törvényt, hogy a kék szeműek nem kapnak kártalanítást. Ez a törvény így nem éri el a célját, azaz ha a kisbefektetők nem kapnak semmit, nem hiszem, hoy a tőkepiacban vettet bizalmukat megnövelnék.