Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#6071 Re: Re:

2016-04-11 12:48

#6070: - Re:  

 A "bankok nyomását" értjük - sőt meg is tudom érteni -, csak akkor nem úgy kellene reklámoznia a tisztelt kormánynak ezt a "kártalanítást", hogy a "pénzügyi szektorba vetett bizalom megerősítését célzó lépés", mert ha ennek a törvénynek a hatására bárkinek is megerősödik a bizalma a pénzügyi rendszerben, az jobb ha azonnal a kályhában elégeti az összes megtakarítását. Ez a kártalanítás véleményem szerint maximum arra jó, hogy ELRIASSZA az embereket a pénzügyi szektortól - mind a bankoktól, mind a további bárminemű befektetésektől...

Okoljuk a bankokat, közben állítólag úszik a kormány a pénzben, de egy krajcárt sem hajlandó se direkt, se az MNB-n keresztül indirekt módon számunkra a kártalanításra biztosítani, közben sorolhatók lennének napestig azok a rétegek (most legújabban a CSOK-osok) akiknek ilyen-olyan jogcímen, hülyébbnél-hülyébb okokra hívatkozva szórják a 10 milliókat... (sokadszorra említem az ifjúgazdáknak szétszórt többtíz hektárnyi potya ingyenföldeket, a traktorokra adott több tízmilliókat, stb, stb...) Mert azokra VAN pénz - őket támogatni, sokunkat meg kifosztani kell, pld 2002-es befektetések hozamainak levonogatásával.

Válaszok


Vendég

#6072 Re: Re: Re:

2016-04-11 13:24:35

#6071: - Re: Re:  

 

A levelemből egy részlet, amit többek között a Kárr. Alapnak küldök:

A Kárrendezési törvény (2015. éci CCXIV. törv.) alapján a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Rt-től vásárolt ingatlan kötvények hozama nem számít bele a levonandó nettó hozamba. Hivatkozok a Kárrendezési törvény 16.§ 4) bekezdésére, az 1.§(1) bekezdésére és 4. §-ra.

 

16.§ " 4) A kárrendezésre jogosult részére fizetendő ellenérték meghatározása során a (3) bekezdés szerinti összegből le kell vonni a kárrendezésre jogosultnak vagy jogelődjének 2008. január 1-jétől az 1. § (1) bekezdése szerinti kibocsátó által kibocsátott kötvényére tekintettel jóváírt hozamot."

"1. § (1) A törvény hatálya azokra az ügyletekre terjed ki, amelyeknél az ügyfél jognyilatkozata a kibocsátó - a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény szerinti - kapcsolt vállalkozásának minősülő, e törvény hatálybalépésének napján felszámolás alatt álló befektetési szolgáltató által értékesített kötvény (a továbbiakban: kötvény) vásárlására irányult, és amelynél az ügyfél az ellenérték-fizetési kötelezettségének eleget tett, és értékpapírszámláján kötvény került jóváírásra, függetlenül attól, hogy a kibocsátás vagy a jogügylet érvényesen létrejött-e, illetve teljesedésbe ment-e. A törvény hatálya azon befektetési szolgáltatóval szemben fennálló követelésekre terjed ki, amely befektetési szolgáltató felszámolását a bíróság e törvény hatálybalépését megelőző évben jogerősen elrendelte, és a felszámolási eljárás 2016. február 15-ig jogerősen nem zárult le."

4. § E törvény alkalmazásában:

1. befektetési szolgáltató: a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) alapján befektetési szolgáltatási tevékenység folytatására jogosult szervezet;

2. diszkont kötvény: olyan nem kamatozó kötvény, amelyet névérték alatt bocsátottak ki, és a lejáratkor névértéken váltanak be;

3. hozam: az értékpapírszámla-vezető által a kárrendezésre jogosultnak ténylegesen jóváírt

a) kamat összege,

b) eladási és vételi ár különbözete a lejárat előtt az 1. § (1) bekezdése szerinti befektetési szolgáltató által visszavásárolt kötvény esetén,

c) névérték és vételár különbözete diszkont kötvény esetén;

4. vállalkozás: gazdasági tevékenységet folytató jogalany.”

 

 

Én, mint ügyfél a jognyilatkozatom a Quaestor Financial Hruria Tanácsadó és Szolgáltató Kft kibocsátóra terjed ki a QFD150812 és a QFD150520 kötvényei miatt. Más kibocsátóra nem tettem jognyilatkozatot.

Az ingatlan kötvénynek hozama a vételi és eladási árfolyam különbözete. Az ingatlan kötvényeket nem lejárat előtt, hanem lejáratkor vásárolta vissza a befektetési szolgáltató tőlem. Az ingatlan kötvény nem diszkont kötvény és nem fizetett kamatot (ha így lenne, akkor nagy a probléma). Ez a hozam, amit kaptam az ingatlan kötvény lejáratakor(10 év után) a Kárrendezési törvény szerint nincs nevesítve, így nem is lehetett volna levonni.

 

A Kárrendezési Szabályzat beadási határidőn túli módosítását az ügyfél rovására már nem tudom értelmezni.

 

A Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Rt ingatlan kötvény programja évekkel ezelőtt lezárult, visszafizette tőkéstől és hozamostól a kötelezettségét és a pénzünkből komoly beruházásokat valósított meg.