Kisbaba azonnali visszahelyezése anyukájához!

Kisbaba azonnali visszahelyezése anyukájához! / Közlemények / Köszönet / Hozzászólások

Vendég

2014-11-09 10:33

Mindenképpen fel kell venni a kapcsolatot a családdal,az eddigi segítője nélkül!Ha valóban fel szeretné nevelni a babáját az anyuka,akkor fel kell nyitni a szemét,mert úgy látom,hogy a mély szegénységen kívül még sajnos nagyon tudatlanok is.

Vendég

2014-11-09 10:51

Ahhoz,hogy állást foglaljunk,az igazságot kéne tudni,és nem egy aláírás nélküli cikket komolyan venni,amely több sebből vérzik!1.Ha titkolt egy terhesség,akkor már csak szülésnél lehet tudni,hogy valójában terhes volt a lány!2.Szülés után 3-napot van kórházban!3.ennyi idő alatt ennyi dolgot,mint festés,családsegítő stb.utol sem lehet érni 4.A cikk írója családvédelmi szolgálatot ír,ami azért sántít mert annak nem az a feladata! De még sorolhatnám....és a TV?Ha le van szervezve valami,vagy ha nincs is,ilyen dolgokban lépnek!!!
Gál Zita

#3 Re:

2014-11-09 11:53

#2: -  

Én vagyok az emlegetett mumus. Kijelentem, hogy nincs takargatnivalóm. Azok feltételezik, hogy sumákolok, akik nem ismernek. A kismama történetét továbbra is követem, segítem, a lelkiismeretemmel el tudok számolni. Jogi segítségük is van, kérem, nyugodjon meg mindenki. Az, hogy a még nagyobb nyilvánosságb nem kérnek, ne élje meg senki elutasításként. Zita

Vendég

2014-11-09 13:56

lefizették őket... bocsánat, de ezt gondolom... Mélyszegénységben élő emberek, elhitették velük, hogy jobb a babáak, ha marad, ahol van és nyomatékul megspékelhették egy kis pénzzel, hogy biztos hagyják annyiban... Szomorú...

Vendég

2014-11-09 14:14

lehet hogy lefizették őket, de ha így elfogadják, lehet tényleg jobb a babának...

Vendég

2014-11-09 17:40

Majd az lessz hogy fel ajánlanak egy csekély összeget az Anyának,és el lesz felejtve az egész ügy

Vendég

2014-11-09 22:37

Nem értem....:/ Ez igazi birkaság....nem bántok senkit, de miért kell ilyen naivnak és hiszékenynek lenni?! :O

Vendég

2014-11-10 09:40

Ehhez csak annyit tudok hozzáfűzni,hogy kis hazánkban úgy látszik minden ugyanúgy működik.Beszól egy illetékes,vagy megfenyegeti a családot és minden marad a régiben.Üdvözlettel

Vendég

2014-11-10 18:16

Gondolom kapott pár ember,pár ropogós bankót,úgy látszik ennyit ér egy élet :(
Vekem nagyon jól jártak vna.Megismerték vna a magyarok istenét.Ezen a világon már semmit sem büntetnek......Felháborító!
egykismama

#10 Re: Re:

2014-11-10 18:51

#3: Gál Zita - Re:  

Kedves Zita!

Van jogi segítség? Nyilván ennél összetettebb jogi segítségre van szükség, de csak a fórumkedvvért bemásolom a Ptk. (2013. évi V. törvény a polgári törvénykönyvről) hatályos rendelkezéseit. Ezektől eltérni törvényesen nem lehet!!!!

4:127. § [Örökbefogadás szülői hozzájárulás nélkül]

(1) Nincs szükség az örökbefogadáshoz annak a szülőnek a hozzájárulására,

a) aki a szülői felügyeletet megszüntető jogerős bírósági ítélet hatálya alatt áll;

b)54 akinek nevelésbe vett gyermekét a gyámhatóság örökbefogadhatónak nyilvánította;

c) aki nem kiskorúság miatt cselekvőképtelen;

d) akinek személye ismeretlen, vagy aki ismeretlen helyen tartózkodik, és a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre; vagy

e) aki gyermekét annak érdekében, hogy más nevelje fel - személyazonosságának feltárása nélkül - egészségügyi intézmény által arra kijelölt helyen hagyja és hat héten belül a gyermekért nem jelentkezik.

egykismama

2014-11-10 18:56

4:125. § [Szülői hozzájárulás a nyílt örökbefogadáshoz]

(1) Nyílt az örökbefogadás, ha a vér szerinti szülő meghatározott, általa ismert örökbefogadó tekintetében járul hozzá az örökbefogadáshoz.

(2) A szülő a hozzájáruló nyilatkozatát a gyermek születésétől számított hat héten belül - a gyermeknek a szülő vagy a gyermek más hozzátartozója által történő nevelése érdekében - visszavonhatja. A visszavonás lehetőségére a szülőt figyelmeztetni kell.

(3) Az örökbefogadáshoz történt hozzájárulás esetén a szülő felügyeleti joga a gyermek hathetes életkorának betöltésével megszűnik. A szülői felügyelet megszűnését a gyámhatóság állapítja meg.

(4) Nyílt örökbefogadás - a rokonok és a szülő házastársa által történő örökbefogadás kivételével - szülői hozzájárulás esetén is a területi gyermekvédelmi szakszolgálat vagy örökbefogadást elősegítő szervezet közreműködésével jöhet létre.

egykismama

2014-11-10 18:59

4:126. § [Szülői hozzájárulás a titkos örökbefogadáshoz]

(1) Titkos az örökbefogadás, ha a vér szerinti szülő olyan módon járul hozzá gyermeke örökbefogadásához, hogy az örökbefogadó személyét és személyi adatait nem ismeri, vagy ha a szülő hozzájárulására e törvény szerint nincs szükség. A hozzájáruló nyilatkozatot a gyermek születése előtt is meg lehet tenni.

(2) A szülő a hozzájáruló nyilatkozatát a gyermek születésétől számított hat héten belül - a gyermeknek a szülő vagy a gyermek más hozzátartozója által történő nevelése érdekében - visszavonhatja. A visszavonás lehetőségére a szülőt figyelmeztetni kell.

egykismama

2014-11-10 19:04

bocs a sok jogi szövegért, de el nem tudom képzelni mi lehetett.

Ha a lány hozzájárult szülőként, hogy örökbeadja a gyermekét (elképzelhető, hogy megvezették, mit ír alá) EZT 6 HÉTEN BELÜL MINDEN TOVÁBBI NÉLKÜL VISSZAVONHATJA! Őszintén kívánom, hogy visszakerüljön a baba a mamájához! Kérlek értesíts bennünket mi a helyzet!

Kedves Zita, javaslom egyébként, hogy írjatok az Igazságügyi Minisztériumnak! miniszter@im.gov.hu

Vendég

2014-11-11 17:00

Azt hiszem van az a pénz....
dora

2015-02-04 10:21

Visszatértem a kérdéshez, lett bármi fejlemény az ügyben?