Quaestor károsultak megmentéséért

Vendég

#4426 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-17 21:15

#4425: - Re: Re: Re: Re:  

Nem fognak ennyit vacakolni a számolgatással. Lesz egy önrész %-ban, amit mindenkinek viselnie kell. Egy kalkulált 10-20 % (jó esetben, rossz esetben több).

Vendég

2015-11-17 21:28

Az AB nem vállalta magára a törvény sorsának eldöntését, visszadobta (érthető okból) a labdát a kormánynak. Még le is írta, hogy milyen lehetséges megoldások vannak a törvény kijavítására, az AB elnök többször, nyomatékosan kihangsúlyozta, hogy ezek a hibák kijavíthatóak, nyilván azért, hogy ne rá zúduljon a károsultak haragja. Nem vették fel ennek a keresztjét, meg is lehet érteni.

Most a Kormány térfelén pattog a labda. Már nincs kibúvó, ha nem tesznek semmit, le nem mossák magukról a vádat, hogy direkt ezt akarták. Szerintem valóban gondolkodnak azon, hogy új törvényt hozzanak, ami már nem kifogásolható.

Vendég

#4428 Re:

2015-11-17 21:36

#4427: -  

Erről van szó. Hiába próbálta a kormány az AB-ra kenni a döntés felelősségét, az ügyesen visszapasszolta, találva ugyan pár kifogást, de nagyjából leírva, hogy ha akarják hogyan lehet olyan törvényt hozni ami valóban teljesen alkotmányos és tényleg a kártalanítást szolgálja - nem csak a kábítást, időhúzást. A kormányon a sor, elő kell állni valamivel, ami BIZTOS, hogy a társadalomnak nem fog tetszeni, de ilyen a demokrácia.

Vendég

#4429 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-17 22:04

#4426: - Re: Re: Re: Re: Re:  

Érdekes felvetés... persze ott is lesznek jobban és rosszabbul járók, hisz képzeld el különbség lesz a különböző számlatípusokon fialt hozamok közt. (a normál számlás megreklamálhatja, hogy ő fizetett kamatadót, a másik miért nem, stb) Nem tudom mi lenne a jó és igazságos - persze, ha nem lenne ügy az lenne a jó. (igazából egy jól működő felügyelet 10 éve leállítja a Q-t, van tizenpár/huszonpár milliárd kár, megtéríti a BEVA akkor és kész... erre 200 valahány milliárd, jó isten meddig ment volna ez a buli még...)

Az nem lehetne/lenne megoldás, ha már a kör bővül, hogy a 30 milliós felső limitet mondjuk 20-ra csökkentenék ezáltal a kárérték a növekvő ügyfélszám, de csökkenő maximált kifizetés miatt nagyjából fix maradna ? (persze ehhez ismerni kellene a másik két cég károsultjainak a kárigényét)

Opciónak ez sem lenne rossz, s akkor a kispénzűek tényleg visszakapnának mindent, nekik a 10% önrész is számítana, így meg elkerülhető lenne önrészekkel "szarakodni", az önrész nagyságán vitázni, stb... akinek meg sok a bukta még mindig mehet pereskedni. Opció lehetne egy részletfizetéses kártérítés (akár más kondíciókkal mint az azonnali KP-s kárrendezés), vagy akár állampapír swap (Tarsoly is hasonlót akart a levélben) is szóba jöhetne annál aki ezt választja, szintén önkéntes alapon. Ötletem lenne, én még az ETO Parkbeli üzlethelységgel is kieggyeznék, ugyis mindig oda vágytam a saját irodámmal... :)

Vendég

#4430 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-17 22:18

Ezen a verbális szeméttelepen, ezeken a fórumokon az ilyen higgadt komment sajnos ritka, mint a fehér holló. Így aztán már azzal is feltűnést lehet kelteni, hogy valaki normális.

Vendég

#4431 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-18 07:01

#4429: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

a limit maradjon 30 millio (OBA is ennyi) es legyen 10-20% onresz a karosultaknak, 30 % MNB a maradek 50%  a bankok. 

Vendég

2015-11-18 09:36

Komolyan mondom, ellenzéki politikus beül egy stúdióba, s lövése sincs miről van szó... 

3. perc körül kezdődik, az izgalmas rész pedig 3.20 körül jön... 500 ember, 100 milliárd. Tudja ez az ember egyáltalán miről beszél ??? A riporter meg hallgat... 

www.atv.hu/videok/video-20151118-ab-dontes-a-quaestor-torvenyrol

Vendég

#4433 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-18 10:00

#4431: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Várjatok már! Ne osszátok még a pénzt! Azt kapjuk majd vissza amit az ötdik gyerek.

Lia

#4434 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-18 10:50

#4431: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Milyen önrészről írogatsz?Gondolkodjál már el egy kicsit.Amennyiben károsult vagy abban az esetben nem értem az agymenetedet.Az írásból inkább kívülállónak gondollak,abban az estetben te ne adjál tanácsokat!

Vendég

2015-11-18 11:55

A fő kérdés az, hogy akarnak-e egyáltalán kártalanítani, vagy sem és van-e erre fedezet. Mindenki gondolja végig, hogy eddig mit élt át, hányszor érezte, hogy hülyét csináltak belőle, hogy egy színjáték akaratlan részese, hányszor csillant meg benne a remény és az hányszor foszlott semmivé. Most úgy látom az AB döntése után, megint a reménykedő szakaszba vagyunk, semmit nem tanulva az eddigiekből. Szerintem ezt a pénzt soha nem fogják már kifizetni nekünk, mert egyszerűen mindig lesz egy réteg, akinek ez az érdekeit sérti. Ezt az ügyet megtámadhatatlanul és minden féle külön törvény nélkül lezárni úgy lehetne, ha Questor vagyon fedezetet nyújtana a teljes kártalanításunkra. Ez irányban tegyen a kormány lépéseket, hogy a Questor vagyont biztosítsa számunkra.

Vendég

2015-11-18 12:17

Károsultként azt hiszem ideje lenne belátni, hogy mi is hibáztunk. Nem úgy, s nem akkora mértékben ahogy ránk akarják verni, de valamekkora részünk van abban, hogy ide jutottunk. (a pénzt mi tettük be, stb, stb) Ezért én magam is elfogadnám az önrészt mint a saját hiba árát, persze elfogadható korlátok közt (pld 10%) El lehet dönteni, elfogadjuk-e az AB álláspontját, hogy LEHET törvényt hozni, de osztozni kell a veszteségen (állam, MNB, bankok, károsultak) VAGY elmehetünk egy hosszú pereskedés irányába, aminek kimenetele ismeretlen, de biztos hogy pénzbe kerül most is, valamint a sikerdíjak sem kevesek. Harmadik opció az anyázás, a fejek homokba dugása, amivel semmivel nem leszünk se rövid se hosszabb távon beljebb, mert nem fog történni semmi. Amikor már az ellenzéki politikusok is zöldségeket beszélnek (Bodnár Zoltán Liberálisok ATV 2015.11.17 , feljebb Varjú László DK ATV 2015.11.18), még Pápa Levente, és az MSZP hagyján, ők mintha képben lennének, de lassan ember nincs aki a pártunkat fogná, vagy a korrekt tényeket hozná fel, mégis kire vagy mire számítunk HA mindennemű kompromisszumok ellen vagyunk - még akkor is ha elméletileg igazunk van, s a mi lelkiismeretünk tiszta... Meg kell mutatni, hogy hajlandók vagyunk együttműködni, együtt gondolkodni, s nem csak egymással, hanem akár a Fidesszel is, mert a döntés, a pénzünk sorsa az ő kezükben van elsősorban. Itt hagyhatnak minket a jelen szituációban, s senki sem fogja őket ezért kevéssbé szeretni azok közül akik nem károsultak, tehát külső támogatásra nagyon ne építsen senki sem. Itt nem fog 500e ember aláírásokat adni azért, hogy minket kifizessenek, történjen a kifizetés BÁRHOGY és BÁRMIKOR. Megjegyzem, Bodnár Zoltán, s a DK a Q ügy kirobbanásakor teljes mellszélességgel követelt kártérítést nekünk, az egyikük szerint most a BEVA rendezett minket, a másik meg azt sem tudja mire ment ki a 100 milliárd kérdése... Ennyire foglalkoznak velünk, ennyire kisérik figyelemmel a dolgot, a sorsunkat... 

Vendég

#4437 Re:

2015-11-18 13:29

#4436: -  

tökéletesen igazad van, valóban felelősséget kell kis arányban nekünk is vállalni a kárrendezésben. a másik két út nem megoldás nekünk, legyünk konstruktívak és együttműködők. 

Vendég

#4438 Re:

2015-11-18 13:52

#4432: -  

Miért, te mit vársz egy Varjútól, Gyurcsány jobbkezétől?

Vendég

#4439 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-18 14:07

#4434: Lia - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Hogy te kit kinek gondolsz, az a magánügyed! A családodban utasítgass, ne itt, mert ez egy nyilvános fórum! Mindenki azt ír, amit akar (és nem tílt a szabályzat), akár károsult, akár nem. Egyébként, ha az utóbbi, lehet hogy éppen ő lát tisztábban, mint a sok megzakkant, minden realitásérzékét elvesztett kommentelő.

Lajos

#4440 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-18 14:13

#4439: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Te a sötét fejeddel hogyan is láthatnál tisztán.Aki szenvedő alanya az ügynek másként gondolkodik mint te.Igazán nem értem az efféle mi a fenét akar a fórumon.

Vendég

#4441 Re:

2015-11-18 14:27

#4436: -  

Ha részleteiben nem is mindenben, de egészében véve maximálisan egyetértek, különösen a komment hangszerelésével. Csak üdvözölni tudom, hogy minősíthetetlen szinvonalú, minden önkontrollt nélkülöző hozzászólások és alpári anyázások után végre megjelent a normális emberi hang, ahol van esély az érdemi párbeszédre.

Vendég

#4442 Re: Re:

2015-11-18 14:45

#4441: - Re:  

ehhez én is tudok csatlakozni, ne a destruktív hangnem uralja a fórumot. Kivitelezhető javaslatok kellenek, nem dühből írt odabüfizések. 

Vendég

#4443 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-18 15:34

#4440: Lajos - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Én is károsult vagyok, azzal a különbséggel, hogy nem vetkőzök ki emberi mivoltomból, igyekszem a realitások talaján maradni, s józanul kezelni a helyzetet. De ezt neked hiába is mondom, mert egy vonalnak nem tudom elmagyarázni, hogy mi az a gömb. 

Vendég

#4444 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-18 16:26

#4430: - Re: Re: Re: Re: Re:  

Köszönöm. De nem a feltűnés keltése, hanem az eredményhez való hozzájárulás volt a célom. Meggyőződésem, a higgadt de határozott és következetes magatartás (– bár kétségtelenül jogos és megérthető ám az indulatok által túlfűtött, politikai felhangoktól sem mentes demonstrációk helyett) az előbbi jobban szolgálná a céljaink elérést és közelebb vinne a megoldáshoz.  

Vendég

2015-11-18 16:52

Csatlakozom a normális, higgadt, józan belátással rendelkező károsultakhoz, jó, hogy most kevésbé írogatnak ide a forradalmi hevülettől fűtött, a terrorizmussal párhuzamot vonni sem vonakodó hozzászólók.

Az önrész eleve már meglesz, hiszen a káronszerzés tilalma (amit ugyan csak utalásképpen megemlített az AB, de nyilván figyelembe fogják venni), az azt jelenti, hogy a kamatok nem járnak. Aki 10 éve fialtatta a pénzét, annak sem, és aki 2 éve, annak sem. Ezt a Fidesz szóvivő (vagy ki) is elmondta, hogy kamatok nem járnak, ez tutti. Ha valaki visszaforgatta, akkor sem. Szerintem ez csak úgy lazán kalkulálva lesz kb. 10 % "önrész".

A 30 milliós felső plafon 20 millióra csökkentése azért lenne furcsa, mert állítólag nemsokára a BEVA határ 30 millió lesz eleve.

Biztos, hogy ki lehet találni olyan kártalanítási formát, ami mindenkinek megfelel, a károsultak bukni fognak valamennyit, ez tutti, csak azt nem tudni, hogy mennyit. 10 % is sok pl. 20 millánál!

Vendég

2015-11-18 16:55

Az AB döntés pozitív haszna számunkra, hogy többen lettünk. A rajtunk kívüli brókerkárosultaknak már nem az  AB-nél kell jelentgetni, hanem az oldalunkon kell harcolni, hogy módosítsák a törvényt.

Vendég

2015-11-18 17:05

www.vg.hu

A Quaestor-ügy segíthet Magyarország felminősítésében

Londoni pénzügyi elemzők szerint javíthatja Magyarország felminősítésének esélyét a Quaestor-ügyben hozott alkotmánybírósági döntés.

Vendég

#4448 Re:

2015-11-18 17:08

#4446: -  

Ha figyelmesen olvastátok az AB határozatot, még csak azt sem mondta, hogy a BC károsultaknak is benne kell lenniük. Nem. Azt mondta, hogy normálisan meg kell indokolni, hogy miért csak a Quaestor. Sajnos az állam nem indokolta meg jól, hányaveti volt a törvény indokolása. Ha meg tudja indokolni a különbségtételt, akkor lehet csak a Q-osokat kártalanítani továbbra is.

(Egy jobb szakember biztos ezer érvet tudott volna felhozni, de hát amilyen gyorsan, kutyafuttában jött létre ez a törvény, olyan is lett...az indokolássa is.)

A BC-s devizaáttételes ügyletek 20-30 %-os kamatokkal nem ugyanaz, mint egy alacsony kockázatúnak minősített 6%-os kamat.

Vendég

#4449 Re:

2015-11-18 17:09

#4446: -  

Ha ne adj Isten, a legrosszabb forgatókönyv jön be (senki nem kap semmit), akkor majd tutti nyugodtan alszanak a BC károsultak: ha én nem kapok, ő se kapjon és dögöljön meg a szomszéd tehene is...

Vendég

2015-11-18 17:10

Jobbik reagálás (most olvastam):

Reagálás az Alkotmánybíróság Quaestor-döntésére

Az Alkotmánybíróság mai döntése nyomán az Országgyűlésnek rendkívül gyorsan újra meg kell határoznia a kárrendezés feltételeit. Ezúttal azonban – a határozatnak megfelelően – olyan jogszabályt kell alkotni, hogy valamennyi, az elmúlt évtizedek Fidesz és MSZP alkotta Quaestor-koalíciójának bűnös felelőtlensége révén megtakarítását elvesztő kisbefektető hozzájuthasson jogos jussához.

Egyúttal ismét felszólítjuk a fideszes és KDNP-s politikusokat, hogy sunyi hallgatás helyett végre nyilatkozzanak: ők, családtagjaik vagy gazdasági érdekeltségeik kimentették-e pénzüket a Quaestorból bennfentes információk alapján?

Jobbik Magyarországért Mozgalom