Quaestor károsultak megmentéséért

vendég

#5601 Re: Re: Re: Re:

2016-01-25 09:26

#5600: - Re: Re: Re:  

 Akkor irány Brüsszel, vagy hagyod a p-ba hogy ez a szemét tolvaj kib-on V-d? nincs vesztenivalónk, nem mindegy, hogy hagyod simán lenyulni, vagy úgy veszni, hogy felvetted a kesztyűt és a pofájukat lejáratni, ahogy a bűnözők is teszik a körülményeik javításásért a börtönben, vagy egy szorgalmas dolgozó tisztességes embernek ennyi sem jár?Ennyi aljasságot, mikozben a közvagyont osszák, lopják, a rohadékok---Nem loptam, nem törtem be életemben, bíróságra sem jártam, még a szomszéddal sem vesztem össze, mennyit is érek akkor, hányni ezek miatt akarok csak és nem a saját gyávaságom, meghunyászkodásom, szaremberségem miatt! Igenis kitaposom a belüket, ha kell az utólsó fillérig és hálám a Kálmán Pikóna és a többieknek, akik tesznek is valamit azért, hogy tükörbe tudjak nézni!!!!

Szép napot!


Vendég

#5602 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-25 09:29

#5601: vendég - Re: Re: Re: Re:  

 Semmi gond, menj Brüsszelbe - mi sokan meg megkapjuk a pénzünk, és megyünk építeni magunknak máshol egy új életet. A kérésünk csak az, hogy a pattogásotokkal NE azt érjétek el, hogy a végén nekünk is perre keljen menni, majd 5 év múlva pofára esve leírhatjuk a most kifizetendő pénzt IS.

vendég

#5603 Re: Re: Re: Re: Re: AB beadványhoz hozzájárulás!!!!!!

2016-01-25 09:37

#5601: vendég - Re: Re: Re: Re:  

 Barnáné Hervert Adrienne számlájára utaljátok át egy, másfél héten belül, ha lehetséges. Mindenkire rábízzuk, hogy mennyit van módjában utalni.
CIB bank: 10700079-55183992-53400002" Ezt idéztem István leveléből. De már azóta eltelt néhány nap.


Vendég

#5604 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-25 09:48

#5602: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Nyugi szerintem  a kifizetést nem befolyásolja semmi.ITt ha tud változni valami az későbbi időpontban. Szerintem is meg kell lépni amit csak lehet, ettől jobb lehet csak.ennyi év kamatveszteseg nagyon sok. Sokan akkor értik meg ha megkapják az új elszamolast


Vendég

#5605 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-25 10:13

#5604: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Értem én, persze, harcolni kell. DE elöször kapjuk meg ami most jár, s utánna lehet harcolni azért amit elvettek. Ész nélkül uszítani ilyen esetben nem sokat ér, látszik, hogy orvos, tanár, taxis az tudja érvényesíteni az érdekeit, mi 32e-n már elnézést de szart sem tudtunk csinálni - legabbis az elmúlt egy év ezt mutatta. (s ez nem Kálmán Pikó és társai hibája) Azt sem értem, miért szólja le mindenki azokat, akiknek - bár természetesen FÁJÓ veszteségekkel - de mégiscsak igy-úgy, ilyen-olyan okok miatt elfogadható a jelenlegi kártalanítás. Mondom, aki meg a BEVA-val még többet is kapott mint ami e törvény alapján járna, azt meg főleg nem értem, hogy mit értetlenkedik, hőbörög. Legkevéssbé ők szívták meg.


Vendég

#5606 Re: Re: Re: Re:

2016-01-25 12:33

#5600: - Re: Re: Re:  

Egyetértek. A törvény úgy szar, ahogy van, a levonások akár még törvénytelenek is lehetenek, de nem érdekel.

Örülök annak ami megmaradt és amennyit visszakapunk. Mert akár az összes pénzünk is elúszhatott volna!

És ha nincs törvény? Se első, se  második? Felteszik a kezüket, hogy "Hölgyek, Urak! Vállalati kötvény. Így jártak"

Na akkor mi lett volna? Felszámolási eljárásban állunk sorban a követelésünkkel? Kitől, mikor tudtuk volna behajtani?

Lehet háborogni, de ha tavaly március 10-én felajánlják, hogy a kamatok nélkül visszakapjuk a tőkénket,

lett volna olyan, aki visszautasítja?

 

 


Vendég

#5607 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-25 14:19

#5606: - Re: Re: Re: Re:  

 Ellentétben a sok szenilis bozótharcossal, magam is osztom az álláspontodat, mert még emlékszem, hogy tavaly márciusban, a brókercsőd idején mire is számíthattunk reálisan. Ahhoz képest mostanra a helyzet kedvezően alakult, s végső soron kielégítő módon megoldódott.
Akik pedig az eset kapcsán kormánybuktatásban reménykedve szervezték nevetséges performanszaikat, azokra a bolondokra emlékeztetnek, akik szökést terveztek a sárgaházból, és este előre küldték egyiküket, hogy felmérje a terepet. A bolond pedig visszatérvén a terepszemléről, szomorúan közli:
- Fiúk, semmi sem lesz a szökésből... Lebontották a kerítést!


Vendég

#5608 Re: Re: Re: Re:

2016-01-25 14:46

#5600: - Re: Re: Re:  

 A törvénytelenség mindig törvénytelenség, gondolom Te sem örülsz annak, ha kétszer büntetnek meg egy dolog miatt. Az Alk. Bíróság káronszerzett hozamról beszélt, de nem mondta azt, hogy kétszer büntess!!


Vendég

#5609 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-25 15:20

#5608: - Re: Re: Re: Re:  

 Leírtam, hogy sehol sem vonnak le kétszer, ettől még persze a törvény olyan amilyen. De a BEVA törvény és ez a kárenyhítési törvény két külön dolog. Az hogy a BEVA-nál a káronszerzett pénzből kaptunk vissza az a BEVA törvény sajátossága alapján teljesen törvényes. S mondom, van aki jól is járt vele, mert ezzel a mostani "kárenyhítéssel" sokkal rosszabbul is járhatna.

Az meg, hogy ITT nem a káronszerzett pénzzel (magyarul a hozamokkal) együtt fizetnek ki az ENNEK a törvénynek, valamint az ezt meghozó törvényalkotó dolga - azzal lehet vitatkozni, jó-e a törvény, etikus-e, no meg akár alkotmányellenes is lehet, DE nem vonnak le semmit sem kétszer. Más kérdés, tavaly áprilisban nem erről volt szó, de hát ez jött az adott pénzből a végén össze. A visszafizetés alapja a BETETT pénzed, a felgyült hozamokat veszik el, - BEVA-től függetlenül -, s aki 3 millió fölött van attól a 11%-os "tanulópénzt". Az, hogy mi törvénytelen arról lehet elmélkedni... 40 valahány évem alatt láttam, átéreztem, részese voltam nem egy, s nem két törvénytelen dolognak - mint elszenvedő alanya persze. Az egész magyar lét a törvénytelenségre épül - reményeim szerint egyszer (az országgal együtt) összedől, s akkor a nulláról építkezve lehet majd egy normális országot felépíteni... Az alkotmánybíróság csak káronszerzésről beszélt, igen, de nem határozta meg mit is jelent ez ebben az esetben pontosan, s hagyta, hogy a kormány (meg a bankok) mondják meg mit is jelent a káronszerzés TÖRVÉNYILEG. A 2008 hasraütésszerű volt (legyen benne az előző kormány is, no meg ennyi pénz volt az ügyre szánva mint írtam már). Ebbe nagyon nem lehet belekötni, az AB ugyanis azt sem mondta, hogy KÖTELEZŐ új törvényt csinálni, azaz lehetett volna ez úgy is ahogy sokan, - köztük én is - számtalanszor leírták: Azt mondja a kormány, hogy fizetett a BEVA, mehettek a francba, nincs új törvény. S akkor most "biztosan" sokunk jobban érezné magát ? Mert speciel én NEM. Nem jó a törvény, biztos lenne millió jobb módszer, megoldás, de ez van, a SEMMINÉL ez is több, ezt ÉRTSÜK már meg, s ne egymás szavain lovagoljunk. Hidd el, igazad van, minden szar, csak nincs más biztosabb és gyorsabb módszer, hogy a pénzünk egy részéhez (legalább) hozzájussunk, mint a Fidesz és a bankok könyörülete - ami ennek a "törvénynek" az alapja.


Vendég

#5610 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-25 15:41

#5609: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Teljesen igazad van! Ettől többre már nem számíthatunk Aki meg többet akar az nem fogadja el az elszámolást és mehet a bíróságra.


Vendég

#5611 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-25 15:48

#5609: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Magyarázd el, hogy miért nem vonnak el kétszer. Az nem magyarázat, hogy kettő különböző törvény, a levont tétel - a fiktív kötvény felhalmozott kamata - tartalma úgyanaz. Ilyen alapon hozhattak volna olyan törvényt, hogy a kék szeműek nem kapnak kártalanítást. Ez a törvény így nem éri el a célját, azaz ha a kisbefektetők nem kapnak semmit, nem hiszem, hoy a tőkepiacban vettet bizalmukat megnövelnék.


Vendég

#5612 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-25 16:30

#5611: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Jó akkor Te magyarázd el miért von le kétszer. (főleg mikor hozamokkal jössz elő, amik NINCSENEK ebben a törvényben...)

... egy példa. Annó betettem 1 majd 3 millió Ft-ot a Q-ba... évek során lett 5.3 millióm hozamokkal (Q elszámolás szerint), bedőlt a cég, a QKKA kihozta, hogy van 5 millióm elvileg a QKKA alap szerint. Ennek mondjuk 50%-a fiktív volt. A BEVA fizetett 1000000 + 1350000 (ez a  2,5 millió hozamokkal együtti BEVA törvény szerinti 1 millióig 100%, fölötte 6-ig 90% kifizetés számítása)azaz 2350000 Ft-ot.

Betettem annó 4 milliót (1 + 3). Az alap a betett pénzt veszi alapul (vagyis nem az 5 milliós QKKA alap, s nem is az 5.3 milliós Q elszámolást veszi figyelembe) azaz a 4 millióból indul ki (ennyit számol majd visszafele ki, legalábbis reméljük vissza tudnak számolni, de a biztonság kedvéért a beutalt pénzekről mint ÚJ pénzről nem árt ha van utalási, vagy KP befizetési bizonylatod) 

4 millió a károd szerintük. Ez több mint 3 millió, azaz levon 11%-ot a 3 millió fölötti részből, azaz 1 millió 11%-a (110000 Ft) a bukta. Marad 3890000 Ft-od (890000 + 3000000) mint káralap. A BEVA kifizetett 2350000 Ft-ot, igy még kapsz 3890000-2350000 azaz 1540000 Ft-ot ez alapján a törvény alapján. Hol van itt kétszeri levonás ? Ja, igen, ott hogy a "tanulópénzt" is levonásnak veszed. Eleve nem értem miért hozod fel a fiktív kötvények felhalmozott kamatát, ami VIRTUÁLIS volt ez alapján a törvény alapján, mivel hogy nem veszik figyelembe a hozamokat. Az évek alatt BETETT pénzed lesz az alapkiindulás, ha ebből rosszul jössz ki a matekkal, maradsz a BEVA által fizetettnél és kész. Nem érdekel itt senkit sem a fiktív, nem fiktív kötvények hozama, amikor értsd már meg a betett pénzedből indulnak ki.

 

A kisbefektető KAP valamit. Vagy már KAPOTT. Sőt, ők bukják a legkevesebbet (az a huszonvalahány ezer ember - nem véletlenül persze) Nézd meg a példát, a Q elszámolás szerinti, s a kifizetett összeg különbözete 1.41 millió. Ennyi az ELMÉLETI kára. A VALÓS kára az a 4 millió s a kifizetett összeg különbözete plusz a 4 millió éves inflálódása a betétel óta, ott mondjuk 500e összesen - az elmúlt évek alacsony inflációját alapul véve. 

Akinek sok fiktív kötvénye volt, s relatíve alacsony betett tőkéje, ő járt a legjobban. Akinek régóta fialt sokat a pénze a hozamok levonogatása miatt ők rosszul járnak. Pontosan azok járnak a legjobban akiknek pár milliója volt bent. Ők nagy részét vagy már visszakapták (ha sok fiktívjük volt), vagy ezzel vissza fogják kapni nagyrészét (a kevés betett tőke büntetlensége miatt). Akinek 3-6 milió közt volt a betett pénze, ők 1-2 millió minusszal kiszállnak - lásd a példát. Akiknek 6-30 közt volt bent pénze, ők fognak relatíve sokat bukni, főleg ha régóta fialtatják a pénzük a Q-nál, a 12%-os hozamokkal szépen gyűjtögettek a számlájukon. A 30 fölöttiek meg úgyis mennek a bíróságra - nekik sok sikert.

Azzal, hogy ez a tőkepiacba vetett hitet nem erősíti ez a törvény, azzal maximálisan egyetértek. De ezeket ez már régóta nem érdekli. Elég csak a 2010-es évre visszamenni, mikor a világ tőzsdéi szárnyaltak, a magyar meg olyan esést produkált a kormányváltás után - pár Fideszes megmondóember mondatainak hatására - hogy a "legszebb" válságbeli időket idézte, 7600 Ft-os OTP 3000 párszázig képes volt esni, a MOL a habokban az akkori 20 valahány ezres ártól, a Telekomot meg 810-en adtam annó, most meg kell nézni mit is ér. Páran azon is megszedték magukat. Biztos van aki a Q-on is megszedi vagy már megszedte magát. Ez van, ez a magyar piac nem a kisbefektetőknek van kitalálva, de hiába papolok arról, hogy vond ki a pénzed Mo-ról, s hozd el nyugatra, 100 Q károsultból lesz 10 aki tanul a leckéből s eltűnik a magyar befektetők közül, 90-en meg odasomfordálnak majd az OTP-hez, meg a többi ugyanilyen simlis céghez mint a Q volt, s továbbra is kisértik a sorsot...


Vendég

#5613 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-25 16:45

#5602: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 5602! Fogd a pénzt és fuss. Fuss az alamizsnáddal kezdjél máshol új életet. Vissza se gyere. De Ez a mi hazánk, a családunké a gyerekeinké marad. Mi itt akarunk élni boldogulni és a törvényes utat igen is végigjárjuk. Milyen dolog az, hogy bűnözők kapnak pénzt mert nincs Tv, welnesz meg konditerem minden börtön cellában? Mi akik egy élet ledolgoztunk nélkülöztünk takarékoskodtunk, hogy a gyerekeink jobban éljenek az ellopott pénzünkre se tarthatunk igényt? Hangsúlyozom: itt nem befektetési kockázat volt hanem a kormány és a felügyeleti szervek által hallgatólagosan támogatott LOPÁS. Erről már senki nem beszél.


Vendég

#5614 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-25 17:41

#5613: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Hát ha neked a 24 millió alamizsna, akkor sok ilyen "alamizsnához" kívánok neked szerencsét. Vissza biztos hogy nem jövök - többek közt már elnézést de a hozzátok hasonlók MIATT sem nagyon érdemes. Azon lovagolsz ami 32e embert ugyanúgy érint, de úgy állítod be mintha csak te lennél az egyetlen, aki "megdolgozott" a pénzéért, te lennél az egyetlen áldozat. Köszi, valahogy a jelenlegi hatalom UGYANEZT a maszlagot akarja lenyomni a torkomon - ők igen értenek mindenhez, én nem, ők okosok, én hülye vagyok, stb, stb, sőt szégyeljem magam mert más a gondolkodásom, más az elképzelésem az életem folytatásáról. Te is ezt vallod arról, azokról - köztük rólam - AKIKNEK más a véleménye a Q ügy megoldását illetően mint a tied.

Értsd meg, SOK SIKERT kívánok neked, nektek a perhez, legyen igazad, bizonyítsd be, hogy "Hangsúlyozom: itt nem befektetési kockázat volt hanem a kormány és a felügyeleti szervek által hallgatólagosan támogatott LOPÁS. Erről már senki nem beszél." Mondom LEGYEN IGAZAD, KAPD VISSZA A PÉNZED mindenestül, hozamostul, sőt verd le az időközben felmerűlő késedelmi kamatot IS rajtuk, Hajrá. Nekem erre se időm, se "merszem" nincs. Bele nem megyek egy bizonytalan, évekig tartó peres buliba, ha kiszállhatok MOST, MA "24 millió a zsebbe"-vel. 32 millió virtuális pénzből, minusz 2,5 millió tőke bukta, valamint elvi 5,5 millió hozambuktával. Nekem a maradék "alamizsna" 24 millió egy MINDENKI ÁLTAL BIZONYTALAN VÉGKIFEJLETTEL kikiáltott pernél többet ér. (Palotás is visszábbvett már az igéreteiből, 70% feletti kifizetésnél "fogd a pénzt és fuss"-t javasol ő maga is... vajon miért :D)

Csinálok a 24-ből majd ÚJRA 32-őt - amennyim virtuálisan volt a Q-nál - én persze nem egy fészekbe tettem az összes tojásom, így maradt még jócskán máshol is pénzem. Persze nem Mo-on, s nem TBSZ-ekkel bohóckodva. Nem lesz könnyű persze megkeresni a most kiesőt - de MÁSHOL sikerülni fog, ha már itthon az annó prosperáló bizniszem 2010 óta sikerült a kedvenc kormányunknak kb a béka segge alá "felemelni" - hisz Mo jobban teljesít, az emberek jobban élnek - csak az én ismerőseim, ügyfeleim nem érzik ezt... persze pár trafikot ha hozzámvágnának a város közepén lehet én sem panaszkodnák... De ELBUKNI esetleg 5 év pereskedés után MINDENT, na az már nekem is sok lenne - no meg mint mondom, most vagyok olyan korban, hogy még mozdulhatok - amihez meg nem ártana többek közt a 24 millió (a szavaddal élve) "alamizsnát" visszakapni. Azért remélem nincs harag, s mondom a pereskedéshez meg sok sikert, s jöjjön be a számításotok...


Vendég

#5615 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-25 20:16

#5612: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 

Ajánlom olvasd el a törvényt és megtalálod a hozam szót.


Vendég

#5616

2016-01-25 20:26

Az AB szerint semmi nem jár, legfeljebb a torveny szívességből adhat kártérítést. Bármit ad tehát, az jogszerű. Ha bármit le kell vonni az is jogszeru. Akkor mit is várunk ujra az AB-tol?


Vendég

#5617

2016-01-25 20:50

Tudja valaki, hogy meglévő kötvények esetében hol lehet a Q. F. H. Kft elleni eljárásban követelést érvényesíteni? És a benyújtási határidőről?


Vendég

#5618 Re:

2016-01-25 21:48

#5616: -  

 Pontosan


Vendég

#5619 Re:

2016-01-25 22:35

#5616: -  

 Hagyd, csodát VÁRNAK. Azt, hogy a bankok azt mondják, "ácsi, adunk még 50-100 milliárdot, hogy ki tudjátok sakkozni, hogy mindenkinek a hozamos hozama, meg még egy kis bánatpénz is beleférjen"... Vagy hogy az állam elismerje, hogy hibázott, s ezáltal beszáll ő is 100 milliárddal... Na ezt a csodát várják, ráadásul úgy, hogy mindezt az AB mondja ki... :) Akinek van egy csepp realitásérzéke az tudja mit várhat EZEN a jelenlegi kárenyhítési megoldáson kívül (per NÉLKÜL) - semmit sem. 


Vendég

#5620

2016-01-26 06:48

Teljesen felesleges AB-hez menni.

Azt az egyszerű dolgot kellene megérteni, hogy történt ami történt, ami után jár a beva, a felszámolási vagyon és a per.

Ehhez képest született egy ex gratia törvény még, ami a károkat enyhíti és sokaknak elfogadható megoldás. Aki ezt finanszírozza, annak jogában áll eldönteni, hogy milyen számítási módszert alkalmaz. Ezt megtámadni az év vicce.

kb. Annyit jelenten, mintha én eldönteném, hogy minden kék szemű károsultnak adok 10 000 ft-ot, erre a nem kék szemű károsultak felelősségre vonnának, hogy mi ez a diszkrimináció...érdekes lenne. 

Nem értem hogy lehet ez a törvény bármi ellenes, nem is kellett volna meghozniuk ezt a törvényt, ez egy segítség sokaknak (akinek nem, az nem fogadja el, hanem végigjárja azt az utat, amit mindenki megkülönböztetés nélkül végigjár, ha kár éri, bűncselekmény áldozata). 


Vendég

#5621 Re:

2016-01-26 09:40

#5620: -  

 "Teljesen felesleges AB-hez menni."

Így igaz! Ennek ellenére az FB csoportban, de itt is gyűjtik a pénzt az AB panasz finanszírozására.


Vendég

#5622

2016-01-26 10:37

Ha megtámadják a törvényt attól meg senkinek nem lesz kevesebb.Amit eddig kaptunk az is azért volt mert voltak emberek akik sok mindent megtették.


Vendég

#5623 Re:

2016-01-26 11:24

#5622: -  

Nagyon reméljük, hogy mire az AB elbírálja a beadványt, már rég túl leszünk a kifizetésen.
Az eddigi BEVA kárpótlás és a mostani tv. pedig nem az eddigi néhány tucat fős demonstrációk, a papírmasék hurcolázása miatt, hanem azok ellenére született meg.


Vendég

#5624 Re: Re:

2016-01-26 18:47

#5623: - Re:  

 Nem tettek volna semmit (BEVA, kárr. törvény), ha nem lett volna nagy  felháborodás.


Vendég

#5625 Re: Re: Re:

2016-01-26 19:12

#5624: - Re: Re:  

 EGYETERTEK. Úgy lettünk volna mint pld hungáriának. Kellett azt "felháborodás".