Vissza a POLLACK nevet!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Vissza a POLLACK nevet! petíció automatikusan generált fórumtémája
Vendég |
#12015-05-05 09:18Tragikusnak tartom, hogy egy neves iskolanak, neves epiteszrol kapott nevet igy l le lehet cserelni. Buszke egykori POLLACKoskent felhaborit!! |
Vendég |
#22015-05-05 10:35Egyetértek! Én kötődök ehhez a névhez, és büszke vagyok rá. Pollackosként ismernek, nem valami "MIK"-esként. (Ami amellett hogy teljesen semmilyen, még kicsit bugyuta csengésű is...) |
Vendég |
#32015-05-05 12:31hát "MIK" vagyunk mi??? HÁT POLLACKOSOK!!! |
#4 |
#4 Gazdasági döntés: Folytatódnak a megszorítások!2015-05-06 12:53"Nah jó... Elárulom a nagy titkot... Eddig szakokat vontak össze gazdasági okok miatt... (ld: nincs minden szaknak saját matekja)... Most már elkezdték összevonni a karokat is... Azt már bizonyára mindenki olvasta,hogy a FEEK és a szekrszárdi Ilyés Gyula Kar össze lett vonva... Ez volt az első lépés... A következőben a BTK és a Pollack lesz összevonva és hogy ne kelljen majd rohanva megváltoztatni a fejléceket és a pecséteket,ezért már most átáll a suli a PTE-MIK névre,ami jövő év Február 30-ától a Pécsi Tudomány Egyetem Műszaki és Irodalmi Kar név rövidítése lesz..." From HÖK Tanulmányi Referens |
Vendég |
#52015-05-06 18:46Úgy gondolom, ma, amikor a felsőoktatási intézmények erős versengésre kényszerülnek, ráadásul egy bizonytalan, előre nem látható környezetben, jó az, ha valami stabil és a hagyományokra épül. Még a verseny szempontjából is jó...pécsiként a Pollack nekem sokat mond, a MIK viszont jellegtelen. |
Vendég |
#62015-05-07 09:27POLLACK MISI!!! |
Gábor |
#7 Re: Gazdasági döntés: Folytatódnak a megszorítások!2015-05-11 13:34#4: #4 - Gazdasági döntés: Folytatódnak a megszorítások! Ha összevonnák a műszaki kart a bölcsésszel, akkor szerintem sokan ott hagynák az intézményt. Ez hatalmas szégyen volna. |
Tréfa |
#8 Re: Re: Gazdasági döntés: Folytatódnak a megszorítások!2015-05-12 07:01#7: Gábor - Re: Gazdasági döntés: Folytatódnak a megszorítások! Nyilván egy béna tréfa a dolog, már csak a február 30. miatt is! :D |
Vendég |
#9 Re: Re: Re: Gazdasági döntés: Folytatódnak a megszorítások!2015-05-13 10:04#8: Tréfa - Re: Re: Gazdasági döntés: Folytatódnak a megszorítások! Tisztelt Pollackos Hallgatók, Öregdiákok, Kollégák! Pollack Mihály a reformkor kiváló alkotója, a klasszicista építészet egyik legnagyobb magyar képviselője. 1962-ben Pécsre települt a Vegyipari Gépészeti Felsőfokú Technikum. 1970-ben a képzések kiegészültek az építéstudományi szakokkal, ekkor kapta az intézmény a Pollack Mihály Műszaki Főiskola nevet. Ebben az időben több közép- és felsőfokú intézmény vette fel a reformkor híres alkotóinak – Pollack, Ybl – nevét. Az önálló Pollack 1995-től beolvadt a Pécsi Tudományegyetem jogelőd intézményébe, integrációja, mint teljes jogú kutatóegyetemi kar mára befejeződött. A Pollack az elmúlt években elérte az egyetemi karokkal szemben támasztott feltételeket – rendelkezik mesterszakokkal, van doktori iskolája és három oktató közül kettőnek van tudományos minősítése. Az örvendetes fejlődés mellett számos megoldandó feladat áll a Pollack közössége előtt, nemcsak a Pécsi Tudományegyetemen belül és a hazai műszaki képzőhelyek között, hanem nemzetközi környezetben is helyt kell állnunk. A kar dékánjaként javasoltam második vezetői ciklusom elején, hogy a szervezeti átalakításunk keretében változtassuk meg a Pollack nevét PTE Műszaki és Informatikai Karrá, amely így jobban lefedi a képzési területeinket és angolul is jobban értelmezhető. Javaslatomat több Pollackos fórumon előadtam, a Kari Tanács és a Szenátus az előterjesztést megszavazta. A kar nevének megváltoztatása a Pollack demokratikus hagyományainak megfelelően, a többség egyetértésével történt. A Hallgatói Önkormányzat képviselőit kérésükre biztosítottam, hogy a Pollack nevet nem kell törölniük a továbbiakban sem, kari identitásunk része marad. Nem változik a Pollack Periodica folyóirat neve, megmarad a Pollack Emlékérem és az Egy Pollackos érme is. Hazai és nemzetközi példát is említhetek, ahol egy egyetem hivatalos megnevezése elválik a védjegyként használt hagyományostól: Pécsi Közgáz / PTE KTK The Bartlett / School of Architecture University College of London Műegyetem / BME / Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. Javasolom, hogy Pollack Mihály munkásságának és nevének tisztelete jegyében újitsuk fel és helyezzük vissza az évekkel ezelőtt megrongált mellszobrát! Továbbá kezdeményezem, hogy a szervezeti átalakításunk során az Építészeti Intézet vegye fel Pollack Mihály nevét! Szeretném kifejezni köszönetemet azoknak, akik egy petíció formájában kinyilvánították lojalitásukat a Pollack iránt, kérem, hogy fogadják el döntésünket és támogassák erőfeszítéseinket a kar fejlesztésével kapcsolatban. Üdvözlettel: Bachmann Bálint DLA, Pollackos dékán PTE MIK |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
PETÍCIÓ A VÁCI, DUNA-PARTI VENDÉGLÁTÓHELYEK FENNMARADÁSÁÉRT ÉS FEJLŐDÉSÉÉRT
5625 Létrehozva: 2025-02-03
El a kezekkel és fűrészekkel a Péterhalmi-erdő fáitól!
1715 Létrehozva: 2025-01-18
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
8240 Létrehozva: 2024-06-21
Petíció a magyarországi gyepmesteri telepek működésének törvényi szabályozásáért ‼️
992 Létrehozva: 2025-01-19
Anconai szerelmesek
881 Létrehozva: 2025-01-29
Adják le Megtévesztve 2.évadát
685 Létrehozva: 2025-01-25
Budaörs Pumpa Pálya
564 Létrehozva: 2025-01-22
NEM AKAROK SPORTLÉTESÍTMENYT , SEM BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOTA TERMÉSZET HELYETT!!!!!
464 Létrehozva: 2025-01-19
Szeretnénk Lidl áruházat Tiszakécskére!
1267 Létrehozva: 2021-07-09
Közös képviselők számára ingyenes földhivatali hozzáférés biztosítása
355 Létrehozva: 2025-02-06
Hidradenitis suppurativa betegségben szenvedők részére adókedvezmény igénybevétele
329 Létrehozva: 2025-01-29
Életeket veszélyeztethet a Menczer – Lázár paktum Tát-Bajna – Szomor régióban. Ister-Granum Tiszasziget petíciója
327 Létrehozva: 2025-01-07
Töltéshasználati engedélyek visszaállítása Baranya megyében a horgászok részére
314 Létrehozva: 2025-01-17
Petíció a VÁCI ÚJ DUNA-HÍD ÉPÍTÉSE ELLEN
257 Létrehozva: 2025-02-05
A PÉNZ SZÁMÍT, NEM AZ ÉLET?
257 Létrehozva: 2025-01-14
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1971 Létrehozva: 2024-09-29
Számodra is fontos a szentesi kórház?
188 Létrehozva: 2025-02-10
Intézkedések az iskolai bántalmazások megelőzésére és kezelésére, Kisvárda
185 Létrehozva: 2025-02-03
Közvetlen buszjárat Tiszalúc-Miskolc között
185 Létrehozva: 2025-01-17
Emeljük a rokkantsági járadékot 120 000 forintra!
159 Létrehozva: 2025-02-02