Quaestor károsultak megmentéséért
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája
embo |
#4676 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2015-11-23 18:24#4667: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: quaestorkarosultak.hu-n rajta van,olvassa el,most szoltak hogy oda fel lett teve. |
Vendég |
#4677 Re:2015-11-23 18:25Na ha csak sertegetni tudja azokat akik a legtobbet tettek az ilyen lusta emberekert akkor keresse meg ahol akarja |
Vendég |
#4678 Re:2015-11-23 18:26Maga nem tudom mirol beszel itt,ha nem karosult,akkor lehet odebballni |
Vendég |
#4679 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2015-11-23 18:27#4674: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nem, a kormány le akarja vonni a kamatokat az AB határozatban írt káronszerzés tilalma miatt, de nem világos, hogy hogyan és milyen kamatot akarnak levonni, ezt meg kellene várni, hogy ők ezt hogy gondolják. Nem a kamatok levonásának a fejtegetésével van a baj a javaslatban, hanem a 6 millió alattiak és felettiek elválasztásával.Mert a kormány egységesen 30 millióig akar kártalanítani. Ne a kamatokkal kapcsolatos javaslatról beszéljünk, hanem hogy miért kellene másnak, máshogy kártalanítani a 6 millió alattiakat és felettieket, mi ennek az indoka? Végre írja már meg 1 mondatban. |
Vendég |
#4680 Re: Re:2015-11-23 18:28Nem sértegettem senkit. De hagyjuk, megkaptuk, elolvastuk, az MTI-s hír helyett EZT kellett volna alapban belinkelni, mert ez "kissé" más. Félreértéseket szül a "csak Facebookozás" ezt kell megérteni. 32e-n vagyunk, nem 1000-en ami a Facebookosok összessége. |
Vendég |
#4681 Re:2015-11-23 18:327. pont kimaradhatott volna, felesleges nekimenni az MNB-nek, inkább árt, mint használ. Pláne felesleges előre - a tv. javaslat ismeretének hiányában - nekiugrani, az MNB-t max. perelni lehet, ha valaki nem kapja meg azt, amennyivel megelégszik. |
Vendég |
#46822015-11-23 18:33Az MNB-t én is kihagytam volna, max. magunkra haragítjuk a kormányt (akikről függ a kártalanításunk módja, mikéntje), hogy nekünk már az sem mindegy, hogy kitől kapjuk meg a pénzt. Szerintem sem volt jó húzás. Meg kell(ett volna) várni szerintem is a tervezetet, és azt véleményezni. |
Vendég |
#46832015-11-23 18:34A BEVA meg különben is levonja a 10%-ot 1 milla fellett, azzal megint csak bukunk, ha ő kártalanít 6 millióig. |
Vendég |
#46842015-11-23 18:37Ezt végképp nem kellett volna:
"Végül pedig bekerülne a kárrendezés terheit viselők körébe az MNB is. Az MNB kártérítési felelőssége véleményünk szerint felügyeleti hatóság minőségében is megállapítható, illetve ex gratia alapon a jegybanktörvényből is levezethető a pénzügyi rendszerbe vetett bizalom visszaszerzése okán, szemben az MNB által alapítványok létrehozására, valamint ingatlanok és műkincsek vásárlására fordított összegekkel."
Nem szabad az oroszlán bajszát ráncigálni, amikor megvan a szándék a 30 millióig történő kártalanításra. Nem szabad perekkel fenyegetni az oroszlánt, amikor van esély arra, hogy a lehető legkisebb bukóval megússzuk a dolgot. |
Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)
2015-11-23 18:41- Date of removal: 2015-11-23
- Eltávolítás oka:
Vendég |
#4686 NRe: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2015-11-23 18:44#4667: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nem vagyok jogász, lehet hogy nagyot tévedek, de azt hiszem, hogy azért akarják, hogy a 6 millió alattiakat a BEVA kártalanítsa, mert akkor a 6 millió alattiaknak nem kellene pénzt visszafizetniük. A fiktív kötvények után mi megkaptuk a pénzünket, a befektetett hozamok után is. Ha nem tartoznánk a questor törvény hatálya alá, akkor a mi kártalanításunk befejeződött és kiszálltunk a buliból. Amennyiben továbbra is a questor törvény hatálya alatt maradunk, mi már pénzt nem várhatunk (a fiktív kötvényeink után fizetett a BEVA), viszont a káronszerzés tilalma miatt vissza kéne fizetnünk a befektetett hozamaink után kapott kártalanítást. Senkit nem akarnék az írásommal félrevezetni, csak leírtam a gondolataimat, kérem ezt vegyék figyelembe. Annak viszont nagyon örülnék, ha egy indoklást, vagy jogi alapokon nyugvó magyarázatot adnának arra, hogy miért ezeket a módosításokat javasolják, akkor lehet hogy megnyugodnának a kedélyek. |
2015-11-23 18:45- Date of removal: 2015-11-23
- Eltávolítás oka:
2015-11-23 18:47- Date of removal: 2015-11-23
- Eltávolítás oka:
Vendég |
#4689 Re:2015-11-23 19:01A fenti linken megtlálható a Javaslat szövege. Kérem, olvassák el, és ha még mindig nem világos, akkor kommenteljenek. Egyébként pedig szerdán lehet jönni a tüntetésre és ott minden részletre kiterjedően választ kapnak a kérdésekre. |
Vendég |
#46902015-11-23 19:17Lenne egy áthidaló javaslatom. Felejtsük el kedves EKEZETNELULI TROLL beírogató társunk provokációit és ne válaszoljunk rá – ha már a rendszergazda nem törli. Ő bizonyára tudja miért teszi amit tesz. Abban az előttem szólókkal maximálisan egyetértek, hogy a megosztásunk már most is teljes siker pedig hol van még a törvény! |
Vendég |
#4691 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2015-11-23 19:21#4656: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "nem lehet ember,90 karakter a maximum ertsek mar meg!!!" Süket duma, dehogynem lehet! Csak akarni kellene!
Itt van a levél: Tisztelt Orbán Viktor Úr, Miniszterelnök!
A javaslatunk lényege az, hogy olyan irányban módosuljon az AB által 2015 november 17-én részben 1., A kártalanítás alapja a kötvények bekerülési értéke legyen, ne a névértéke. A Quaestor diszkont 2., A kártalanítás számításának módja a semmis kötvényvásárlásokból eredő követelések esetén legyen a 3., A kárrendezés a követelések 2015 április 22-i állapotára, a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolási 4., A kártalanítás terjedjen ki a Quaestor ügyfélszámlákon letétben lévő összegekre is. Az eredeti Quaestor- 5., A Quaestor letéti ügyfélszámlákon lévő összegek esetén ne számoljunk fel a törvényes kamatot sem. 6., A kárrendezésért 6 millió Ft-ig (20 ezer Euróig) a BEVA feleljen. A vételi tranzakciók 1., pontban említett 7., Meg kell vizsgálni az MNB bevonását a 6 millió feletti kártalanításba. Az AB határozat megállapítja, hogy Budapest, 2015 november22. Quaestor Károsultak Közössége
|
Vendég |
#4692 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2015-11-23 19:25#4669: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Egyedül is lehet küzdeni a pénzedért , ha úgy szeretnéd . Azokat vegzálni , akit mindent megtesznek , hogy legyen ebből a borzalomból valami , enyhén szólva felháborító !! Bárkinek lehet jobb ötlete , akkor vezesse elő . Legalább ezek az emberek gondolkodnak , szerveznek , nem csak szítják az ellentéteket , csak köszönet jár nekik ! |
Vendég |
#46932015-11-23 19:27Én elolvastam, és szerintem a kamatszámításban van ráció, de szerintem nem kellene szétválasztani a 6 milliós kár alattiakat és felettieket, és szerintem az MNB-t sem kellett volna belekeverni. De látom, hogy mások is ezeket írták, úgyhogy úgy tűnik, nem vagyok egyedül a véleményemmel. Az MNB NEM FOG KÁRTALANÍTÁST FIZETNI! Kész, pont. Ez tény. Nem fog változni. Max. hergelni lehet a döntéshozókat ezzel, de semmiképpen sem fog ez megvalósulni, szerintem is több kárt okoz(hat), mint hasznot. Remélhetőleg ezt a részt úgysem veszik komolyan a döntéshozók. Szerintem BEVA tagok fognak előlegezni, de a kamatok levonása miatt kevesebbet, szerintem meg fog maradni a QKKA is. |
Vendég |
#4694 Re:2015-11-23 19:30Miért nem fog fizetni a MNB? A beva tagok megelőlegezik a saját pénzükkel (ha szerencsénk van) a nagy semmire, mert a felszámolásból nem fog maradni semmi szerintem és akkor úgyis az mnb-nek/államnak kell fizetnie. |
Vendég |
#4695 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2015-11-23 19:31#4692: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Itt is gondolkodnak, nem csak a FB-on. Itt is lehet ötletelni. De már mindegy, mert elment a javaslat, nem tudom, hogy hány ember írta, és kiket (hány embert) képviseltek, de nem szabad soha mások nevében, azok felhatalmazása nélkül írni. Lehetett volna írni javaslatot "az 1000 tagú FB csoport" (nem tudom hány tagja van, csak írtam egy számot) nevében, de nem mindenki nevében. Legközelebb nem árt egyeztetni a javaslatról - annak elküldése előtt - egy nyilévános oldalon, pl. a quaestorkarosultak.hu-n, vagy itt, vagy bárhol. Most már mindegy, várjuk meg a törvénytervezetet.
|
Vendég |
#4696 Re: Re:2015-11-23 19:32De nem lehet az MNB felelősségének a kimondását kényszeríteni. Végső soron eddig is az állam állta volna (de nem kifejezetten az MNB), ahogy most is lesz. Kár az MNB-t csesztetni. |
Vendég |
#4697 Re: Re:2015-11-23 19:33Hello-bello...szerinted az állam és az MNB egy és ugyanaz? |
Vendég |
#4698 Re: Re:2015-11-23 19:36Így van. A lényeg, hogy megkapjuk a pénzünket (legalábbis annak a nagy részét). A végén az állam áll ott a tv. tervezet szerint. Ezért felesleges az MNB felelősségét feszegetni, meg hogy műkincs vásárlások helyett nekünk fizessen..stb., mert ha ott az állam a végén a sornak, akkor nem mind1, hogy kitől kapod a pénzt: az államtól vagy az MNB-től? Neked nem mind1, hogy ki fizet? Mert azzal, hogy az MNB-t csesztetitek, csak felhergelitek azt, akitől a megoldást várjátok. Ez szerinted jó politika?
|
Vendég |
#4699 Re: Re: Re:2015-11-23 19:39Igen, úgy gondolom. Az MNB-en is állami pénz van, a jó festményeket is állami pénzből veszi. A bal zsebemből adjam a pénzt vagy a jobból. Tökmindegy.
|
Vendég |
#4700 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2015-11-23 19:44#4665: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "maga tenyleg hulye,milyen link?" Arrrogáns és buta volt, de ez most az ellenkezőjére fordult. Most buta és arrogáns. |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
556 Létrehozva: 2024-11-19
Petíció a Maglódon, a 31-es út mellett tervezett Dél-koreai gyártóüzem és kereskedelmi központ létesítése ellen
457 Létrehozva: 2024-11-08
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1488 Létrehozva: 2024-09-29
Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell.
1357 Létrehozva: 2024-03-21
Hozzanak létre állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
157 Létrehozva: 2024-10-28
Korcsolyapályát Egerben! 2024
139 Létrehozva: 2024-11-20
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
114 Létrehozva: 2024-10-31
Keresztállítás Solymár-Kerekhegyen
89 Létrehozva: 2024-11-03
Za mađarsku dramu - Narodno Pozorište / Népszinház Subotica
86 Létrehozva: 2024-11-15
Ha Ön egyetért azzal, hogy Ponty Zoltán önkormányzati képviselő mondjon le, kérem írja alá.
85 Létrehozva: 2024-11-10
Támogatjuk a pomázi kutyafuttató megépítését
82 Létrehozva: 2024-11-02
Devecser vasúti közlekedésének drasztikus járatritkítása elleni petíció!
62 Létrehozva: 2024-11-03
STOP! Módosítsák a Reabilitare infrastructură rutieră pe coridorul: cartier Tudor Vladimirescu – cartier 22 Decembrie 1989 projektet!
52 Létrehozva: 2024-11-19
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6709 Létrehozva: 2023-07-26
Tiltakozzunk a csepel.hu-n közölt óvodaösszevonási tervezet ellen
45 Létrehozva: 2024-11-22
AUTIZMUS DIAGNÓZISSAL RENDELKEZŐ GYERMEKEK, FIATALOK, FELNŐTTEK ELLÁTATLANSÁGA AZ ÁLLAMI SZFÉRÁBAN!
42 Létrehozva: 2024-11-12
Adózás könnyítése
66 Létrehozva: 2024-09-19
Csípőprotézis műtétek
38 Létrehozva: 2024-11-07
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
37 Létrehozva: 2024-11-23
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
37 Létrehozva: 2024-11-21