Quaestor károsultak megmentéséért

Quoted post


Vendég

#6156 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Közeleg a határidő!

2016-04-15 18:43

#6155: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Közeleg a határidő! 

Kárrendezési szabályzat:

 "1.1  A  Kárrendezési  törvény  hatálya  a  QUAESTOR  Értékpapírkereskedelmi  és  Befektetési  Zrt.
„f.a.”  (továbbiakban: QUAESTOR Értékpapír Zrt. „f.a.”)  által értékesített és a QUAESTOR
FINANCIAL  HRURIRA  Tanácsadó  és  Szolgáltató  Kft.  által  kibocsátott  vagy  ilyenként
megjelölt  kötvényekre,  továbbá  a  HUNGÁRIA  ÉRTÉKPAPÍR  Befektetési  és
Értékpapírkereskedelmi  Zrt.  „f.a.”  (továbbiakban:  HUNGÁRIA  Értékpapír  Zrt.  „f.a.”)  által
értékesített  és  a  HUNGÁRIA  GOLD  Kft.,  valamint  a  HUNGÁRIA
INGATLANHASZNOSÍTÓ Zrt. által kibocsátott kötvényekre vonatkozó ügyletekre terjed ki."

A 2015. évi CCXIV. Törvény:

"1. § (1) A törvény hatálya azokra az ügyletekre terjed ki, amelyeknél az ügyfél jognyilatkozata a kibocsátó – a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény szerinti – kapcsolt vállalkozásának minősülő, e törvény hatálybalépésének napján felszámolás alatt álló befektetési szolgáltató által értékesített kötvény (a továbbiakban: kötvény) vásárlására irányult, és amelynél az ügyfél az ellenérték-fizetési kötelezettségének eleget tett, és értékpapírszámláján kötvény került jóváírásra, függetlenül attól, hogy a kibocsátás vagy a jogügylet érvényesen létrejött-e, illetve teljesedésbe ment-e. A törvény hatálya azon befektetési szolgáltatóval szemben fennálló követelésekre terjed ki, amely befektetési szolgáltató felszámolását a bíróság e törvény hatálybalépését megelőző évben jogerősen elrendelte, és a felszámolási eljárás 2016. február 15-ig jogerősen nem zárult le."

"16. § (1) A kárrendezésre a követelés pénznemében kerül sor.

(4) A kárrendezésre jogosult részére fizetendő ellenérték meghatározása során a (3) bekezdés szerinti összegből le kell vonni a kárrendezésre jogosultnak vagy jogelődjének 2008. január 1-jétől az 1. § (1) bekezdése szerinti kibocsátó által kibocsátott kötvényére tekintettel jóváírt hozamot."

A Kárrendezési szabályzat 1.1  konkrétan meghatározza, hogy az ügyfél jognyilatkozata a Q.F. H. T, Kft által kibocsátott kötvényekre vonatkozó ügyletekre terjed ki.

A hozam számításánál a törvény 16.§(4) bekezdése visszautal a törvény 1.§(1) bekezdésére - megjelölve, azt a kötvény kibocsátót és annak ügyleteit, amelyeknél az ügyfél jognyilatkozata kötvény vásárlására irányult.

Ez a kibocsátó a Q.F.H.T. Kft a  Kárrendezési szabályzat szerint.

Az Alapnak írt levelemben megírtam, hogy a jognyilatkozatom csak a Q.F.H.T. kft-re terjed ki, a kötvényei miatt. Emiatt kérem a kárrendezési összeg újra számolását.

Válaszok


Vendég

#6159 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Közeleg a határidő!

2016-04-15 19:29:51

#6156: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Közeleg a határidő! 

Mi is fogjuk kérni az újraszámolást, csak azt nem értem, hogy miféle "jognyilatkozatról" beszélsz. Mi csak a kérelmet adtuk be tavaly, jognyilatkozatról nem tudok.


Vendég

#6164 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Közeleg a határidő!

2016-04-16 07:30:29

#6156: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Közeleg a határidő! 

Elolvastam nagyon figyelmesen a Kárrendezési szabályzatot és annak módosított változatát. Ránk, jelenleg sajnos ez vonatkozik. Írhatunk mi akármit az Alapnak, majd visszaírják, hogy az ingatlan kötvények hozamát a jelenleg érvényes tv. alapján vonták le. Egyetlen esetben sem tehetnek kivételt, mert akkor borulna az egész kárrendezési folyamat. Amíg ez érvényben van, szerintem reménytelen a helyzetünk.

Más lehet a helyzet, ha a törvényt megtámadják a pereskedők, de az már egy másik, hosszú történet lesz.

Akinek viszont most nem nullás az elszámolása, és a kárrendezési összeg felvétele mellett dönt, annak az ingatlan kötvények teljes hozamának veszteségét is le kell írni, sajnos. Én legalábbis így látom, de lehet, hogy tévedek. Ti hogy látjátok?