UKRÁN állampolgár NE kapjon magyar nyugdíjat!!
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) UKRÁN állampolgár NE kapjon magyar nyugdíjat!! petíció automatikusan generált fórumtémája
Vendég |
#3762016-05-28 14:11Magyarországon a nyugdijasok méltatlan kevés nyugdijat kapnak, amiből már nem lehet megélni ! Mi alapon kapnak az ukrán állampolgárok magyar nyugdijat ? Az az ára, hogy Orbánra szavazzanak ???? Mindenki ott kapjon nyugdijat, ahol befezető volt !!!! Legyen már vége a mutyinak !!! |
Vendég |
#3772016-05-28 17:56Aki nem dolgozott, Magyarorszagon, es ennefogva nyugdijjarulekot sem fizetett, az nyugdijat se kapjon. Nagyon szomoru, hogy a raszorulo rokkantaktol elvettek anyugdijat, akik meg semmit nem fizettek a nyugdijkasszaba, magasabb osszegu nyugellatast kapnak mint sok magyar. |
Vendég |
#3782016-05-28 19:38Mert igazságtalannak tartom ezt az eljárást,mindenki ott kapjon nyugdíjat ahol fizette a járulékokat.És ez vonatkozik a beteg ellátásra is.Ha ide jön orvoshoz fizessen érte. A kormány a szavazó bázisát ne a mi nyugdíjunkból fedezze hanem a saját vagyonukból,hiszen van nekünk bőven. |
Vendég |
#3792016-05-28 21:24Mert nem vagyok bele nyugodva hogy így meg úgy a végét járja a magyar nyugdíj kifizetés.Ezt szajkózzák mindig..Nem kellene szórni a pénzt akik nem itt fizettek nyugdíj alapot.Nem beszélve a kinti kórház építés ,stadion,tűzoltókocsik vásárlása,Gyerek beiskolázás,könyvek vásárlásához segítség.Az itthoni gyerekek nem kapnak annyit.Egyenesen felháborító. |
Vendég |
#3802016-05-28 22:55Akik itt születtek, itt éltek, itt szenvedtek, itt adóztak, itt dolgoztak le 40-50 évet, olyan kevés nyugdíjat kapnak, hogy az, az éhenhaláshoz sem elég. Több évtizeden keresztül vonták a nyugdíjhozzájárulást, hogy ha egyszer odakerülnek, legyen biztosítva a nyugdíjuk, öreg napjaikra. Milyen jogon kap az nyugdíjat, aki életében nem tett le itt egy szalmaszálat sem, nem adózott ittt, nem dolgozott itt, és több nyugdíjat kap, mint egy nyugdíjas házaspár, együttvéve. Szüntessék be az ukránok, és más nem itt élő, nem itt született öregeknek a nyugdíját, és adják oda azoknak, akik itt fizettek nyugdíjhozzájárulást!! Szégyen, ami ebben az országban megy. Szégyellem, hogy magyar vagyok, magyarnak születtem!! |
Vendég |
#3812016-05-29 12:57Mert én is rokkant nyugdíjas vagyok és rengeteg mindentól vagyunk megfosztva. Az emelés meg nevetséges. Kíváncsi lennék a parlamentbe mennyien tudnának megélni albérletben és sok betegségben ennyi pontból. |
Vendég |
#3822016-05-29 22:01Mert igazságtalan. Mindenki onnan várjon nyugdíjat ahol dolgozott és adózott, fizette a járulékokat. |
Vendég |
#384 Re:2016-05-31 06:53#382: - Mert igazságtalan. Mindenki onnan várjon nyugdíjat ahol dolgozott és adózott, fizette a járulékokat. Pontosan így van! |
Vendég |
#3852016-05-31 06:55Mindenki onnan kapjon nyugdíjat, ahová a járulékot fizette és ott szavazzon, ahol életvitelszerűen él! |
Vendég |
#3862016-05-31 07:00Magyar ember aki itt adózik a nyugdíjából éhen hal.Akkor ne adjunk olyanoknak akik még csak a lábukat sem tették ide.Adózás után nyugdij .Milyen alapon kapnak?????? |
Vendég |
#3872016-06-02 06:55Aláírnám a " következőt" is! Aki nem MO-on él...NE szavazhasson! Mi majd külföldön élők--haza megyünk. |
Vendég |
#3882016-06-02 08:46Mert ne a itthoni emberek pénzét adják oda olyanoknak akik semmit nem tettek hozzá ahhoz, hogy magyar nyugdíjat kapjanak. És nem csak az ukránok, de senki aki nem itt adózott és fizetett tb-t ne kapjon!!!!! |
Vendég |
#3892016-06-02 09:00Csak aki itt dolgozott, fizetett járulékot az kapjon. |
Vendég |
#3902016-06-02 09:06Mert igazságtalan a magyar emberekkel szemben. |
Vendég |
#3912016-06-02 16:08Bosszant hogy mi akik itt ledolgoztunk egy életet alig kapunk valami nyugdíjat nagyon sokan nélkülöznék.Sajnálom az ukránokat de nem a magyar állam dolga támogatni őket. |
Vendég |
#3922016-06-03 15:51 Kivéve azt, aki Magyarországon dolgozott, fizette a biztosításait, TB.stb... |
Ludvig Jenő |
#393 Elqúró Gyúrcsótány Összeharácsolt és lopott "vagyona ", " tulajdona"2016-06-06 15:07Altus Rt. ROTAB Kereskedelmi Kft. ALDO Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Tanácsadó Kft. Magyaróvári Timföld és Műkorund Kft., illetve jogutóda a MOTIM Rt.
|
gréczy főpap |
#3942016-06-07 08:02a karizmatikus gyúrcsótány gyomrában ludvig jenő és molnár "csaba " beszélget : M "CS" : te , ludvigom , téged is lenyelt a karizmatikus főnök ? ludvig jenci : nem "csaba " , én a seggelikán kúsztam jemelján gyomrába |
karizmatikus , hengergumizó gyúrcsótány |
#395 Re: Elqúró Gyúrcsótány Összeharácsolt és lopott "vagyona ", " tulajdona"2016-06-07 08:05#393: Ludvig Jenő - Elqúró Gyúrcsótány Összeharácsolt és lopott "vagyona ", " tulajdona" jenő , jenő : tartsd nyitva a szájacskádat , mert spriccelek |
Vendég |
#3962016-06-07 08:13Mindenki kapjon ott nyugdíjfizetést és egészségügyi ellátàst, ahol az ehhez előírt éveket ledolgozta és adót, TB-t fizetett, valamint kapjon kizárólag ott választójogot, ahol életvitelszerűen él is. Az 1963-ban a Magyar Népköztársaság és a Szovjetunióval kötött soronkívüli egyezmény a szerződéskötő felek megszűnésével ma már alkalmazhatatlan. Ennek jogilag nincs már alapja. A magyar társadalom nem képes más orszàgok kisebbségben levő polgárait eltartani, csak mert 100 évvel ezelőtt még Magyarországhoz tartoztak. Ma más országok territóriumai, ezért az ottani kormányok feladata ellátni a saját polgárait, függetlenül azok származàsától, mint ahogy a magyar kormány egyetlen feladata és elemi kötelessége Magyarország társadalmának tisztességes életkörülményeket biztosítani, és az ő érdekeit képviselni. Úgy belföldön, mint külföldön. |
Vendég |
#3972016-06-07 08:28NAGYON EGYETÉRTEK VELE! AKI NEM ITT FIZETETT JÁRULÉKOT,NE IS KAPJON LUXUS PÉNZT INNEN! |
Vendég |
#3982016-06-07 08:29Amennyiben az a nyugdijas, aki Magyarorszagrol kapja -nem keves nyugdijat- , es ahhoz semmilyen formaban nem jarult hozza: ado, nyugdijjarulek stb. es nem is el, ,illetve soha nem elt Magyarorszagon, cask a nyugdijat veszi fel, az ne legyen jogosult Magyar nyugdijra. Sajnos az itthon elo 40-45 evet ledolgozott es minden jarulekot befizetett oregsegi nyugijra jogosult szemelyek nyugdija olymertekben alacsony, hogy szerintem inkabb az itthon elo es idejet ledolgozott nyugdijasoknak kellene a nyugdijosszeguket tisztessegesen megemelni. Segiteni az itthoni nyugdijasok megelheteset! |
Vendég |
#3992016-06-07 08:56ezért írtam alá... Kedves nyugdíjasok, és ma még járulékot fizető aktív kereső magyar állampolgárok! Ezt érdemes elolvasni! Egy Ismerősöm ajánlotta figyelmünkbe! "Erről írt egy orosz-ukrán olvasónk, aki már 35 éve Magyarországon él. Tisztelt Hírhatár Szerkesztősége! Larissza vagyok, egy 60 éves orosz-ukrán származású nő, aki 1980-ban kötött házasságom révén költöztem Magyarországra. Mivel a 86 éves édesanyám ott él Ukrajnában ma is, és a kiterjedt rokonságom is, így gyakran hazalátogatok hozzájuk. Most jöttünk vissza a rokonlátogatásból Magyarországra. Úgy gondoltam, beszámolok arról az itt élő embereknek, hogy milyen is a kárpátaljai magyarok helyzete. Itthon a hírekben mindig azt hallom, hogy nagy a baj, mert hatalmas a nélkülözés ott. Mindig hallom, hogy meg kell segíteni szegény külhoni magyarokat. Hallom milyen gondoskodó a magyar állam: százmilliós segélyeket küld, iskolákat újít fel és támogat milliárdokkal, beiskolázó segélyeket osztogat minden ottani gyereknek 3-35 éves korig, fejenként 25 ezer forintot, sőt az ottani gyerekeket idehozzák üdültetni. Sőt hallom azt is, hogy a háború elől menekülő ukránokat be kell fogadni, mert más az ukrán háborús menekült, mint a szír, vagy az afgán menekült. A kormány azt mondja, az utóbbiakat nem kell befogadni, mert miattuk nagy a terrorveszély, vagy azok csak a jobblét miatt jönnek ide. Hát, én elmondom, hogy Kárpátalján nincs semmiféle háború, csak „banda-háború” van. Egymással rivalizáló csoportok háborúznak egymással, de náluk a pénzekről és piszkos üzletekről van szó, amit nem kellene összekeverni a háborús helyzettel. Amikor most Ukrajnában jártunk, a rokonokat végiglátogattuk, ott riasztó szegénységet nem is tapasztaltunk. A falusi utcákon ki vannak pakolva asztalokra és padokra a friss zöldségek, gyümölcsök, a friss tehéntej, vagy a sajtok. Cédulákon ott van az ára a portékának. Bárki vásárolhat belőle kedvére, és pénze is van az embereknek megvenni ezeket. Magyarországon én sokkal szegényebbeket látok, és magam is 29 ezer Ft/hó összeget kapok csak az államtól rokkantként, és nagyon sokba kerülnek a gyógyszereim is. Néhány gondolat arról, hogy ott Ukrajnában mennyi a nyugdíj, mennyi a fizetés, vagy minek mennyi az ára. Először is azt kell leírnom, hogy most ott kb. 1 hvrinya 12 forint. Ha átlépjük a magyar-ukrán határt, mindjárt ott várnak minket a pénzváltók. Ha 10 ezer forintot beváltunk, azért 820 hrivnyát kapunk. Nézzünk pár példát, mi mennyibe kerül ott: Benzin = 20 hrivnya/liter = 240 Ft Cigi = 12 hrivnya/doboz = 144 Ft Sör/liter = 10-15 hrivnya = 120-180 Ft Kenyér/kg = 7 hrivnya = 84 Ft Paradicsom/kg = 10 hrivnya = 120 Ft Mennyit keresnek az emberek? Példaként vegyünk egy olyan általános iskolai tanárt, aki 37 éve dolgozik, most 55 éves - 3.400 hrivnya a havi fizetése. Ez kb. 40 ezer Ft/hó fizetésnek felel meg, na persze ott jóval olcsóbb az élet, mint Magyarországon. Például egy nyugdíj-ügyintéző hivatalnok kb. 2500 hrivnya fizetést kap havonta, egy orvos 2500-3000, a banki dolgozó kb. 2000 hrivnyát. Az emberek életük során általában 30-37 évet dolgoznak. A kismama, ha otthon marad a gyerekkel, ott a GYES 800 hrivnya. Az ottani nyugdíjak 1000-1500 hrivnya közöttiek átlagosan. Az én anyukám 86 éves, ő könyvelőként dolgozott és most 1240 hrivnya a nyugdíja, 14.880 forint összegnek felel meg, de ebből ott meg lehet élni. Például egy nyugdíjas labor-orvos ismerősünknek 1050 hrivnya a nyugdíja, 12.600 forint. Ahhoz, hogy ők Magyarországon igényeljék a nyugdíjat, csak egy magyarországi bejelentett lakcím kell, és igazolás, hogy Ukrajnában lemondanak a nyugdíjról - az persze az ukrán államnál marad örökre. Ezután a végzettségüknek és a szakmájuknak megfelelően kiszámolt magyar nyugdíjuk kb. a tízszerese, mint az otthoni ukrán nyugdíjuk. Hát, ezért élnek tömegesen ezzel a lehetőséggel, mert az ingyen magyar nyugdíjukból főúri módon élnek - az egész családjukat Magyarország tarja el, ebből az egy nyugdíjból dúskál az egész család odahaza Ukrajnában. Az itteni szomszédomhoz is az ukrán szülők, mint nyugdíjas házaspár, be vannak jelentve, de csak a nyugdíjuk miatt, és a két öreg 19.000 hrivnya/hó összegnek megfelelő nyugdíjat kap, 230 ezer forintot havonta. Ez olyan rengeteg pénz nekik, hogy fel sem tudják otthon élni Ukrajnában, így rengeteg megtakarított pénzük van a magyar nyugdíjukból. Az én férjem 48 éve megállás nélkül dolgozik, most már csak minimálbért keres, mert már azt mondják neki, örüljön, hogy még dolgozhat. Jövőre megy nyugdíjba, de ő nem fog annyi nyugdíjat se kapni a majdnem 50 évnyi munka után, mint ezek a potyaleső ukrán nyugdíjasok ingyen a magyar államtól. Én meg 60 évesen rokkantként csak sóvárgok majd, mert nyugdíjam sem lesz, mert régóta rokkant vagyok, és a 29 ezer Ft/hó rokkant ellátást kapom majd nyugdíj helyett életem végéig. Én nem értem, hogy miért tűri el a magyar nép, hogy innen ingyen talicskázzák ki a nyugdíjakat az ukránok? A 45 millió ukrán lakos egyharmada nyugdíjas. Mi lesz, ha mind sorban állnak majd az ingyen magyar nyugdíjakért? Itt minket azzal riogatnak, hogy nem lesz nyugdíjunk, és hogy mennyire forráshiányos a nyugdíjkasszánk. Akkor miért adjuk boldog-boldogtalan ukránoknak azt a rengeteg pénzt? Azoknak meg nem akarunk adni nyugdíjat, akik magyarként itt rokkantak bele a rengeteg munkába. A fiatalokkal akarja eltartatni a rokkant szülőt az állam, miközben itt a rokkantak a megrokkanásuk előtt az államnak átlag 30 éven át fizették a járulékot. A fiatal magyar járulékfizetőknek kell eltartani a vadidegen ukrán nyugdíjasokat is, akik ide soha egy forint járulékot sem fizettek. Hát, ne csodálkozzon a magyar állam, ha innen minden járulékfizető elmenekül! A magyar nyugdíjasokat akkor ki fogja eltartani, ha az ukránok kiürítik a nyugdíjkasszát, a járulékfizetőink meg lelépnek külföldre? Felháborító, hogy erre miért nem gondol a kormány, és miért nem szünteti meg az ukrán nyugdíjasok ingyen magyar nyugdíját? Miféle politikai akarat lehet ennyire fontos, hogy a saját népét riogatja a kormány, hogy az alaptörvény már nem garantálja a nyugdíjasok szociális biztonságát, az idegeneknek meg két kézzel osztogatja ajándékba a magyarok nyugdíját? Köszönöm a levél továbbítójának! Halmi József |
Ludvig Jenő |
#400 Re: Elqúró Gyúrcsótány Összeharácsolt és lopott "vagyona ", " tulajdona"2016-06-07 09:09#399: - halmi józsika figyelmébe Altus Rt. ROTAB Kereskedelmi Kft. ALDO Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Tanácsadó Kft. Magyaróvári Timföld és Műkorund Kft., illetve jogutóda a MOTIM Rt. |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Szemétszállítás
2133 Létrehozva: 2025-01-01
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
6801 Létrehozva: 2024-06-21
A kulturális, zenei és közösségi életért
1267 Létrehozva: 2024-12-18
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
650 Létrehozva: 2024-12-16
Legyen korlátozva a szilveszteri tűzijáték-használat Székesfehérváron!
352 Létrehozva: 2025-01-03
Közérdekű feljelentés bankok, bíróságok, közjegyzők ellen
273 Létrehozva: 2025-01-01
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1775 Létrehozva: 2024-09-29
TŰZIJÁTÉKMENTES XVI.kerület
219 Létrehozva: 2025-01-02
A PÉNZ SZÁMÍT, NEM AZ ÉLET?
199 Létrehozva: 2025-01-14
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
245 Létrehozva: 2024-12-14
Tiltsák be a tűzijátékok lakossági használatát!
53215 Létrehozva: 2014-01-01
Tiltsák be Magyarország területén minden nap a tüzijáték használatát.
167 Létrehozva: 2025-01-01
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
458 Létrehozva: 2024-11-21
Hosszabbítás - Bókay-kerti jégterasz
101 Létrehozva: 2025-01-03
Nagykovácsi - Petíció a tűzijáték ellen
183 Létrehozva: 2024-10-13
Aláírás gyűjtés a petardák és pirotechnikai eszközök Zuglói alkalmazasanak tilalmáról
99 Létrehozva: 2024-12-24
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
442 Létrehozva: 2024-12-09
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6827 Létrehozva: 2023-07-26
A szilveszteri tűzijátékok betiltásáért Kőbányán
74 Létrehozva: 2025-01-01
Összefogás a HÉV-en zaklatott kislányt védelmező apuka ügyében
49899 Létrehozva: 2024-02-07