Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

Vendég

2016-04-08 09:30

Két problémát vetnék fel:

• A kárrendezési törvényben az van, hogy a kárrendezés fejében a követeléseink átszállnak az Alapra. Nekem ez azt mondja, hogy ha nem utasítom vissza a kárrendezést (akár a nullásat is), akkor minden további hitelezői igény jogot elvesztek a Quaestor felé (ha esetleg pl. elég vagyont találnának). Tehát hiába fizetem be az 1 %-ot és adom be a Vectigalishoz időben az igényemet, még ha lesz is pénz, ezen a címen elutasíthatnak.
  • A másik kérdésem, hogy egyszer májusban már beadtunk hitelezői igényt a PSFN-hez. Erre a Vectigalis azt mondja, hogy az a Quaestor Értékpapírkereskedelmi Zrt-vel szembeni igény volt, őhozzájuk pedig a Quaestor Financial Hrurira-val szembeni követeléseket kell benyújtani. Honnan tudom, hogy én kitől követelek: QFH-s kötvényem volt.

Válaszok

Vendég

#6008 Re:

2016-04-08 09:58:40

#6006: -  

Látod erre a kérdésre még nem válaszolt eddig senki, pedig fontos lenne. Miért is nyújtottuk be a hitelezői igényt, hogy részt kívánunk venni a felszámolási eljárásban? Erre még iktató számot is kaptunk, de azóta semmi….

Vendég

#6016 Re:

2016-04-08 21:09:27

#6006: -  

1. probléma: Igen, a nullást is vissza kell utasítani, ez az alapja minden további követelésnek és az esetleges peresítésnek is!

2.probléma: Mindkettő céggel szemben be kell adni a hitelezői igényt. A QÉ Zrt-vel szemben a fíktív kötvényből eredő követelésed érvényesíthető, a Hruriával szemben pedig a meglévő, feltéve ha találnak vagyont.