Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post

egy tanár...
Vendég

#6698 Re: Re: Re: A harag rossz tanácsadó, a magas vérnyomás pedig rizikófaktor

2012-01-09 18:20

#6690: filiszteus - Re: Re: AMI IGAZ AZ IGAZ...

NEM,  SAJNOS ÉN A NYELVTANT ÁTENGEDTEM SCHMITT PAJÁNAK, ÉN TECHNIKA TANÁR  VAGYOK.  DE EMLÉKEIM SZERINT A SZÓVÉGI Ú-Ű  HOSSZÚ,  ÉN ESZERINT IROGATOK.  VALAMINT A MAGAS HANGRENDŰ SZÓHOZ MAGAS, A MÉLYHEZ MÉLY, A VEGYESKÖRETHEZ PEDIG SZINTÉN MÉLY VÉGZŐDÉS JÁRUL, - AZÉRT ÍRJUK ÚGY, HOGY KAZINCZYVAL ÉS NEM  -VEL, AHOGY TE ÍRTAD.  TOVÁBBÁ "RÉGEN" KÉTFÉLE I HANG VOLT, EZÉRT AZON  SZAVAKAT,  AMELYEK ŐSKORIAK,  MÉLY HANGRENDŰKÉNT KEZELJÜK, PL.  HÍDON, NEM PEDIG HÍDEN MEGYEK ÁT, EGY FÉRFIVAL, NEM  -VEL.   EZ UTÓBBI NAGYON HALOVÁNY,  BÁR ELÉGGÉ MEGBÍZHATÓ TANÁRTÓL, A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA TAGJÁTÓL TANULTAM ÍGY,  LASSAN 50 ÉVVEL EZELŐTT.     JA,  ÉS ÉN MAGAMTÓL ÍROK ÚGY, AHOGY ÍROK,  NEM SZÁMÍTÓGÉP ÉS TITKÁRNŐ SEGÉDLETÉVEL.  ENNEK TÜKRÉBEN TOVÁBBRA IS CSAK A FIDESSZEL VAGYOK ELÉGEDETLEN,  NEM A HELYESÍRÁSOMMAL,  BÁR MINDEN FÉLÉVKOR AZ A  BIZONYOS TANÁROM KÖVETKEZETESEN MEGBUKTATOTT,  AZZAL, HOGY NEM AZ SZÁMÍT,  HOGY A HELYESÍRÁSI DOLGOZATOM 5-ÖS,  HANEM AZ, HOGY NEM MAGOLTAM BE A MAGYAR HELYESÍRÁSI SZÓTÁR BEVEZETŐ RÉSZÉT.  HM ???  ÜDV.

Válaszok

filiszteus

#6703 Re: Re: Re: Re: A harag rossz tanácsadó, a magas vérnyomás pedig rizikófaktor

2012-01-09 19:20:09

#6698: egy tanár... - Re: Re: Re: A harag rossz tanácsadó, a magas vérnyomás pedig rizikófaktor

"Beszédmodorban már sikerült a példaképük szintjére lemenni" Erre a mondatomra írta az alábbit:

"(ja, és a példaképűre máskor ügyeljél,"

Be kéne érni a kalapácsreszeléssel. Valószínűleg a Tudományos Akadémia tagja szerint sem hosszú Ű van a "példaképük" szóban.

Gratulálok! Jó bő lére eresztve sikerült leírni a SEMMIT, Tanár Úr.