Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post

IGAZSÁGOSABB ELOSZTÁST !

#7505 A NYUGDÍJAK ÖSSZEGÉRŐL...

2012-02-01 15:45

HA RAJTAM MÚLNA, ÉN PL. NEM ENGEDNÉM A NYUGDÍJAK KÖZÖTTI EGETVERŐ KÜLÖNBSÉGEKET. A FELSŐ HATÁR 150.000, AZ ALSÓ PEDIG 75.000 FT LEGYEN, A LEDOLGOZOTT ÉVEK FIGYELEMBE VÉTELÉVEL. EZ AZ ORSZÁG EZT ENGEDHETI MEG MAGÁNAK. RÉGEBBEN (SZÜLEIM, NAGYSZÜLEIM) NEM VOLTAK ILYEN ÓRIÁSI KÜLÖNBSÉGEK. PÉLDAKÉNT: EBBEN A MUNKANÉLKÜLI VILÁGBAN SZINTE CSAK A KÖZSZFÉRÁBAN SIKERÜL MEGBÚJNI EGY ÉLETEN VAGY FÉL ÉLETEN ÁT, RÁADÁSUL IGEN KELLEMES KÖRNYEZETBEN ÉS SZABÁLYOK KÖZÖTT. ÉPPEN AZOK KAPHATNAK TISZTES NYUGDÍJAT, AKIK A TÁRSADALOM ELTARTOTTJAI VOLTAK. PERSZE, SZŰKSÉG VOLT A MUNKÁJUKRA, MÉG, HA TÚL IS VOLTAK ÁRAZVA, KI AZÉRT , MERT NEM FÉRT HOZZÁ A MUNKÁHOZ, KI PEDIG AZÉRT, MERT EGYSZERŰEN TÚL SOK VOLT A FIZUJA.  AKIKNEK PEDIG SIKERÜLT A MAGÁNSZFÉRÁBAN ÚGYMOND MEGSZEDNI MAGUKAT, AZOK PEDIG LEGYENEK ELÉGEDETTEK AZZAL, AMIJÜK VAN...., DE AZ, HOGY EGY 3 GYERMEKET FELNEVELŐ ÉDESANYA, AKI LEDOLGOZOTT 40 ÉVET, MIVEL CSAK 26-RÓL VAN PAPÍRJA, MERT A VÁLLALKOZÓ NEM VOLT HAJLANDÓ BEJELENTENI, 44.000 FT-BÓL KELL, HOGY ÉHEN HALJON, AZ NONSZENSZ. ÉN BIZTOSAN AZT MONDANÁM, HOGY KÖZSZFÉRA UTCÁRA KI, MUNKANÉLKÜLIEK PEDIG A HELYÜKRE BE, MONDJUK A KÖVETKEZŐ 10 ÉVRE. A PARLAMENTBEN ÉS AZ ÖNKORMÁNYZATOKBAN SEM ENGEDNÉK 40 ÉVES CIKLUSOKAT LETOLNI, MAX. 10-ET,  LEHET MÉG A KORRUPCIÓ IS CSÖKKENNE, HA MEGSZŰNNÉNEK A SZÁZÉVES "MUTYIS BARÁTSÁGOK".  KÓSTOLJA MEG MINDENKI,  HOGY MILYEN A MAGÁN- ÉS A KÖZSZFÉRA.  HA KÖZSZFÉRA A NEVE, AKKOR ABBÓL IS MINDENKINEK JUSSON,  ADDIG A TÖBBIEK PEDIG VERSENYEZZENEK,  AZTÁN CSERE-BERE.

Válaszok

építsék le a közszférát, vágják vissza a magas nyugdíjakat

#7510 Re: A NYUGDÍJAK ÖSSZEGÉRŐL...

2012-02-01 17:07:26

#7505: IGAZSÁGOSABB ELOSZTÁST ! -  csökkentsék a közszférások, mondjuk 120.000,- Ft feletti fizetését

Én mindennel egyetértek, jobb a békesség, csak azzal nem,  hogy minek melózzon az ember többet, jobban és magasabb beo-ban, felelősséggel, ha ugyanannyi nyugíjat kap, vagy csak alig többet,  amikor jóval több járulékot befizetett.  A 75.000 Ft alatti nyugdíjat a mai világban már én sem hagynám, mert az még egy fiatalnak is kevés, nemhogy egy idős, tehetetlenebb, gyógyszerre szoruló öregnek.  Bár a közszférát télleg érdemes vóna időközönként lecserélni,  hiszen eleve már nyugdijas állást kap a delikvens, mert csókos, rokon vagy kurva.  Ezért frissíteni kellene az állományt  x idő múlva, végülis ezek viszik el a legtöbb pénzt a közösből,  no meg azok a  nyugdíjasok, akik  41-2 évesen nyugdíjba mehettek és a rengeteg kamu rokkantnyugdíjas.  Érdekes, a közszféra már nekem is eszembe volt többször, de valahogy attól mindegyik kormány ódzkodik.  Még az öreg Demján is mondta, hogy marha sokan vannak,  pl. Ausztriában a fele van.