Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

Gyurcsányhívő

#8551 Re: Re: VÉGET ÉRT EGY FEJEZET.

2012-03-07 15:03

#8549: Dr.Pesti Gyula, volt vizsgálóbiztos - Re: VÉGET ÉRT EGY FEJEZET.

Fogjunk Össze, Pesti Dr. Egységben az erő, mondták annak idején Kádárék. Valami igazuk volt is, bár nem vagyok Kádár-hívő. Igaz, olyan ördögtől valónak sem tartom, mint ma mondják. Én még emlékszem, mikor önfeledten tapsolt neki a nép, meg még arra is emlékszem, amikor kígyózott a sor a Fehér ház előtt a ravatalánál. Munkába menet reggel 7-kot nekem még nem kellett kígyóznom, nyugodtan elvihettem neki tiszteletem 3 szál vörös szekfűjét. Ma is megtenném, azzal együtt, hogy a hibáit is látom. Azok, akik ma fröcsögnek rá 1000-el, azok kivétel nélkül mind kiállták a sort, hogy az 1 szál virágjukat lerakhassák. Ugye, Filike, te is ott voltál? Én ezt tartom nagyon álságosnak. Én nem szégyenlem, hogy ott voltam, nem szégyenlem, hogy akkor jobban éreztem magam és nem csak azért, mert akkor még egy szusszra felmentem a másodikra, ma meg 10-re sem, hanem azért, mert akkor az én biztonságérzetem nagyobb, sokkal nagyobb volt, mint ma. Ma nincs is, az az igazság. Én már csak reménykedni tudok, hogy lesz ez még az én életemben jobb is. Filiszteus kigúnyolja a bevásárló gurulókocsis nagymamákat. Elmondom, nekem is van és büszkén húzom magam után, mert még tudok bele vásárolni valamit, amit az unokáimnak elkészítek. Most, így, ebben a napsütésben ennyi jutott eszembe.

Anonim

#8552 Re: Re: Re: VÉGET ÉRT EGY FEJEZET.

2012-03-07 15:11

#8551: Gyurcsányhívő - Re: Re: VÉGET ÉRT EGY FEJEZET.

Maga nóóóóóóóóóómális? Hogy mit fog maga kapni ezért a véleményért FIliszteustól! Hát még a büdöskomcsizótól. Nem lennék a maga helyében!

Gyurcsányhívő

#8553 Re: Re: Re: Re: VÉGET ÉRT EGY FEJEZET.

2012-03-07 15:13

#8552: Anonim - Re: Re: Re: VÉGET ÉRT EGY FEJEZET.

Nem félek tőle, vele is lehet értelmesen beszélni. Az, hogy nem vagyunk egy véleményen, nem zárja ki, hogy beszélgetni lehessen vele, akár virtuálisan.

Lukrécia

#8554 Re: LUKRÉCIÁNAK!

2012-03-07 15:17

#8550: Szerénke - LUKRÉCIÁNAK!

Szia, Szerénke!

Nem voltam délelőtt itthon, mindenféle ügyet intéztem. Még mindig megtalálnak a hivatalos szervek olyasmivel, amihez már a férjemnek sem volt semmi köze életében sem. Ezeket kellett isztába tennek. Na, minden jó, ha a vége jó. Az a jó, hogy a hivatalokban is ülnek még értelmes emberek - is. Én ma kifogtam egyet.

Délután pihenek kicsit, aztán átmónézem, mi minden történt, mióta nem jártam itt.  A kérdésedre röviden a válaszom: a jobboldal égette magát rendesen tegnap. Büszkék lehetnek magukra , nem először. Az  baj, hogy büszkék is.

Na, most szia, eszek valamit. Üdv.

1959. február 7.

#8555 Re: Re: Re: VÉGET ÉRT EGY FEJEZET.

2012-03-07 15:58

#8551: Gyurcsányhívő - Re: Re: VÉGET ÉRT EGY FEJEZET,  S A J N O S !!!

ÉN, A MAGAM RÉSZÉRŐL, NAGYON IS VISSZASÍROM KÁDÁR ATYÁNKAT. A ZAVAROS ÉVEK ENGEM NEM ÉRINTETTEK  ÉS, AMIRE MÁR EMLÉKSZEM, AZ ÉLETEM KIEMELKEDŐ IDŐSZAKA VOLT. NO PERSZE, EHHEZ HOZZÁJÁRULT A KIS- ÉS NAGYKAMASZKOR, SZÁMOMRA IGEN KEDVES VOLTA, VALAMINT A FIATAL FELNŐTT KOROM CSODÁLATOS ÉVEI. AZ, HOGY JÓL ÉLTÜNK ÉS BIZTONSÁGBAN, VALAMINT RENDBEN, FEGYELEMBEN MENTEK A TÖRTÉNÉSEK, A KISZÁMÍTHATÓ HOLNAP: MINDENNÉL TÖBBET ÉRT... ÉS, HOGY KÁDÁR JÁNOS CSÖVESEN HUNYT EL, AZT HISZEM MAGÁÉRT BESZÉL, ŐNEKI A NÉP VOLT AZ ATYAÚRISTEN, A DOLGOZÓ NÉP... ÉS MIUTÁN MINDANNYIAN DOLGOZTUNK, MI VOLTUNK AZOK. SOSEM FELEDEM, NYUGODJON BÉKÉBEN, A KEDVES NEJÉVEL EGYÜTT. ANNYI EMBER, AHÁNY ELVONULT A RAVATALA ELŐTT, ÚGY HISZEM, KISHAZÁNKBAN MÉG EGYSZER  NEM FOG MEGISMÉTLŐDNI. E HATALMAS TÖMEGGEL FELEDTETNI TUDTA A ROSSZ IDŐKET, ÉS IGAZÁN OLYAN SOK MINDENNEL KÁRPÓTOLTA NÉPÉT, HOGY RENGETEGEN A 10 KÖRMÜNKKEL KAPARNÁNK KI NYUGHELYÉRŐL, CSAK MÉG EGYSZER Ő VEZETHETNÉ ORSZÁGUNKAT.  NAGYON SZERETTÜNK, TISZTELT KÁDÁR JÁNOS ATYÁNK!!!!!

Gyurcsányhívő

#8556 Re: Re: Re: Re: VÉGET ÉRT EGY FEJEZET.

2012-03-07 16:21

#8555: 1959. február 7. - Re: Re: Re: VÉGET ÉRT EGY FEJEZET.

Gondolom, a születéi adataidat írtad. Nagyon fiatal vagy még, de a Kádár rendszereben voltál már felnőtt is. Én szeretnék 1-2 emberrel beszélgetni, akik vittek virágot, ma meg mocskolnak. Akkor voltak őszinték, vagy most? Szerintem semikor, a köpönyegforgatók ők a legrondábbik fajtából. Én is sokkal jobban éreztem magam akkor.

filiszteus

#8557 Hívő tagozat

2012-03-07 17:17

#8551: Gyurcsányhívő - Re: Re: VÉGET ÉRT EGY FEJEZET.

Nem voltam ott. Úgy nőttem fel, hogy otthon nem sok jót hallottam Kádárról. Már úttörő sem voltam, nemhogy KISZ tag.

Államellenes izgatásért felfüggesztettet kaptam (természetesen egy ostoba koholt ügy volt, nem voltam ellenálló). Soroljam még?

Annyi történelmi ismeretem azért volt 56-ról, hogy soha nem tartottam ellenforradalomnak és tisztában voltam Kádár szerepével is. Ezért eszembe nem jutott volna virágot vinni.

Jól ismertem viszont a másik világot. Nagynéném 56-os disszidens volt és már gyerekkoromban a nyarakat Svájcban töltöttem, ahol meglepő tapasztalatokra tettem szert. Pl. a takarítónő együtt ebédelt velünk. Ez itthon az ú.n. "szocializmusban" egyáltalán nem volt jellemző (gondolom ismered Fejes Endre műveit).

Már rég beláttam, hogy a "rendszerváltással" nem lett nálunk Svájc és azt is tudom, hogy mi ennek az egyik fő oka:

mi és a szüleink névleges fizetésért építettük a jövőt, felhalmoztunk, értékeket teremtettünk, aztán jött a spontán privatizáció és a tűzközelben lévő elvtársak szépen hazavitték ezt az általunk megtermelt és felhalmozott jövőt (ingatlanokat, üzemeket, cégeket) amit nem vittek haza, azt eladták külföldi cégeknek, akik szándékosan lerohasztották, hogy kicsinálják a hazai konkurrenciát és piacot nyerjenek nálunk(MOM, GANZ, cukoripar stb).

És a sok szerencsétlennek nosztalgiája van a 3,60-as kenyér után, de nem fogja fel, hogy mindezt kik vették el tőle.

Persze, hogy jobb volt akkor, hiszen fiatalok voltunk, még előttünk volt a jövő, még bízhattunk benne, hogy eltakarodnak az oroszok, megszűnik a diktatúra. Hát eltakarodtak az oroszok, és kialakult egy új diktatúra, a bankok diktatúrája.

Az, hogy nektek miért egy kommunistából lett vadkapitalista milliárdos az Istenetek (ha Gyurcsányhívő vagy, ez valami olyasmit jelenthet) az számomra rejtély.

Szerénke

#8559 Re: Re: LUKRÉCIÁNAK!

2012-03-07 17:50

#8554: Lukrécia - Re: egyetértek az 1959.febr.7. nicknevű hsz-ével

Szia! Olvastam a fenti hsz-t, milyen igaza van az illetőnek, ezt akár én is írhattam volna.  Gondolom, a születési idejét írta, hát majdnem egykorúak vagyunk. Én is csiptem Kádár Jánost, és a szüleimtől sem hallottam semmi elmarasztalót róla. Az igaz, hogy az anyukám nagyszülei kulákok voltak, valamikor 49-ben kitelepítették őket, legalábbis így emlékszem a dátumra.  Ezért kaptunk rengeteg kárpótlási jegyet 1994-5. körül, amiből jó sok földet sikerült vennünk, mármint a szüleimnek.  Más: Egy ismerősöm a Wekerlén lakik, a kisebbik fia együtt jár a Gaudi gyerekkel, valami zenei tagozatos suliba, mesélt ezt-azt, majd eccer elmondom Neked.  Addig is pusz. Sz.

Szerénke

#8560 Re: Ügyes!

2012-03-07 17:54

#8558: filiszteus - Ügyes! - de az ám !!!

Szemesnek áll a világ, nem a bunkónak.

filiszteus

#8561 Aki nem ügyes az bunkó!

2012-03-07 18:02

#8560: Szerénke - Re: Ügyes!

Akkor szerinted az ország lakosságának túlnyomó része bunkó? Akinek nincsenek jó elvtársi kapcsolatai és nem tud jó üzleteket kötni, az bunkó.  Bunkó a rossz anyagi körülmények között élő kutatóorvos, a pedagógus.

Nem vagy véletlenül Lázár János rokona? Vagy csak lelki rokonság?

Szerénke

#8562 Re: Hívő tagozat

2012-03-07 18:10

#8557: filiszteus - Hívő tagozat "megszűnik a diktatúra"

Filike!  3,60-as kenyér az volt, de diktatúra nem, és nem!  Jó, én 48 éves vók, nem tudom, hogy Te mennyi vagy?  Az életemet serdülőkorom óta magam irányítottam, érettségiig jutottam, majd dolgoztam, gyermeket szültem és jól éreztem magam a bőrömben. Nem is beszélve az ifjúságomról, eszméletlen klassz volt!!! Úttörő voltam, 18 éves koromig KISZ tag is, oszt' ennyi.  Filike! Lehet, ha látnánk egymást, szimpatikusak lennénk, mint pl. nekem GYF az, de OV nem, és vannak a közömbösek. OV-t, ha az egész vagyonát nekem adná, se csipném, - azzal együtt sem, hogy már sokat változott.  Bocs, hogy válaszoltam.

Szerénke

#8563 Re: Aki nem ügyes az bunkó!

2012-03-07 18:30

#8561: filiszteus - Aki nem ügyes az bunkó! - én nem úgy értettem!

Bocs, hogy röviden írtam: a bunkó = Gaudi, most ez a sláger, azt gondoltam félszavakból is értesz. - Lázárt, nálamnál pedig senki nem utálhatja jobban.

filiszteus

#8564 Re: Re: Aki nem ügyes az bunkó!

2012-03-07 18:42

#8563: Szerénke - Re: Aki nem ügyes az bunkó!

nem tudom milyen benyomások alapján minősíted Gaudi Nagy Tamást bunkónak? Ügyvéd, mint Bárándi Gergely és a modorával sincs semmi probléme.  Bárándi gergely karrierista és az ellentétes oldalon áll, mint én, de bunkónak azért nem nevezném.

Szerénke

#8565 Re: Re: Re: Aki nem ügyes az bunkó!

2012-03-07 18:49

#8564: filiszteus - Re: Re: "milyen benyomások alapján menősíted Gaudit"

Ha láttad a tegnapi parlamenti közvetítést, akkor Neked sem lehetne más véleményed róla. Amikor, ezen a fórumon, Gaudi által ordítozott szavakat pillantottál meg, hááát, kikaptunk Tőled.  Na, látod, csak igazságosan érdemes.  Ja, és Gaudi tán nem karrierista? - véletlenül egy kicsit ismerem, maradjunk ennyiben.  Bárándy Gergely még soha nem viselkedett a Parlamentben úgy, és valószínűleg nem is fog, ahogy azt Gaudi tette.

filiszteus

#8566 Re: Re: Re: Re: Aki nem ügyes az bunkó!

2012-03-07 19:22

#8565: Szerénke - Re: Re: Re: Aki nem ügyes az bunkó!

http://www.youtube.com/watch?v=o-M-9JN9MHU&feature=player_embedded

Ezt a tegnapi parlamenti beszédét találtam Gaudinak.???????????

Tudsz egy linket küldeni arról, ahol bunkó módon ordítozott?

Gyurcsányhívő

#8567 Re: Hívő tagozat

2012-03-07 19:39

#8557: filiszteus - Hívő tagozat

Szia, Fili!!

Előkerültem, válaszolok:

A Gyurcsányhívő nicknévvel arra akartam utalni, hogy szeretem a manuszt, szeretem a politikáját, szeretem, amit csinál. És ne is haragudjál, szeretem azt, hogy szembe mer menni Orbán Viktorral. Ezért is nyírta ki Orbűn a legaljasabb módszerekkel, ettől pedig én még jobban szeretem. Téged sikerült arra az oldalra állítani, ahová az emberek jó nagy számát, nem is gondoltok bele, hogy mekkora kárt tett ezzel az orbán. Nem akarom ezt a csontot hosszan rágni, mert az elmúlt pár hónapban már kitűnt ,hogy egy véleményen ebben a témában soha nem leszünk.

Azt azonban el kell mondanom, hogy ahogy Te 56 után a disszidens nagynénédhez kijártál Svájcba, úgy én az apám hugához 1964-től kijártam Ausztriába. 64-től érettségiig minden nyarat úgy töltöttem kint, hogy tanévzáráskor már kint voltam, évnyitóra érkeztem haza. Mindig kiadott osztrák családokhoz a legeldugottabb hegyi falukba, ahol magyart nem lehetett hallani, így a német nyelv ragadt rám, ha akartam, ha nem. A pályámat, megélhetésemet meg is határozta, nem lehetek elég hálás neki. Sajnos már ő sem él. Én - lehet, hogy nem vakultam el úgy a nyugati jólét miatt, mint Te, nem is voltam olyan jóléti körülmények között, mintha Svájcban lettem volna, de nrm éreztem azt az óriási különbséget a vasfüggöny mögötti és az itteni élet között. Engem borzasztóan zavart mindig az, hogy az éppen aktuális környezetem sajnált azért, mert a vasfüggönyön túlról érkeztem. A nyelvtudásom és az egyéb ismereteim még nem tették lehetővé, hogy elmagyarázzam nekik, hogy én ott, ahol az időm nagyobbik részét töltöm, jól érzem magam. Ott vannak a barátaim, ott van a családom nagyobbik része, ott vagyok otthon és rohadt nagy honvágyam van. Nagynéném felajánlotta, hogy maradjak kint, unokatestvérem felnőtt, Amerikában tanul, lenne helyem náluk, elintézi az iskoláimat, nem fogadtam el, mert a gondolatától is honvágyam lett. El nem tudtam képzelni, hogy legalább 10 évig ne jöjjek haza, ne lássam az itthoniakat. Ma elutazhatok bárhová, ez csak pénzfüggő. Ha ma lennék annyi idős, mint amikor 45 éve az ajánlatot kaptam, gondolkodás nélül belevágnék. Ez az az eset, amikor az ember azt szokta mondani, hogy ha én a mai eszemmel lennék 14,5,6,7 stb. éves, milyen másképp csinálnám. Nem is rágódok ezen, mert nem vagyok annyi, nem is lehetek. Ha én ma lennék 18 éves, de akár 30, úgy húznék el innen, hogy még a kondenzcsíkot sem látnátok utánam. Na, ez a különbség többek között a Kádár rendszer és a mai között. Akkor jól éreztem magam itt, most nem. Most fulldoklok.

Fili, Te nem érted, hogy mit szeretek Gyurcsányon. Vedd észre, hogy - most Orbánt, a szintén milliárdost nem emlíatem, de a Te favorizáltadat, Vonát igen, azt meg én nem értem, hogy Te mit eszel azon a fasiszta gondolkodású, szélsőjobboldali emberen, aki hamarosan szintén belép a milliárdosok sorába, jó úton tart affelé. Egyenlő mércét lsz.

Lukrécia

#8568 Re: Re: Re: LUKRÉCIÁNAK!

2012-03-07 20:04

#8559: Szerénke - Re: Re: LUKRÉCIÁNAK!

Szia, Szerénke!

Ma nem sok időm volt. Tele voltam nagymamás feladatokkal, ennl szebbet a mai életemben nem tudok elképzelni.Majd holnap jelentkezem.

Lukrécia Filiszteusnak

#8569 Re: Re: Re: Re: Re: Aki nem ügyes az bunkó!

2012-03-07 20:07

#8566: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Aki nem ügyes az bunkó!

Fili, nekem sem tetszik, végigkínlódtam magam rajta, azaz végighallgattam. Mi tetszik benne, azon kívül, hogy kezdem azt látni, hogy ha jobbikos mond valamit, mindegy hogy mit mond, az szép és jó. Én továbbra is elborzadok, mikor hallom őket. NE is haragudjál, de hosszú időre ismét likvidálom őket virtuálisan. Nem kellenek, remélem, nem csak nekem.

Szerénke

#8570 Re: Re: Re: Re: Re: Aki nem ügyes az bunkó!

2012-03-07 20:08

#8566: filiszteus - Re: Re: Re: "bunkó módon ordítozott'

Nem tudok küldeni, csak puszit, de Te is megtalálhatod, ha nekem összejött.  Azért nehéz elhinni, hogy nem tudsz róla? (Hypertoniás fejjel ordítozta, hogy takaroggyá ki..., sz.rjancsi...)! Mondhatjuk, hogy a világ előtt.  EGY IGAZI SUPERMAN, SUPER MODORRAL!!!

Vilmos

#8571 Re: Hívő tagozat

2012-03-07 20:32

#8557: filiszteus - Hívő tagozat

NE AGGÓDJ EMBER, A TE ISTENED IS JÓL HALAD A "VADKAPITALISTA MILLIÁRDOSSÁG" SZÁMÁRA KIKÖVEZETT ÚTJÁN!!!!!  JÓ LENNE, HA INKÁBB A VIRÁGZÓ VÁLLALKOZÁSÁBÓL GYARAPODNA, NEM PL. AZ ÉN VÁLLALKOZÁSOM ADÓJÁBÓL.

egy nyitott szemmel járó

#8572 Re: Re: Re: Re: Re: Aki nem ügyes az bunkó!

2012-03-07 21:01

#8566: filiszteus - Re: Re: Re: - a gaudi egy marha nagy bunkó paraszt

Te okoskodó, ezt mindenki tudja rajtad kivül, hogy az ügyeskedéstől sem mentes kis gaudi mekkora tahó módjára viselkedett az országgyűlésben.

filiszteus

#8573 Linket minősítés helyett

2012-03-07 21:15

Mi lenne, ha személyeskedés helyett belinkelnél egy videót róla? Az valószínűleg jobban meggyőzne, mint egy nyitott szemmel alvó véleménye.

Vendég

#8574 Re:

2012-03-07 21:18

#11: -  Aki ellopta a magánnyugdijjadat, az a magánpénztár tulajdonosai, aki eltőzsdézték a pénzedet! Szerencsétlen!

A FIDESZ kormány a nyugdijjak kifizetését garantálta azzal, hogy megszüntette a magánnyugdijjak lenyúlását, és nem felvett köllcsönökből finanszírozta a nyugdijkifizetéseket mint a gyurcsányi és bajnai.  

Ha ez nemn fér a fejedbe, akkor nincs miről beszélni..))