Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#6081 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-12 07:18

#6079: - Re: Re: Re: Re:  

Az rendben van, hogy az ingatlan kötvénynek is volt kamata, de az Alap miért vonja le a kamatot 2008 előtti évekre (egészen 2002-ig), ahogy itt többen is írták. 

Válaszok


Vendég

#6084 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-12 08:34:39

#6081: - Re: Re: Re: Re: Re:  

Véleményem szerint ennek az lehet az oka, hogy ha valaki 2008 jan. 1. után vette fel az ingatlankötvénye kamatait, amikor az lejárt/eladta, akkor a 2008 előtti évek kamatai egy összegben halmozottan, kamatos kamatként szerepeltek a kötvény visszaváltásakor/eladásakor. Ezt az érintettek nyilván méltánytalannak érezhetik, de a törvény betűjéből ez következik. Más megfogalmazásban ugyanezt olvashatod az előző posztban lévő Tájékoztatóban:

„Miért vonták le a kárrendezési összeg kiszámítása során olyan kötvények hozamát is, amelyek a felszámolás időpontjában már nem voltak az értékpapírszámlán?

A Kárrendezési törvény alapján nemcsak a felszámolás időpontjában az értékpapírszámlán meglévő kötvényekre, hanem a jogosult által korábban vásárolt valamennyi, a Quaestor cégcsoporthoz tartozó társaság által kibocsátott kötvényre tekintettel 2008. január 1. után jóváírt hozamot le kell vonni a kárrendezési ellenérték meghatározásakor. A jelzett időpontot (2008. január 1.) követően a Quaestor Ingatlan Kötvény és a Quaestor Financial Hrurira Kft. kötvényprogramja keretében kibocsátott kötvények esetében történt hozamjóváírás, tehát ezek a hozamok kerültek levonásra a kárrendezési összeg kiszámításakor.”

Az egész mögött pedig az az érvelés húzódik meg, hogy ez a kártalanítás nem alanyi jogon jár, hanem egy olyan méltányosság alapú juttatás, amire a csőd idején hatályos törvények alapján nem tarthatna igényt, hanem csak a felszámolási eljárásban próbálhatná meg érvényesíteni a követelését (ez az út most is nyitva áll mindenki előtt).