Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post

Teljes káosz

#6083

2016-04-12 08:16

Környezetemben érintettek közül elég sokan 0-s levelet kaptunk, aki nem, az is nagyot nézett az összeg láttán. Épp ezért megnéztem a levéklben írt Vectigalisrt cég felé miképp lehet hitelező igényt benyújtani, mert nem hiszem, hogy a levezetésben bármit változtatnának (nem tudom hogy jött ki nekik, de életemben nem produkálta azt a hozamot semmim, ezt már egy tőzsdemágus is megirigyelné tőlem, mondjuk ha jól értettem az után is levonták a hozamot, amit 3 éve kivettem és ami után egyébként befizettem a kamat adót, mert nem volt meg az 5 év, csak épp kellett pénz felújításra)

Két fontos kérdésre még mindig várom a választ a Vectigalisrt cégtől:

1. A kárrendezési beadványon túl gondolom mint sokan mások, beadtam 2015. május 8-ai dátummal a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság részére hitelezői igényemet. Ezzel vajon mi történt, azzal ki foglalkozik, milyen viszonyban áll e jelenlegi esetlegesen beadott igénnyel? erre még nem válaszoltak.

2. Elvárják az igényelt összeg 1%-ának előzetes befizetését, mint nyilvántartásba vételi díjat. A jelenlegi törvénykezésben azt olvasom, hogy:Befektetési vállalkozásokról szóló törvény 132. § (2) bekezdése értelmében a Csődtörvény 46. § (7) bekezdése szerinti nyilvántartásba vételi díj megfizetésére nem vagyok köteles” Szóval akkor miért kell fizetnem? erre sem írtak semmit, azért ez kedz még inkább felháborító lenni...

Kapott valaki ezekre választ? Tudja ezt valaki? Előre is köszönöm!

Válaszok


Vendég

#6101 Re:

2016-04-13 17:14:40

#6083: Teljes káosz -  

 A kötvénykibocsájtó Quaestor Hrurira Kft. nem befektetési vállalkozás, ezért kell megfizetni a felszámoló Vectigalisnak az 1%-ot.