Quaestor károsultak megmentéséért

Vendég

#6101 Re:

2016-04-13 17:14

#6083: Teljes káosz -  

A kötvénykibocsájtó Quaestor Hrurira Kft. nem befektetési vállalkozás, ezért kell megfizetni a felszámoló Vectigalisnak az 1%-ot.

Vendég

#6102 Re: Re: Re: Re:

2016-04-13 17:36

#6100: - Re: Re: Re:  

A hozam két kamatfizetés közötti időre, vagy - ha csak véglejáratkor fizették ki, akkor - vásárlástól a véglejáratig járó összeg. Nekem csak Hrurira kötvényim voltak. A Q2 törvény nem  rendezte a vételárban felhalmozott kamat sorsát, így vélelmezem, hogy a levont hozam összegben tőkerész is lehet. Megkértem én is a részletes kimutatást, mert a hozam elszámolásra vonatkozó papírokat korábban nem adták ki (TBSZ-en hozamvisszaforgatási szerződésem volt.)

Vendég

#6103 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-13 17:45

#6102: - Re: Re: Re: Re:  

és kaptál már kimutatást, vagy választ?

Vendég

#6104 Re: Re: Re:

2016-04-13 18:40

#6091: - Re: Re:  

A befizetést milyen számlaszámra fizetted be és mit írtál a megjegyzésbe?  

Vendég

2016-04-13 19:38

Arról van valakinek bármilyen infója, hogy a Hrurira felszámolásában mennyi értékesíthető vagyon van?

Érdemes egyáltalán beadni a hitelezői igényt? Lesz egyáltalán pénz?

10 ezer hitelező 2-3-4 millió Ft/fő igénnyel, 40 milliárd hitelezői igény is összejöhet.

Befizetjük az 1%-ot, ami 40 MRD-nál 400 millió, ebből aztán kurva jól ellesz a felszámoló, és a felszámolás végén közlik, hogy vagyon nem volt, pénz nincs, sajnos a hitelezői igényeket nem tudjuk kielégíteni.

Tehát tud valaki bármilyen infót?

Vendég

2016-04-13 20:09

a felszámoló a-kategóriába sorolja magát, mi pedig f. a-b-c-d-e-f. tehát alkotmányellenes az ilyen jellegű fa. 

tudomásomszerint a vagyon a Q-Zrt-ben van, vagyis volt.

Vendég

#6107 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-13 21:07

#6103: - Re: Re: Re: Re: Re:  

Sajnos még egyik helyről sem (Kárrendezési Alap és PSFN) érkezett meg az adat, pontosabban a PSFN-től ma hiánypótlásra szólítottak fel: adjam meg a nevemet (a mail-emben szerepelt), adjam meg az adóazonosítómat (a mail-emben szerepelt), adjam meg a levelezési címemet (a mailemben szerepelt), adjam meg a születési helyemet és az időponmtot, adjam meg az édesanyám nevét, adjam meg a személyi igazolvány számomat. Na ez az utóbbi 3 valóban hiányzott.

Elküldtem. Azt is írták, hogy csak postán fogják megküldeni amit kértem, így kb. 2 hetet saccolok.

Vendég

#6108 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-13 22:54

#6102: - Re: Re: Re: Re:  

Én 0-ás elszámolást kaptam, ma számoltam ki. A tőkét is beleszámolták  a hozamba, ami ráadásul bruttó és nem, mint állítják "nettó hozam" Úgyhogy, visszautasítom, kifogást nyújtok be, de nem várok részletes kimutatásra, hanem leírom  a saját számításom,és kérem  a részletest, ha nem adnak, vagy nem egyezik a kettő, bíróság. Egyébként is oda fordulnék.

Vendég

2016-04-14 06:15

"Itt a figyelmeztetés: sérültek a migránsok és a Quaestor-károsultak jogai is"

Napi.hu, MTI, 2016. április 14. csütörtök, 07:55

Vendég

#6110 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-14 06:18

#6107: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Én is ezt kaptam, várjuk a levelet.

Vendég

2016-04-14 12:15

Itt vannak a részletek az Ingatlan kötvénnyel kapcsolatban:

http://gepnarancs.hu/2016/04/becsaptak-a-quaestor-karosultakat/

Vendég

2016-04-14 12:45

Véleményeket szeretnék kérni családunk egyik tagjának - összeget közöltök mostanában,ma elővettem az első

kárrendezési papirt ahol a negyedik rublikában a valós kötvények értéke szerepel és diff.igy majdnem ugyan az.

Szerintettek adjak be a felszámolóhoz valamilyen papirokat ezzel kapcsolatban? Köszönöm ha választ kapok.

Vendég

2016-04-14 13:42

gepnarancs.hu/2016/04/becsaptak-a-quaestor-karosultakat

Vendég

#6114 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-14 15:34

#6107: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Idohuzas megint ! Minden adat a birtokukban van! 

Nem szivesen vallom be, de teljesen feladtam .Nem hiszek mar a jogi megoldasban sem . Nagyon csalodott vagyok , en is kertem reszletes elszamolast , meg nem kaptam semmit, de ha kuldenek akkor sem fogom atlatni, csak az utolso papirjaim vannak meg. Hozamot nem vettem ki csak egyszer, mindig visszakotottem.Nagyon hianyzik a maradek penz , kulonosen , hogy csaladtagom is karosult.Nagyon elbantak velunk.UTALOM OKET!

Vendég

#6115 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-14 16:07

#6114: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Annyit lehet tenni, mint 2014-ben is lehetett volna. Nem szabad a Fideszre szavazni... mert ennek az ügynek a haszonélvezői, a pénzünk eltüntetéséhez aszisztálók nem az MSZP, LMP, Jobbik soraiban ülnek, hanem a Fidesz kellős közepén. Persze nincsenek illúzióim, így is nyerni fognak, mert megvesznek mindenkit két szem babbal, de ne higgyék, hogy elfelejtjük sem a kirablásunk, se a szélhámosságuk, amit ők kártalanításnak hívtak, no meg ezt a majd másfél év szivatást, amibe sokunk szó szerint belebetegedett - lelkileg én magam is. Az a tavalyi AB-os műsor nem hogy jogállamban, de egy banánköztársaságban is közröhej lett volna, persze itt Mo-on ezt is meglehet csináni - a nép - az az "áldott" buta tömeg - meg a szokásos módon viszonyult ahhoz, hogy éppen kisemmiznek minket... még örültek is, hogy nekünk szarabb legyen, mondom, mert ez egy ILYEN ország, ilyen embernek látszó lényekkel vagyunk körülvéve sajnos. Más országokban ennél kisebb problémák esetén is óriási tüntetések törnek ki, itt meg ha lenyúzzák a bőrünk is mosolyog a társadalom 90%-a, s kéri, hogy még kínozzák tovább, mert élvezi... szar egy nép vagyunk na, világ életemben bántam, hogy ebbe a szarkupacba születtem, de az elmúlt 6 évben ez meghatványozódott, az elmúlt egy évben meg akkor sem ejtenék két könnycseppet sem, ha eltünne Mo. a térképről véglegesen.

Vendég

#6116 Re:

2016-04-14 16:23

#6111: -  

Sajnos ez a Kálmán-Pikó cikk annyit ér, mint halottnak a beöntés, legalábbis ahol az ingatlankötvények utáni hozamok beszámítását vitatja. Érvelése megalapozatlan, mégha a egyesek számára meggyőzőnek is tűnik. Az igaz, hogy a QPT Zrt mint kibocsátó  ingatlan kötvényei csak a kárrendezési szabályzat 5.2 pontjában vannak nevesítve, és az 1.1-ben nincsenek, de ez csak egy technikai hiba, a lényeget nem érinti. A lényeg nem a kárrendezési szabályzat, hanem az alapjául szolgáló kárrendezési törvény szövegében van, ahol a „kibocsátó” fogalmába a Hruria mellett beletartozik a QPT Zrt is. A „befektetési szolgáltató” pedig a QUAESTOR Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zrt., amely nemcsak a Hruria, hanem a QPT. Zrt kötvényeket forgalmazta. 

Vendég

#6117 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-14 16:31

#6115: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

szar egy nép vagyunk na, világ életemben bántam, hogy ebbe a szarkupacba születtem,

Hát téged anyád se szeret...!?

Vendég

#6118 Re:

2016-04-14 16:39

#6112: -  

Én elküldtem a Kárrendezási Alap előző, mostani levelét, és adásvételi szerződéseket mellékletként, persze a befizetésről a bizonylatot. Kérd az elmaradt kamatokat is.

Vendég

#6119 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-14 16:53

#6115: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Sajnos  igazad van szinte mindenben. A fideszt soha! Az elso kormanyzasuk elso eveiben elastak magukat , mar akkor megmutattak igazi arcukat .

Vendég

#6120 Re: Re:

2016-04-14 16:54

#6116: - Re:  

A lényeg a törvényben van: az ügyfél jognyilatkozata a kibocsátó stb. Mikor tettem  jognyilatkozatot (van ingatlan kötvényem) a QPT Zrt-re? Beadáskor a Hruria kötvényeit sorolom fel.

Válaszolj légy szíves? Mikor tehettem jognyilatkozatot a QPT Zrt ingatlan kötvényeire?

Vendég

#6121 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-14 17:09

#6117: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Anyám szeret, de most már maguk a szülők noszogatnak, hogy EL INNEN BÁRHOVA, CSAK ITT NE MARADJAK - s a testvéremnek is hasonló a tanácsuk. S nem kimondottan csak a Q ügy miatt... Azt hiszem az "emúthatév" pontosan lefesti azt,  miért is van hányingerem mikor Hegyeshalomnál átlépek ebbe a "csodás" országba...

Vendég

#6122 Re: Re: Re:

2016-04-14 17:25

#6120: - Re: Re:  

Amikor megvetted az ingatlan kötvényeid. Az adásvételi szerződés aláírása jelenti a jognyilatkozatot.

Nekem is volt ingatlan kötvényem, és az adásvételi szerződés 1.1. pontja definiálja a megvásárolt "pénzügyi eszközt":

1.1. A pénzügyi eszköz

- neve: Quaestor Pü. Tan.Rt.Ingatlan Kötvény (dem)

-típusa: Névre szóló

-névértéke: 501 000, -HUF

Szerintem ugyanez szerepel a te szerződéseden is.

Vendég

#6123 Re: Re: Re: Re:

2016-04-14 17:47

#6122: - Re: Re: Re:  

Nem a kérelem beadásán szerepló kibocsátó adásvételi szerződéseire vonatkozik? Előszedtek egy 2003-as szerződést is, ami 2011-ben lejárt. A kérelemben nem tettem jognyilatkozatot?

Vendég

2016-04-14 17:59

Ne hagyják magukat a Quaestor-károsultak!

Miért csak Miskolcon szerveztek ilyen tanácsadó ülést? Budapesten nem lesz?

Vendég

#6125 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-14 18:01

#6123: - Re: Re: Re: Re:  

Nem mindegy, ha nem akarják, nem fizetik ki És azért találták ki, mert nem akarják kifizetni. Egy éve várunk a pénzünkre, és aki pereskedni fog, az meg ki tudja mikor látja a végét. Ha meglátja. A fiatalabbak most tanulják, hol élnek, az idősebbeknek ez sajnos nem újság.