Quaestor károsultak megmentéséért

Vendég

#4601 Re: Re:

2015-11-22 20:08

#4448: - Re:  

Igen, ezért nem biztos, hogy jó összemosni a többi károsultakat a Q-s károsultakkal. Már régebben is magas hasznothúzóknak könyveltek el a Q-st, mert nem mindegy 5-6 % vagy duplája, vagy annál több!

A másik, hogy miért lennénk hibásak, csak azért, mert ellopták a befektetők pénzét?

Azt bármelyik pénzintézetnél megtörténhet....

Meg is történt, csak legfeljebb kisebb volt a híértéke......

Többszörösen veszteséget szenvedtünk már eddig is, és napról - napra.

Q

#4602 Re: Re: Hallgattasssék meg a másik fél is

2015-11-22 22:31

#4574: - Re: Hallgattasssék meg a másik fél is 

fuss neki mégegyszer! Érdemes! 

Vendég

#4603 Re:

2015-11-22 23:54

#4571: -  

Nem igaz, nem a névértéket vették alapul a kártalanításnál, hanem a befizetett összeget. Nekem is diszkont kötvényem van. Csak a befizetett összeg annyi százalékát kaptuk vissza a BEVÁ-tól, amennyi százalékban fiktívnek nyilvánított kötvénnyel rendelkeztünk, és azt is csak a 6 milliós értékhatárig. Én pl. a 72 százalékát kaptam meg a befizetett pénzemnek, 28 százalékot nyílvánítottak valós kötvénynek, melyet majd a Qkka fizet vissza, ez áll az elszámolási értesítőben. 

Szörnyű a sok félinformált fórumozó mellébeszélése!

Vendég

#4604 Re: Re: Re: Hallgattasssék meg a másik fél is

2015-11-23 07:00

Vendég

#4605 Re: Re:

2015-11-23 07:09

#4603: - Re:  

Annyit pontosítanék, hogy a VALÓS kötvényeket névértéken számolták ugyan - DE azokból a BEVA egy krajcárt sem fizetett ki, mondván azt majd a QKKA. A QKKA meg már nem fog, s az új törvény "hallomásai" szerint sem fognak a VALÓS kötvények után fizetni, azaz tök mindegy, hogy babszemben, befizetett összegben, vagy éppen névértéken számolják azokat, mivel ha nem lesz kifizetve akkor semmire sem megy az ember vele. Egy perben meg a befizetett összeg lesz a mérvadó (kötvénytípustól függetlenül, sőt gyanítom a fiktív/nem fiktív dolog is meg fog ott dőlni), azaz a hangadók, akik szerint "felvesszik a hozamokat is a le sem járt kötvények után" be is foghatják a szájukat, inkább el lehetne gondolkodni, hogy az időhúzás miatt a 2014-ben befizetett PÉNZ egy RÉSZÉT kapjuk meg talán 2016-ban, azaz nemhogy hozam nem lesz, hanem 2 évig pihen valakinek a zsebében a pénzünk, majd 2 év után a 2014-es befizetés EGY részét hajlandók visszaadni... szerencsére infláció "nincs" (papíron), igy a visszakapott pénz reálértékén nem lesz akkora további bukta.

Vendég

2015-11-23 11:19

Valaki feltenné azt a levelet, amely a nevünkben születve kompromisszumos javaslatainkat tartalmazza? Koszi. 

Vendég

2015-11-23 11:53

Könnyen csőbe húzzák a Cirmosok és Marcsikák a magyarokat (x)

Hiába a tavaszi brókerpiaci események, az embereket könnyen csőbe húzzák a Cirmoshoz és Marcsikához hasonló emberek, miután a magyarok többsége több időt fordít egy TV megvásárlására, mint egy szerződés alapos átolvasására

http://www.portfolio.hu/befektetes/

Vendég

#4608 Re:

2015-11-23 11:56

#4606: -  

Miféle levélről van szó? Ki írta, kinek írta, kinek a nevében?

Vendég

#4609 Re:

2015-11-23 12:32

Ilyen kártalanításról álmodnak a Quaestor-károsultak

2015. november 23., 11:36

Vendég

#4610 Re:

2015-11-23 12:44

Ezt az MTI közleményt vette át egy csomó médium:

Gazdaság-pénzügy
Quaestor-kártalanítás - Kompromisszumos javaslatot tettek a károsultak

Budapest, 2015. november 23., hétfő (MTI) - Kompromisszumos javaslatot tettek a Quaestor-ügy károsultjai a részben alkotmányellenesnek ítélt Quaestor-törvény módosítása, illetve az alkotmányos kártalanítás érdekében - tájékoztatta a Quaestor Károsultak Közössége az MTI-t hétfőn.

Javaslatuk szerint a kártalanítás alapja a kötvények bekerülési értéke legyen, ne a névértéke. A kártalanítás számításának módja a semmis kötvényvásárlásokból eredő követelések esetén legyen a bekerülési érték, annak törvényes kamatai, viszont csökkentve a kifizetett vagy jóváírt nettó hozammal.
A károsultak indítványa szerint a kárrendezés a követelések április 22-i állapotára, a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolási eljárásának megindulásának napjára vonatkozzon. Kérik, hogy a kártalanítás terjedjen ki a Quaestor ügyfélszámlákon letétben lévő összegekre is. A letéti ügyfélszámlákon lévő összegek esetén ne számoljanak fel törvényes kamatot sem.
Javasolják, hogy a kárrendezésért 6 millió forintig - 20 ezer euróig - a Befektetővédelmi Alap (Beva) feleljen, illetve, hogy vizsgálják meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bevonását a 6 millió feletti kártalanításba.
A Quaestor Károsultak Közössége hangsúlyozza: javaslatukat kompromisszumos megoldásként ajánlják. A károsultak lemondanak követelésük egy részéről, a törvényes kamatok érvényesítéséről arra az időszakra, ami a kárrendezés elhúzódásából adódik.
A kompromisszumos javaslatot eljuttatták Orbán Viktor miniszterelnöknek, Rogán Antalnak, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek, mint a Quaestor-törvény előterjesztőjének, Bánki Eriknek, az Országgyűlés gazdasági bizottsága elnökének, Windisch László MNB-alelnöknek és Kovács Leventének, a Magyar Bankszövetség főtitkárának - közölték.
Az Alkotmánybíróság (Ab) múlt kedden közzétett határozatával megsemmisítette a Quaestor-károsultak kárrendezéséről szóló törvény egyes rendelkezéseit. Az Ab szerint a törvény diszkriminatívan határozta meg a kárrendezésre jogosultak körét, a kárrendezésbe bevont befektetési szolgáltatók esetében pedig aránytalan a tulajdonkorlátozás és a felkészülési idő sem elegendő. A határozat ugyanakkor megállapítja: a megsemmisítés nem jelenti azt, hogy a kárrendezés önmagában alaptörvény-ellenes lenne, a jogalkotónak van lehetősége alkotmányos szempontoknak megfelelő szabályozást alkotni a kárrendezés módjának, feltételeinek és mértékének körültekintő mérlegelésével.
A március elején kipattant Quaestor-ügynek mintegy 32 ezer károsultja van. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt.

gká \ gry

MTI 2015. november 23., hétfő 10:52

Vendég

#4611 Re: Re:

2015-11-23 14:34

#4610: - Re:  

Sajnos én nem értem a javaslatot fiktiv-nem fiktív és káronszerzés vonatkozásban.  El tudná magyarázni valamelyik szerző? Különben örvendetes, hogy valami történt a károsultak részéről.

Vendég

#4612 Re: Re: Re:

2015-11-23 15:17

#4611: - Re: Re:  

Ja "valami" történt... aha. Az, hogy a 6 millió alattiak elkezdtek partizánkodni, s a 6 millió FÖLÖTTIEK KÁRÁRA kitaláltak egy kártalanítási formát ami NEKIK kedvez. "Nagylelkűen" lemondanak a hozamokról, csak őket TELJESEN fizessék ki... (a javaslatuk 6 milliós kártalanításról szól...) Nesze neked összefogás.

Vendég

#4613 Re: Re: Re:

2015-11-23 15:22

#4611: - Re: Re:  

Hát akkor Örvendjünk! Már most lemondunk a követelések egy részéről mielőtt a új Q. törvényalkotása elkezdődne. Üzletileg is mindig a legjobb stratégia: visszalépni! mielőtt belépnénk az ajtón…A vicc jut eszembe a vak lóról: á nem is ez még annál jobb persze a mi bőrünkre. 

Vendég

#4614 Re: Re: Re: Re:

2015-11-23 15:23

#4612: - Re: Re: Re:  

A megosztás sikerült.

Vendég

2015-11-23 15:44

Csalánverés esete. Csak a magatok nevében alkudozzatok a 6 millió fölötti összegről!!!

Vendég

#4616 Re:

2015-11-23 15:54

#4615: -  

Azt mondja a Kormány a kártalanítás alapja a 30 milliós határ. Erre pár "nagylelkű" (sejthetően "28 milliós kárral" (irónia) ... :D) felajánlkozik, hogy csak 6-ig kér kártalanítást. S leírják, hogy ez a KÁROSULTAK elképzelése. Van pofájuk nem mondom.

Vendég

#4617 Re: Re:

2015-11-23 16:28

#4616: - Re:  

Most akkor mi van???? Valakik a nevünkben a megkérdezésünk nélkül lemondtak a 6 M fölötti kártérítésről??? Nekünk pl. egy megvásárlandó családi házra összegyűjtött (nem összelopott! hanem 30 év takarékossága + örökség) több mint 30 milliónk ragadt benn. A „képviselőink” ajánlata szerint: 6 millióig a BEVA (ez már megtörtént a BEVA szabályai szerint és nem is lehet több!) tehát ők ezzel meg is elégedtek a károsultak nevében. Az a fölötti rész 30 millióig az MNB bevonásával. Na ez amitől kezdettől fogva az MNB elzárkózik (qasi elismernék felelősségüket a botrányban ami ugyan meg van de sohasem fogják beismerni! Legfeljebb kölcsönt nyújtanak a készfizető kezesség vállalása mellett) és ez meg a 6-és 30 milló közöttiek kontójára menne – tehát a 0 Ft. Na ezzel minden károsultat elárultak!

Vendég

#4618 Re: Re: Re:

2015-11-23 16:37

#4617: - Re: Re:  

Valaki írjon a facebook-ra, mert nyilván onnan indult el az ötlet a kompromisszumos megoldási javaslatra, de énnem vagyok fent, pedig most jól kiosztanám őket. Szeretném megkérdezni, hogy ki(k)nek a felhatalmazása alapján terjeszt elő bárki is a teljes Quaestor károsulti közösség nevében bármilyen kompromisszumos javaslatot? Mert én nem hatalmaztam fel erre senkit sem,  és ahogy látom, mások sem!

Jó lenne, ha a FB csoportban jeleznétek, hogy ez jó pár embernek nem tetszik, senki nem jogosította fel őket arra, hogy bárki nevében nyilatkozgassanak, javaslatokat írjanak, ráadásul egyeztetés nélkül! Mert az FB csoportban való "egyeztetés" az nem a teljes károsulti kört jelenti. Úgyhogy én most írok mindenkinek, akik ők írtak, hogy tudjanak róla: nem az én nevemben, nem az én képviseletemben beszéltek, és nem kérek a kompromisszumos javaslatukból sem.

Vendég

#4619 Re: Re: Re:

2015-11-23 16:40

#4617: - Re: Re:  

Én sem vagyok fent facebook-on, és fel vagyok hávorodva, 19 millióvan ragadtam bent, eddig 6 milliót kaptam meg, nem szándékozom lemondani a 6 millió Ft. feletti összegről pár idióta, magát képviselőnek gondoló akárkik miatt. Nem hatalmaztam meg senkit, hogy az én nevemben beszéljen, akkor képviselje saját magfát, vagy azt a 10-20-100 embert, aki ehhez tételesen, névvel hozzájárult, de ne beszéljen a teljes közösség nevében! Ha miattuk marad el a kártalanítás 30 millióig, akkor ők ütik majd meg a bokájukat, őket fogják perelni a 6 millió felettiek, hogy álképviselőként eljárva kárt okoztak. Felháborító!

Vendég

#4620 Re: Re:

2015-11-23 16:42

#4616: - Re:  

Tiltakozzunk, és követeljük tőlük, hogy igazítsák helyre a kis javaslatukat, miszerint azt nem a teljes károsulti közösség nevében terjesztették elő. Valóban kikérték mind a 32000 károsult véleményét, beleegyezését????? Ki írta alá ezt a javaslatot? Őt fogom beperelni.

Vendég

#4621 Re: Re: Re: Re:

2015-11-23 16:43

#4612: - Re: Re: Re:  

??????????????????????????????????????

MI FOLYIK ITT???????????????????

Ki merte ezt meglépni?

Vendég

#4622 Re: Re: Re: Re:

2015-11-23 16:45

#4618: - Re: Re: Re:  

Én sem vagyok fent facebookon, de aki fent van, az jelezze, hogy sürgősen vonják vissza a javaslatukat, mert sokan fel vannak háborodva.

Vendég

2015-11-23 16:45

Azon sem lepődnék meg ha a Kormány állhírként adná ezt elő, csak hogy összeugrasszon minket... Semmit nem kellett volna addig tenni, míg nem látjuk milyen új javaslatot akart a kormány elénk tenni.

Vendég

#4624 Re:

2015-11-23 17:02

#4623: -  

Kérdezze meg valaki facebook-on, aki fent van, és légy szíves írja ide le, hogy kik, mikor, kinek a felhatalmazása alapján és mit küldtek el az MTI-nek, és milyen alapon. Mert jogunk van tudni! Azoknak is joguk van tudni, akik nincsenek fent a facebook-on, és sokan vannak, többen, mint az FB tagok! Mivel ez minden károsult nevében (!) történt, minimum lett volna, hogy ha máshol nem, akkor ezen a nyilvános fórumon ezt előre megírják az illetők, és esetleg meghallgatják mások véleményét is. Nonszensz az egész.

Vendég

#4625 Re:

2015-11-23 17:04

#4623: -  

Egyetértek: semmit nem kellett volna tenni addig, amíg nem látjuk a javaslatot. Mert a javaslathoz már lehetett violna fűzni ötleteket, de így? Előre...pláne a 6 millió alattiak verik más.....val a csalánt? HOgy képzelik????