Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Quoted post

Vidéki, aki Lukrécia - is

#9586 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: saskabaré

2012-04-09 15:09

#9584: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: saskabaré 

Jaj, Fili!

Te is tudod, hogy a rettegés a mai világban nem egy karikatúra miatt van. Azt meghagyjuk a sok buta arabnak, hőbörögjenek ők Mohamed karikatúráin. Az a kolléganőd kb. olyan észlény lehetett, mint az enyém, aki le akarta állíttatni a nyugat-európai körutamat. Rettegni én ma olyan dolgokon rettegek, hogy pl.: elvették a magánnyugdíjpénztárakat, homlokegyenest az ellenkezőjét csinálták, mint amit választás előtt igértek, azaz: "MEGVÉDJÜK A MAGÁNNYUGDÍJAKAT". Én 34 + 8 évig vártam arra, hogy a nagyszülői örökségemhez hozzájussak, legalábbis amit meghagytak belőle az apám választott új családtagjai. Hozzájutottam, egy részéből kifizettem a hitelemet, mely nagy könnyebbség számomra, ami maradt, lekötöttem a bankban, majd férjem halála után kivásároltam a részét, így csak az unokáim örökölhetnek, nem lesz vita halálom után. Ami még maradt a bankban, abból most készül férjem sírköve. A pénz szépen fogy, ma még egy biztonságérzetet ad a nem túl magas nyugdíjamhoz. De: folyamatosan rettegek, hogy a magánnyugdíjak után ebbe fognak belenyúlni, ha nem lesz más már a kasszában. Ez csak egy példa a rettegésre. Igazad van, nem kell félnem, hogy egy karikatúra miatt felfüggesztettet kapok, de ha kihúzzák a lábam alól a biztonságot? Ez a fene-nagy (szólás)szabadság is elindított egy lavinát. Az emberek sokkal kevésbé tisztelik egymást, bármit megengednek maguknak, amit régen nem. Még pesti koromban olvastam a buszon munkába menet egy ujságot, egy vénasszony kitépte a kezemből és a földre vágta, megtaposta, és azt ordította, hogy: nem szégyenli magát, hogy ilyen szennylapot olvas? Mondtam neki, hogy akkor szégyellném magam, ha Magyar Nemzetet olvasnék és kérek 80 Ft-ot, mert tönkretette az ujságomat. Még neki állt feljebb. Ilyen áron nem kell nekem az a fene-nagy szabadság, én az ilyen szituációktól rettegek.

Válaszok

filiszteus

#9587 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: saskabaré

2012-04-09 15:47:43

#9586: Vidéki, aki Lukrécia - is - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: saskabaré

Létbizonytalanságban él ma Magyarországon az emberek túlnyomó része. Ott tévedsz, hogy ezt mind a Fidsz nyakába akarod varrni, mert az olyan emberek is felelősek ezért, mint Gyurcsány Ferenc. Te tényleg annyival különb embernek tartod Magadnál Gyurcsányt, hogy indokoltnak tartod a köztetek lévő jövedelemkülönbséget?

Nem gondolod, hogy a privatizáció  során egyszerűen szétlopták az országot? Tudom a Zorbán is. Nem is tagadom. Meg a Boros Péter meg a Széles Gábor, meg a Kapolyi László, meg a Baja ferenc, meg az Angyal Ádám és hosszan sorolhatnám még.

Pontosan ezért nem kell egymásban ellenséget látnunk.

Semmi közöm hozzá, de tényleg azt hiszed van értelme súlyos pénzeket költeni egy síremlékre, hiszen a meghalt szeretteink a szívünkben élnek tovább? A férjed biztos inkább azt szeretné, ha Magadra és az unokáidra költenéd azt a pénzt. Mondom, semmi közöm hozzá és nem akarok tapintatlan lenni, de én pl. azt sem szeretném, hogy sírom legyen, ahová kijárjanak a még élő rokonaim.