Tiltsák be az egérfogó ragasztó termékeket

Vendég

2015-01-07 17:28

Remelük sikeres lesz a petíció!

Vendég

2015-01-08 09:06

Nálunk a telken jottek be a házba az egerek télen, és igen osszeszarták az ágynemuhuzatokat, de véletlenul sem tettunk ki egérfogókat, pláne nem ezt a ragasztós változatot. Ujra kimostunk mindent és kész, így jártunk. Vannak még a Foldon más élolények is az embereken kívul.

ahimsza

#28 Re:

2015-01-08 10:57

#13: -  

Hát nem is tudom. Én az egereket ugyanúgy sajnálom, mint a madarakat. Az egerek nem szenvednének kevésbé csak azért mert házon belül pusztulnának bele a ragasztóba.
A "légycsapós vadászat" sem jobb.

A mi átlagos kertes házunkban egyszer volt egér. Akkor amikor én vittem be.
A faházban vannak egerek, de még soha nem kívánkoztak befelé. Ha még is előfordulna valaha is soha, de soha nem tennék ki ragasztót és nem ölném meg.

ahimsza

#29 Re: Re:

2015-01-08 11:02

#18: - Re:  

Nem propaganda. Nagyon is ideillő, a témához abszolút kapcsolódó gondolatok. Ha nem látod az összefüggést, akkor az elég szomorú. Egyszerű szövegértés kellene csak hozzá.

Moll

#30 !

2015-01-08 11:13

Nem all jogunkban mas elolenyt megkinozni majd hagyni elpusztulni.

Vendég

#31 Re:

2015-01-08 11:55

#13: -  

Esetleg karban kéne tartani rendesen a házat kívül-belül és az élelmiszereket rágcsálók számára nehezen hozzáférhető módon tárolni. Ez a megoldás az egerek távoltartására, nem a sopánkodás, hogy télen megjelennek és a csapdák használata. Ha probléma a karbantartás anyagi része, lehet menni panelba.

Vendég

2015-02-13 08:11

De azonnal!! Nem ma, már TEGNAP!!!
Tom

#33 Re: Re: Hanyattegér!

2015-03-04 20:42

#31: - Re:  

Maga akkor látott utoljára egeret, amikot gyerekkorában a Tom és Jerryt nézte.

Nem értem miért pont itt kell beleszólni a felnőttek dolgába? 

Ostoba!

Rózsafüzér

#34 Tiltsunk be mindent, de először is az emberi hülyeséget!

2015-03-04 21:06

A házam elé, az utcára ültettem egy gyönyörű futórózsát. Mélyvörös és illatos, hosszú ideig roskadozik a virágtól. Heteken keresztül szórakozott velem valaki, hogy a legszebb virágokat brutális módon leszaggatta, a vesszőket sem kímélve. Mire hazaértem a munkából, a megtépázott bokor fogadott, a végén majd' szét vetett a düh! Aztán gondoltam egy merészet, a maradék virágok szárait spirálszerűen végigkentem a ragaccsal, színtelen fonalat húzva a rózsa szálán. Nem sajnáltam az időt, alapos munkát végeztem minden elérhető virágot lekezeltem. Annyira szerettem volna látni az ismeretlen visszajáró pofáját, mikor belenyúl a ragacsba! Megpróbálkozott három szállal is, de a ragacs egyre csak gyűlt és gyűlt a mancsán, végül kénytelen volt ott hagyni, mindössze lmegtörte a szárukat. És többé nem próbálkozott, a ragacs még sokáig védelmet nyújtott.

Szóval én más állatra használtam, nem egérre!

Szerintem meg nem kellene itt a nyálunkat verni, hogy így az állatkínzás meg úgy!

És a Btk-ra hivatkozni! Nevetséges vegetariánus sóder! Liberális, álszent maszlag! Ugyanezek háborogtak a TESCO egérbotrányán is! 

Pár év múlva jön majd egy újabb őrült csoport, (mondjuk a Négy mancs mintájára, hívhatnák magukat pl. Egyszikű Bojtosgyökérnek is) akik a növénykínzással vádaskodnak és a növények humánus elpusztításáról karattyolnak!

Nagy az isten füvészkertje!

Patkányirtó

#35 Hát, ekkora primitívséget!?

2015-03-04 21:23

#12: hajjaj - Re:  

Komolyan mondom, rád nem sajnálnám a ragacsot!

Akármilyen állat is ragadna bele, biz isten kiszedném szegényt mellőled, hogy ne szenvedjen! 

figter Hunter

#36 Re: Paraziták

2015-03-04 21:42

#24: fighter -  

Te egy förtelmesen rosszindulatú, fekáliát okádó, mocsok kis pondró vagy. Rátok kár is pocsékolni a drága mérgeket, ragasztókat, csapdákat. Egyszerűen csak el kell taposni az ilyet és továbblépni! 

Fúj! Undorító, alja véglény három üzemmóddal: eszik, baszik, szarik. 

Fighter az utóbbit művelte, #24 jelű bűzölgő kupacát maga mögött hagyván.

"Öcccccsém ! Jó beszótááá.......fasza csávó vagy má' heeeeeeee. "  

Szólj rám kérlek, nem imerem jól a nyelvjárásod, pedig sűrűn előfordultok itt közöttünk.

Vendég

#37 Re: Re: Re: Hanyattegér!

2015-03-16 21:47

#33: Tom - Re: Re: Hanyattegér! 

Arról, hogy ki látott több egeret régi parasztházban, családi házban, városi környezetben vagy patkányt a melléképületekben és melyikünk van tisztában alaposabban a vielkedésükkel, nem érdemes vitát nyitni, jó eséllyel veszítene.

Igencsak beletartozom a felnőtt kategóriába (ami egyébként nem feltétlen életkor kérdése, mint tapasztaljuk sokszor), bár nem lepődtem meg ezen a lekicsinylő hozzáálláson. :)

Kár, hogy csak ennyire futotta és nem fejtette ki a problémáját érvekkel a hozzászólással kapcsolatban, persze a végén azért megkoronázta egy "Ostoba!"-val. Mindenki magából indul ki ugyebár. :)
Kíváncsi vagyok elolvasta-e egyáltalán azt a hozzászólást, amire én reagáltam. Szerencsére nem vagyok egyedül a véleményemmel a témával kapcsolatban, ami a karbantartást és a higiéniát illeti.

Szép napot! :)

Tom

#38 Re: Re: Re: Re: Hanyattegér!

2015-04-11 20:41

#37: - Re: Re: Re: Hanyattegér! 

Tiszteletem! Az "ostoba" jelzőt kész vagyok visszavonni, de attól még nem fogunk egyet érteni.

A fejtetűről mit tud? Mert a legtisztább gyerek hajába is befészkeli magát, nemcsak az ápolatlan, csimbőkos hajba. 

És a bolhával mi a helyzet Ön szerint?

Folytassuk? A bélféreg, a poloska?

Ezeknek nem sok közük van a higiéniához.

Higiéniával, tatarozással, felújítással nem fogja megakadályozni, hogy egy-egy kóbor egér betévedjen a házba. Azt már inkább, hogy ott fészket készítsen, szaporodjon. De a legtisztább lakással is előfordulhat, hogy pl. a vizes időszakban a várost övező rétről bevándorló rágcsálók egyike valahogy bejut, a nyitott ablakon vagy ajtón. Ostobaság viszont ezt hinni. Tapasztaltam már, hogy a boltból hazahozott WC papír gurigájában csótány lapult. Vélhetően nem a lakásom elhanyagolt higiéniája miatt történt mindez. Szóal vitatkozhatunk itt akármeddig, a konyhámban akkor sem fogok mérget csalétekként használni! Hisz pici gyerek is van. Sokkal alkalmasabb erre a ragacs. Ez az én véleményem, míg az Öné ettől eltér.

Semmi gond ezzel, örülök neki. Nagyon unalmas lenne a világ, ha mindenki egyformán gondolkodna. 

Önnek is szép napot!

Vendég

#39 Re: Re: Re: Re: Re: Hanyattegér!

2015-04-18 22:52

#38: Tom - Re: Re: Re: Re: Hanyattegér! 

Én egy pillanatig sem érveltem a mérgek használata mellett, olyat sem állítottam hogy egyik módszer alkalmasabb volna a másiknál!
Idézném magam, hátha bonyolult visszakeresni:
"Esetleg karban kéne tartani rendesen a házat kívül-belül és az élelmiszereket rágcsálók számára nehezen hozzáférhető módon tárolni. Ez a megoldás az egerek távoltartására..."
A karbantartást és a higiéniát pedig egy hozzászólás következő részletére válaszoltam, (ami után Ön először reagált):

"#13 2014-11-10 00:13

"Csodálatos érzés" felfedezni, hogy a ház összes szekrénye tele van egérürülékkel, és újra kell mosni az összes ruhát és edényt! Minden aláíró biztos örömmel tapasztalná ezt a házában. Mi egy átlagos kertes házban az elmúlt 1 hónapban 8 egeret szedtünk össze ragasztóval és "légycsapós vadászattal"."

Természetesen az időjárási körülmények miatt beszökhet egy-egy példány bármely házba, ennek ellenkezőjét sem írtam.
Ilyen létszámnál és nagy mennyiségű ürüléknél azonban nem egy-egy kóbor egérről beszélünk, különösen, hogy ez csak egy hónap "termése", mint írta a kommentelő.
Mint először is írtam, a távoltartásukra a legjobb módszer ha nem találják alkalmasnak a házunkat a megtelepedésre, a csapdázás/mérgezés után jönnek az újabb "albérlők", csak idő kérdése. Minél elhanyagoltabb egy ház kívül-belül, annál vonzóbb az egerek számára.
Én a prevenciót hangsúlyoztam. (Nyilván nem egy-egy betévedt példányra gondolva.)
Többször már nem fogok válaszolni Önnek, a véleménykülönbségekkel nekem sincs általában problémám, de szeretem, ha pontosan arra reagálnak, amit valójában állítottam is. Emellett figyelembe véve, hogy mire írtam én a hozzászólásomat eredetileg.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2016-04-18 12:49

Vendég

2016-10-27 10:12

Mert méltatlan az emberhez,és felháborít,hogy szenvedést okoznak az állatoknak.

Vendég

2016-10-29 08:32

Ez állatkínzás,embertelen

Vendég

2016-11-01 15:44

Az egér is gerinces állat, őt kínozni is brutális szadizmus.

Opsssz

2017-03-09 19:02

Ugyaaan már.   Az egér fogó talán jobb?  Szetcsapja az agyukat.  Vagy a méreg? Attom belülről sorvadnak el. A ragasztó a legjobb megoldás. Bele ragad, aztan elengeded. Miert kéne hogy meg dögöljön? 

Együttérző

#45 Re:

2017-08-17 08:56

#24: fighter -  

Nem értem a kiborulás okát! Ha annyira odavagy az egerekért nyiss egy egér menedékházat! Enyhe túlzás így letolni valakit(alpári módon),mert meg akar szabadulni a kellemetlen vendégektől.

Szerinted mi a humánus módszer? Élvefógó csapda!? Na persze közelébe se megy az édes, kicsi egér! Vannak olyan helyek ahová nem is lehet elhelyezni. Nálunk a bépítet hütő körül szaladgál és szétrágja az ajtószigetelést! Tanács!??? A méreg szóba se jöhet,mert ha elpusztul valahol hátul,hogy a nyavajába szedem ki onnan??? Vagy én is rohadjak meg kigúvadt szemekkel? Semmilyen módszer nem hat,jöhet a RAGASZTÓ! Bármily"egértelen". Mégse hagyhatom.hogy egy édes,aranyos kicsi egérke szétrágja a hűtőt!!! Egyébként imádom,még dióbelet is vettem neki!

Misi

#46 Re:

2018-08-24 05:30

#44: Opsssz -  

Próbáltal mar ragacsbol kiszedni egeret? Mert nem lehet! Ahogy vergődik szegeny, mindene teljesen ragasztos lesz. Legalabb annyi ver lenne a pucatokban ha mar egyszer kiraktatok azt a ragacsot, hogy utana nem elve dobjatok ki. Ja, hogy bátorság kell hozza!

Durumó

2018-11-09 20:29

Az egérfogó ragasztó hatékony védelem az egerek és patkányok ellen, NEM KELL BETILTANI. Az ilen idióta petíciózókat kell betiltani!

Nick

2018-11-30 13:02

Ez a leghatékonyabb módszer, és utána úgyis vízbe folytva végzik.

A kedves túlzottan empatikus emberek elfelejtik, hogy a rágcsálók az emberekre legveszélyesebb megbetegedések legfőbb terjesztői, tekintettel arra, hogy ők is emlősök, ráadásul rendkívül szaporák. Talán ha nem a városban a kombínók közt töltenék az egész életüket, hanem néha kapát is fognának a kezükbe, lenne józan paraszti eszük. Persze én megértem, könnyű a Lidlbe besétálni, és levenni a kész termékekeket a polcról, és közben a valóságtól teljesen elrugaszkodott módon az egerek ,,humanitárius" ölésért kampányolni.

Anyád az egerek!

2018-12-30 09:43

Ostoba panelprolik verik itt a nyálukat, hogy így szegény egér, meg úgy szegény egér. Kíváncsi lennék ha hozzájuk beszaladna egy mit tenne,és most ne jöjjön nekem itt a higiéniával, mert ez nettó hülyeség. És akkor ha már itt tartunk mi a szart zabál az ilyen álszent szutyok??? Én is szeretem az álllatokat, én is sajnálom őket, de nem szeretnék mindenféle betegséget elkapni, pláne nem egérszarba élni. Ennyi erővel a szúnyogokat se irtsuk, de mondjuk az ilyen állszent szarokat nyugodtan halálra csipkedhetik. Üdv

oil

2019-07-26 04:15

Milyen módszer javasolt a túlszaporodott rágcsálók irtására?

Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...