A választói összefogást támogató nyilatkozat

Quoted post

Péter

#1418 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

2012-11-16 16:36

#1413: Komplikato - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz Az egykulcsossal sincs magában baj,

Nahát!  Pedig eddig  nagyon úgy tűnt, hogy itt mindenki arra esküszik, hogy 1,7 millió bruttó éves bérjövedelem fölött 36 százalékos adót fizessek, mint korábban.

Válaszok

Komplikato

#1419 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

2012-11-16 16:51:36

#1418: Péter - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

Nem is tudom, nem vagyok jártas a témában, de mások éltalláttam ilyan számításokat, hogy 20% ÁFA/SZJA kéne alsó kulcsnak és felső kulcsnak 30-35%, viszont a felső kulcs az nagyjából egy bő tizszeres volt annak amit Ön írt. A lényeg, hogy más működő rendszereknél, mert a miénk most nem máködik, meg kéne nézni. Azt hiszem legtöbben a britt példát hozták fel.

Az egykulcsos adó bevezetése gáz volt, hiszen a szuperbruttósítás kivezetése és a minimál bérre bevezett adókötelezettség miatt sokan sokkal kevesebbet kerestek még a minimálbér emelés elenére is és igen is visszavetette a fogyasztást, tehát rosszul sült el. Egy reálisabb több lépcsős bevezetés, meg egy egy 18-20% körüli SZJA lett volna elvisselhető, de akkor nem is 2 év alatt lett volna bevezetve.

Szolidaritás

#1421 Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

2012-11-16 17:22:26

#1418: Péter - Re:  Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

Péterem, tegnap késő este ezt közöltem Veled:  "Mint írtam, én nem vagyok közgazdász és egyáltalán senki, ezért nem tudom maradéktalanul összeszedni és megfogalmazni a gondolataimat. Természetesen, hogy a tőkejövedelmeket is meg kell adóztatni, hiszen azoknak a tulajdonosai is azon gazdag réteghez tartoznak, akikről vallom, hogy kötelességük a szegényekről való gondoskodás."

Egyébként kijavítalak annyiban, hogy 32 % volt az általad említett adókulcs és a minimálbérig adómentesek voltunk.

Olvasva az irományaidat, azt kell, hogy feltételezzem rólad, amivel zizi is megvádolt, hogy valóban önző vagy, hisz csak a magad jövedelmével foglalkozol.  - Az, hogy a Fidesz hazavágja úgy politikailag, mint gazdaságilag a hazádat, úgy veszem észre, hogy egyáltalán nem is érdekel.  - Nem szeretnélek megbántani, de ez igen egysíkú gondolkodásra vall és, aki havi 30 000 Ft-ért képes a honfitársait és hazáját "eladni", arra bocsáss meg, de nem találok szavakat.

demagóg

#1439 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Néhány kérdés Bajnaiékhoz

2012-11-16 19:22:12