Quaestor károsultak megmentéséért

Vendég

#4576 Re: Re: Hallgattasssék meg a másik fél is

2015-11-22 12:40

#4574: - Re: Hallgattasssék meg a másik fél is 

Tényleg! Miért is nem hívják meg a károsultak képviselőit.

Bank

#4577 Re: Re: Hallgattasssék meg a másik fél is

2015-11-22 12:48

#4572: - Re: Hallgattasssék meg a másik fél is 

Nem voltam régi ügyfél a Questornál. Azután választottam őket, miután  a felügyelet engedélyezte, hogy bankot alapítson.

Az a cég, amely 25 éve jól működik a pézügyi piacon, és ezt az MNB is elismeri a bank alapitásának egedélyezésével, az megbizhatatlan?

Tényleg én voltam a felelőtlen  és gondatlan?

Vendég

#4578 Re: Re: Re: Hallgattasssék meg a másik fél is

2015-11-22 12:53

#4576: - Re: Re: Hallgattasssék meg a másik fél is 

Mert mindenben meglehetne dönteni az MNB, Bankszövetség és kormány álláspontját. Arra nekik meg semmi szükségük. A lényeg, a hátunk MÖGÖTT minél kisebb kártalanításra törvényt hozni, azt majd valahogy a bankok lenyelik ki tudja miféle ellentételezést kapva a magyar kormánytól (lásd pld Audis ügyek...) MNB, állam kimarad a buliból igy, de persze a "kártalanítás" kipipálva, "mindenki 30 millióig megkapott mindent" (ha meg a "minden" szót firtatja majd pár média akkor "pontosítanak": "megkapott MINDENT AMI NEKI JÁRT". (Azaz QFF kötvény esetén 0 Ft-ot, QFH kötvény esetén 10-20%-ot, stb, persze ezekből is csak a fiktíveket, no meg ezekből még keményen levonva a hozamokat visszamenőlegesen Ádámig és Éváig...) 

Gondos

#4579 Re: Re: Re: Hallgattasssék meg a másik fél is

2015-11-22 12:58

#4577: Bank - Re: Re: Hallgattasssék meg a másik fél is 

Én meg régi ügyfél vagyok, és mindig aggodalmaskodtak a Q.-ral kapcsolatban, Több esetben is telefonon beszéltem a Felügyelettel ( korábban a PSZÁF-fal), minden esetben azt a választ kaptam, hogy ez egy prudens, megbizható cég, sosem volt semmi baj. Gondolom a Külügy is azért tartotta ott a pénzét, nem is keveset.   

Vendég

2015-11-22 14:16

Szombathelyen lakom és szeretnék mégismerkedni több kàrosulttal is. Úgy tudom itt a környéken nincs még csoport.

Vendég

2015-11-22 14:27

Belehúzni! Még dühösebben, kiabáljuk rekedtre magunkat. KÖVETELJÜK! 100% kamatostól!

Vendég

#4582 Re: Re: Re: Hallgattasssék meg a másik fél is

2015-11-22 14:50

#4576: - Re: Re: Hallgattasssék meg a másik fél is 

És mégis, kiket kellene meghívniuk? Talán azokat, akiket uigyan naponta-hetente láthatunk egyes médiumokban, de akik a 32 ezres csoportnak csak egy alig kimutatható kisebbségét, jó esetben egy százalékát képviselik? Miféle legitimitása lenne ezeknek a „képviselőknek”?

Vendég

2015-11-22 14:52

Szerintem Kálmán-Pikó Istvánt kellene meghívni. Ő higgadt, korrekt, nyugodt, mindig normálisan nyilatkozik, nem ordít.

Vendég

2015-11-22 14:53

A kamatokat most sem értem. Ha az egész időszakot nézik, akkor jobban jár az, aki nem újrabefektette a pénzét, hanem kivette, majd 2 nap múlva betette?

Vendég

#4585 Re:

2015-11-22 15:15

#4584: -  

Semmivel sem járna jobban, mert a kivett kamatokat is ugyanúgy összeszámolnák és levonnák a kártalanítási összegből, mint az újrabefektetett kamatot. AZ AB határozat vonatkozó passzusa feltételes módban fogalmaz, és így szól:

[94] Ezen túlmenően az Alkotmánybíróság megjegyzi, hogy a hátrányos megkülönböztetés szempontjából aggályos lehet az körülmény is, ha a károsultak kártalanítása a koráb-ban realizált előnyök figyelmen kívül hagyásával történik. Ez ugyanis azt jelentené, hogy egyes befektetők (akik lényegében a korábbi évek – piacinál feltehetően magasabb – hozamát is évente „tőkésítették”) nemcsak a tőkére, hanem a hozamra is kiterjedő kártalanításban részesülnének. Erre a körülményre a jogalkotónak az esetleges újraszabályozás esetében figyelemmel kell lennie.

Jogász

#4586 Re: Re:

2015-11-22 15:30

#4585: - Re:  

Érdekes módon a nagytiszteletű alkotmánybírák azt nem tartják aggályosnak, hogy az állam kamatadóhoz jutott a befektetők tőkéje után. A Quaestor által befizetett kamatadóval és Eho-val mi lesz?

Vendég

2015-11-22 15:45

Ha tőlünk levonják a betett pénzünk után járó kamatokat, merthogy káronszerzés, akkor a 210 milliárd Ft-ot kezdjék összedobni Quaestor alkalmazottai, vezetői, szerződéses partnerei és fizessék be a QKKA-ba, merthogy a befizetéseinket, ezt a 210 milliárd forintot a Quaestor cégcsoport élte fel. 2007 óta a mi pénzünkön, pénzünkből éltek, kapták a fizetésüket, jutalékaikat. Ez is káronszerzés. Vagy nem?

Vendég

#4588 Re:

2015-11-22 16:41

#4587: -  

Most akkor mi van??? Az öt évvel ezelőtt vásárolt QFH kötvényeim tbsz-en tartott számlámnál levonják a négy év előtti kamatokat is káron szerzés címén? Tudja valaki akkor menyi volt a valós és a fiktív kötvények aránya? Közben ki se vehettem csak visszaforgathattam a kamatot is a tbsz szabályai szerint!
Már látom: marad is meg nem is de inkább nem. Vagy csak új törvény kell de pénz nem? Persze erre nem gondolnak a T. Törvényalkotók. Ők nem érintettek. Ezért is kellene valaki közülünk.

Jogász

#4589 Re: Re:

2015-11-22 16:51

#4588: - Re:  

Ez egy nagyon jó észrevétel! Természetes, hogy a fiktív és valós kötvények aránya évente változott. Emiatt ezt a kérdést jogilag tisztán nem lehet megoldani, akárki, akár mit is mond. Én csak azt nem értem, hogy a törvényalkotó jogászok erre miért nem gondolnak?

Vendég

#4590 Re: Re: Re: Re: Hallgattasssék meg a másik fél is

2015-11-22 16:53

#4582: - Re: Re: Re: Hallgattasssék meg a másik fél is 

Mégis kit! Hát téged: Már megvettek kilóra te provokátor!

Vendég

#4591 Re: Re: Re:

2015-11-22 17:01

#4589: Jogász - Re: Re:  

Ja hogy erre nem gondolnak? Majd "homogenizálják". Ez nekik csak házi feladat, amit ha letudnak lehet fáradni a Pénztárhoz! De nekünk egy élet munkája! (volt) A bankszövetség pedig külön prémiumot ad az eredményes munkáért. Ja és persze így már Alkotmányos is.

vendég

#4592 Re:

2015-11-22 17:09

#4580: -  

Üdvözlöm, eddig én sem találkoztam Szhelyiekkel, mert nem aktivizálják magukat sajnos.

hogy gondolja a kapcsolatfelvételt?

Vendég

#4593 Re: Re: Re: Re:

2015-11-22 17:21

#4591: - Re: Re: Re:  

Csak halkan kérdem: Hol van most Áder János  felelőssége aki kapásból aláírta a korábbi törvényt? Minden más lenne, ha legalább előzetes normakontrollt kért volna Alkotmánybíróságtól! Érdekes az Ő felelőtlensége fel sem merül? Akárcsak mi a kötvényvásárlások során ő is tudhatta volna erőre , hogy itt valami nem frankó? Sőt a figyelmét már nem is kellett volna felhívni, hiszen köztudott volt minden, nem úgy mint a mi esetünkben! Netán ő is szolgai módon aláírta amit elé tettek mint a Nemzet Tolla (palibá’) ? Ma már minden probléma meg lenne oldva akár így akár úgy. Nem kívánom az ellenségemnek sem az elmúlt nyolc hónapot!

Vendég

#4594 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-22 17:33

#4593: - Re: Re: Re: Re:  

Sajnos nagyon igazad van, Tiborc panasza ma is aktuális;

"Ők játszanak, zabálnak szüntelen,
Úgy, mintha mindenik tagocska bennek
Egy-egy gyomorral volna áldva: nékünk
Kéményeinkről elpusztulnak a
Gólyák, mivel magunk emésztjük el
A hulladékot is. Szép földeinkből
Vadászni berkeket csinálnak, a-
Hová nekünk belépni nem szabad.
S ha egy beteg feleség, vagy egy szegény
Himlős gyerek megkívánván, lesújtunk
Egy rossz galambfiat, tüstént kikötnek,
És aki száz meg százezert rabol,
Bírája lészen annak, akit a
Szükség garast rabolni kényszerített."

Vendég

#4595 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-22 17:36

A logika azt diktálja, hogy elkerülendő az esetleges jövőben alkotmányjogi panaszkodást, az új törvény elfogadása után maga a parlament, vagy a köztársasági elnök fog előzetes normakontrollt kérni.

Vendég

#4596 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-22 17:50

#4595: - Re: Re: Re: Re: Re:  

Eddig vajon miért nem tették meg? Kevés jogász van köztük, vagy más oka van?

Vendég

#4597 Re: Re:

2015-11-22 17:55

Vendég

#4598 Re: Re:

2015-11-22 18:02

#4592: vendég - Re:  

Szombathelyiek illetve környékbeli kàrosultak valahol talàlkozhatnànk személyesen. Vàrom a javaslatokat.

Vendég

#4599 Re: Re: Re: Re: Hallgattasssék meg a másik fél is

2015-11-22 18:45

Vendég

#4600 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-11-22 19:28

Csak halkan kérdem: akik így végzik a munkájukat, s ennyi szenvedést, gondot okoznak, vajon miért kapnak fizetést az emberek adójából?