Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#6094 Re:

2016-04-12 15:12

#6088: -  

Ezt az ingatlan kötvényt 2001. áprilisától kezdték el forgalmazni változó kamatozással, 10 éves futamidővel. A kötvénnyel kapcsolatos minden információ ma is fellelhető a Q közzétételek honlapján a „Féléves jelentés a QUAESTOR Pénzügyi Tanácsadó Zrt. 201. i. féléves üzleti tervéről” c. beszámolóban. A linket csak töredékesen tudom megadni, mert ezen az oldalon a 90 karakternél hosszabb szöveget nem lehet megadni.  

https://www.quaestor.hu/sites/default/files/kozzetetelek/  

QUAESTOR_Zrt_Feleves_beszamolo.PDF  

Ebben a dokumentumban minden info, így pl. az évenként többször is változó kamatváltozás is benne van. Ez első ránézére nagyjából megegyezik az általad közölt kamatokkal. Benne van az a kitétel is, hogy „A kamatfizetés és a tőke kifizetése a futamidő végén (lejáratkor) egy összegben esedékes.”  

Szerintem ott tévedsz, amikor azt írod, hogy „Látszólag ez kamatos kamat: azaz minden évben feltőkésít, és erre jön rá a következő évi kamat. De ha ez lett volna, akkor minden évben kellett volna vennem újabb ingatlan kötvényt. Nem ez történt.”  

Ez nem látszólagos, hanem valódi kamatos kamat, amit a futamidő alatt nem lehet kivenni, és rajta újabb kötvényt vásárolni, hanem amihez csak a futamidő végén (vagy közbeni eladáskor) juthatsz hozzá. 

Válaszok


Vendég

#6096 Re: Re:

2016-04-12 16:15:36

#6094: - Re:  

 kösz a tájékoztatást, akkor kihagyom a levelemből a 4.§-t