Legyen sétálóutca a Kazinczy utca!

Az erzsébetvárosi Kazinczy utca legyen végre egy valódi sétálóutca: legyen teljes egészében átadva a sétálóknak, a parkolók helyén pedig legyen nagyon sok növény és kényelmes találkozó-pontok.

Miért fontos?

Setalo_Kazinczy1.jpgBudapest belvárosában legyenek végre egészséges arányok a közösségi célok és az autóhasználat között. Belső-Erzsébetvárosnak egyetlen sétálóutcája sincs, pedig itt igazán nagyon fontos, hogy legyen több is. A környéken a sétálóutca kialakítására a Kazinczy utca áll a leginkább készen. 2024. szeptember 22-én egy teljes napra kipróbáltuk azt, hogy milyen lenne, ha a Kazinczy utca sétálóutcává alakulna. Nappal látható volt az óriási igény erre:  családok, párok, sétáló városlakók érkeztek egész nap rekreálódni Budapest egyik legjobb adottságú utcájába. Éjszaka pedig, az autók kitiltásával megszűnt a rendkívül zavaró, az "eddigi utcahangulathoz" hozzátartozó állandó hangos dudálás is. A Kazinczy utca éjjel és nappal is sokkal szerethetőbb lett úgy, hogy sétálóutcaként működött. Legyen a Kazinczy utca egy igazán jó hely, legyen a Kazinczy utca végre sétálóutca az év 365 napján!

Aláírásommal elfogadom, hogy Lajos Béla láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák: