Tiltakozunk az érdi utak állapota miatt

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tiltakozunk az érdi utak állapota miatt petíció automatikusan generált fórumtémája

Vendég

2013-02-03 16:17

A petícióval teljes mértékben egyetértek,szörnyű az érdi utak állapota.Ez a város szégyene.

Vendég

#2 Ez egy nagy hazugság

2013-02-03 18:27

Ez egy politikai szarkeverés!

A meggyesek pontosan tudják, hogy az utak helyre lesznek állítva, mert eredetileg is így volt tervezve. Pontosan tudják, hogy a városvezetés szorongatja a kivitelezőket, de van amit nem lehet műszakilag a fagyott földben megkezdeni. Tudják, hogy ha most nekiállnak a csatornások helyreállítani az utakat, akkor a fagyott földdel több évtizedre nagyobb kárt okoznak, mintha most kivárnak tavaszig. Pontosan tudják, hogy ha tavasz lesz, minden utat helyreállítanak az eredeti állapotba. Pontosan tudják, hogy nem az érdi a legmagasabb adó, sok városban sokkal több adót fizetnek. Pontosan tudják, hogy két év alatt 10 % az pont az inflációt követi. Pontosan tudják, hogy semmit nem tettek azért hogy a város fejlődjön, télen-nyáron kocsmákban sörözgettek míg más a városért dolgozott.

Most nehéz Érden élni, ezért érthető, ha könnyű az embereket heccelni. Mindenki tudta, hogy ez ezzel jár, ezt ki kell bírni valahogy tavaszig. Nem csak Érden, az egész országban így van! De emberek, ne engedjétek egy-két politikai szarkeverő által belerángatni magatokat a választási kampányba!

Ennyi erővel az időjárás ellen is lehetne tiltakozni, hogy ne essen az eső!

Souza

#3 Tél?

2013-02-03 20:26

De könyörgöm itt ezer éve tél van?
Ne viccelődjünk már.
10 éve lakom Érden, 30 m normális aszfalttal nem találkoztam.
Ha igen akkor is fél év múlva feltúrták!

Vendég

2013-02-03 21:11

Jó lenne már ha a polgármester úr elgondolkozna azon mikor mond le ,mert amit itt művel érd városával az kritikán aluli.

Vendég

2013-02-03 21:11

Abszolut egyetértek és mélységesen fel vagyok háborodva hogy a 21. században egy városban ilyen körülmények uralkodhatnak a közutakon.
Kisgyermekes anyuka vagyok es sajnos a sárral és az út egyenetlenségevel járó kellemetlenségek mellett a biztonság hiánya az ami a legjobban aggaszt közlekedés közben.

Vendég

#6 2030 Érd, Páva u.18

2013-02-03 21:27

Nyakig sárba vagyunk ebben az utcában, ha legalább murvát raknának az átmenetileg elfogadó lenne.Minden utcát le kellene betonozni mert mindenki egyformán fizeti az adókat ebben az országban.Ha a polgármester ebben az utcában lakna valószinű már meg lenne oldva a diléma. 11-ik század? Hehe itt ugy érzem magam mint a 10-ik században.
macsapu

2013-02-03 21:35

T.Vendég! 2-es
Nem kell politikát keresni mindenbe!
Egyszerűen kritikán aluliak az érdi utak és nem tudják megoldani a problémát
évtizedek óta .Az olyan városokban ahol több Ön szerint az adó mértéke, ott
régóta sokkal jobb az utak minősége stb.[ Nem biztos, hogy sok ilyen település van]
Egy Civil
Vendég

#8 Re: Ez egy nagy hazugság

2013-02-03 22:30

#2: - Ez egy nagy hazugság

Kedves "2 Vendég" hozzászóló! Valóban a Civilek (Meggyesek) is tudják, hogy hóban nem lehet utat javítani. De bocsánat, ezek az utak nem csak a csatornázás miatt lettek ilyenek. Már a csatornázást megelőzően is ilyenek voltak. Megkérem ne mocskolódjon azzal, hogy ők télen-nyáron kocsmákban sörözgettek és nem tettek semmit. Tenni csak a hatalmon lévő városvezetés tud, hiszen a kezükben van a döntési jogkör és az anyagi lehetőségek. Olyant ne kérjen számon a Civileken, amelyhez nincsenek meg sem a jogi sem az anyagi lehetőségeik. Ők ebben a szituációban csak rá tudnak mutatni a visszáságokra és fel tudják hívni a lakosság figyelmét. Kérdem én, ha a város vezetése felelősen cselekedett volna, akkor a csatorna-pályázat megnyerését követően nem azonnal pályáznia kellett volna újabb úniós pénzekre az úthálózat kiépítésére?  És ez nem választási kampány.

Kérem szíveskedjen tartózkodni a továbbiakban az ilyen alpári hozzászólástól. Tőlünk Civilektől soha nem tapasztalnak ilyen mélyen lesüllyedt stílusban megszólalni. ("Szólalj meg, megmondom ki vagy!")

Vendég

2013-02-03 23:06

Leszámítva a 2. vendég hozzászólását maximálisan egyetértek. Nem a csatorna miatt lettek ilyenek az utak, a csatorna maximum csak rontott a helyzeten. Szégyenletes, h Budapesthez közeli városban ilyen állapotok uralkodnak. Jobban meg kellene gondolni a városvezetésnek, h mire költi a pénzt. Pl. a Polgármesteri Hivatalnál a díszkövezés és egyebek bőven ráértek volna... Azt meg már csak "halkan" teszem hozzá, h Érdnek nemcsak központja van, Érd többi területét is lehetne fejleszteni, megkockáztatom, h azokra jobban rá is férne.
Egy érdi

#10 Ki fogja látni?

2013-02-04 00:41

Felmerült bennem a kérdés: fogja valaki olvasni ezt a petíciót az érintettek közül, akik tehetnének is valamit? És ha igen, meg fogja érinteni ez a probléma, és veszi a fáradtságot, hogy megoldja az érdi utak helyzetét? Végül is, "a remény hal meg utoljára".
Egy Civil

#11 Re: Ki fogja látni?

2013-02-04 10:57

#10: Egy érdi - Ki fogja látni?

A 2. sz. vendég hozzászólásából látszik, hogy nézegetik az illetékesek. Reakciójuk csak a sárdobálás azokra, akik a lehetőségeikhez képest próbálnak cselekedni.

Vendég

#12 Re: Ez egy nagy hazugság

2013-02-04 16:43

Lehet hogy helyre lesznek állítva,de még arra se képesek,hogy felvegyék a telefont mikor murvát akarok kérni/igényelni,mert nem tudok kiállni az autóval,mert úgy meg van süllyedve az a rohadt ASZFALT!-nem téves elírás,az aszfalt IS meg van süllyedve nálunk "drága barátom",nemcsak a kocsibeállóm.Az emberek türelme véges!én még 1 "jobb"nak mondható utcában lakom,egész 36 évemet itt éltem le,de elegem lett,és ez már nem csak a csatornázásról szól,betelt a pohár,és nem csak nálam.Mire kiér a gyerekem az iskolába-megjegyzem:5! perces út-olyan mint egy koszos utcakölyök,és csizma! van rajta. A csatornáról meg már csak annyit hogy eddig 2013-ra ígérték,hitegettek.eljött 2013,most már 2014-re csúszott át az ígéret:Nekem is csak 1 életem van,és nem sárban dagonyázva akarom leélni!Pardon

Vendég

#13 Re:

2013-02-04 16:46

#9: -

evvel egyetértek!

mentősjani

#14 Re: Ez egy nagy hazugság

2013-02-04 17:28

,,Tudják, hogy ha most nekiállnak a csatornások helyreállítani az utakat, akkor a fagyott földdel több évtizedre nagyobb kárt okoznak, mintha most kivárnak tavaszig."

Igen?? Akkor a Gellért utca miért nincs megjavítva több mint egy éve a Vörösmarty utca felé?? Nagy hazugság??? Hülye duma... Nap mint nap járom az utakat, utcák tömegeit tudnám felsorolni, hol lehetetlen közlekedni. Nem kell ez a süket duma!!! Szakmabeli vagyok, pontosan tudom, mit jelent visszatömöríteni a csatornát!!! Több időbe tartott volna, és kifutottak volna az időből. Érdekes, Diósdon nincs konszolidációs időszak, két hónapra már vissza lehetett javítani az utakat??? Ott más a talaj nem?? És Pesten? Amikor feltúrnak egy utcát, akkor várnak hónapokat, nem??? Hagyjuk már a hülyeséget!!!

,,Pontosan tudják, hogy nem az érdi a legmagasabb adó, sok városban sokkal több adót fizetnek."

Érd volt az elsők között akik bevezették az ingatlanadót!!! Kit érdekel, hol magasabb az ingatlanadó, nehogy már a Rózsadombi adó mértéke legyen a mérvadó!!!

,,De emberek, ne engedjétek egy-két politikai szarkeverő által belerángatni magatokat a választási kampányba!"

Mi köze van ennek a politikához??? Nem arról van szó, hogy T.Mészáros vagy Döcsakovszky a polgármester neve, hanem hogy basszon oda ha a polgárok háborognak!! Mert az tényleg tűrhetetlen, hogy állandóan javíttatni kell az autókat...

Magdi

#15 Re: Ez egy nagy hazugság

2013-02-04 18:13

Ezt a szarkeverést egy Fidesz nevezetű párttól tanultuk!!!

Vendég

#16 Re: Ez egy nagy hazugság

2013-02-04 22:43

Gyula

2013-02-04 22:54

34 éve lakok Érden ugyan olyan az út mint akkor, a Fácán közi lakótelepen lakom itt már több éve van csatorna de az utak nem változtak pedig azóta eltelt pár tavasz. mire volt jó a Lőcsei u.leaszfaltozása és egy év múlva újra feltúrták és rosszabb mint az aszfaltozás előtt? Ne haragudjon a város vezetés hogy szóvá merjük tenni, hogy úgy élünk Érden mint a disznók, sárban dagonyázva.
Válassz egy nicknevet

#18 Cím

2013-02-04 22:57

Tisztelt 2.számú vendék. Latta ön a feltöltött kepeket? Figyelmébe ajanlom a Bádogos utcát, en itt lakom, nem gondolja hogy nem termeszetes állapot hogy tó van az utcában. Ezt nemhogy hónapokig hanem napokig sem vagyol hajlandó eltürni. Ha esik egy kis eso gyalogosan JÁRHATATLAN az utca.
Bartol Attila.

#19 Re: Ez egy nagy hazugság

2013-02-04 23:25

Először is írd ki a neved és az alatt oszd az észt.Nem anonim hazugságokkal kéne elő álnod.

Az utakat most is lehetne javítani:Tény.

Az autóink után súlyadót fizetünk ami úthasználati díj:Tény.

Az autók 2/3-a ez alatt a fél év alatt tönkrement lengéscsillapítók-Gömbfejek-gumik-felnik tömegét cseréltették:Tény.

A csatorna építőket a technológia betartásával kapcsolatban nem ellenőrizte senki:Tény.

A csatorna építők a visszatemetésnél nem használtak talaj tömörítőt(BÉKA):Tény.

Ahol aszfalt utat bontottak,ott sem állították helyre az eredeti állapotot:Tény.

Útfelbontási engedély helyreállítási kötelezetséggel (Törvényben rögzitett mind minőségben mind határidőben):Tény.

A lefektetett csatorna gerincek szakszerütlen kivitelezés miatt megsüllyedt tisztitó aknák:Tény.

Műszaki ellenőrzés hiánya :Tény.

Mennyi érvet írjak még ide amik tények ezeket nem politikai erők diktálják hanem TÉNYEK.Amennyiben vállalod magad szivesen megmutatom neked amiket leírtam Tények.Az önkormányzat képviselői pedig kifizetések helyett ásassanak ki egy pár helyen lerakott gerinc vezetéket és keressék az előírt homokágyat ami nincs,de a homokot kifizetteti a kivitelező.

A mi pénzünkből épül nekünk és majd fizetünk azért,hogy használjuk.Addig lépjenek az illetékesek amíg megtehetik mert a vége úgyis az lessz ha marad ez az áldatlan állapot akkor a közösség az Európai Unió ellenőrző bizottságához fordul Hűtlen kezelés miatt.Ez Érdet negatívan érintené ugyanis az elnyert pályázati pénzt vissza kell fizetni egészében.

Gyula

#20 19-es

2013-02-04 23:51

Egyet értek. Nem hiszem hogy itt Érden valaha is aszfalt lesz sajnos ez is egy tény Érden a mellék utcákat majd a nyáron szépen le gyalulják azt kész is a helyre állítása a lemez mindig ugyan az nincs rá pénz.
a 2-es írónak csak annyit tudjuk Gyurcsány a hibás :))
Szabóné

2013-02-05 00:12

Én nem vagyok érdi lakos, de minden nap Érden járok keresztül dolgozni. Több levelet váltottam a csatornázás ügyfélszolgálatával az utak állapotáról (helyre állítás, útnál magasabb csatorna fedelek)
A válasz a következő volt:
"A kivitelező válaszát továbbítanánk Önnek:
"A Kossuth u. helyreállítása 2012.11.30-ig készül el.A Zámori úton a fedlapok az érvényben lévő szabvány szerint lettek beépítve, a megengedett tűréshatáron belül."
Remélem, válaszunk megelégedésére szolgál.
Üdvözlettel,
Varga-Bognár Georgina
ügyfélszolgálati asszisztens
Ügyfélszolgálat
Érd és Térsége Szennyvízelvezetési Program
2030 Érd, Alispán utca 4.
Telefon: (06-80) 63-00-36 ""
Újabb levél részemről 2013. jan.24-én:
Válaszukat köszönöm, de nem tudom elfogadni.
A Kossuth Lajos utcában a körforgalomtól a templomig tartó szakaszon a mai napig nem készült el az útburkolat helyreállítása.
A Zámori úton a kiálló csatorna tetőkre pedig húztak egy réteg aszfaltot fokozatosan megszüntetve a szint külömbséget.
Vajon ki vette át a munkát?
A válasz:
Tisztelt Ügyfelünk!

Köszönjük megkeresését, melyet haladéktalanul továbbítottunk a témakör felelősének, hogy az ő közreműködésével pontos és szakszerű visszajelzést adhassunk Önnek.
A projekt megvalósításával kapcsolatos információk pontos követése érdekében minden ilyen feljegyzést, kérdést és észrevételt dokumentálunk, és a szakterület válaszát is rögzíteni fogjuk.
Kérem szíves türelmét és megértését: igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül válaszolni.
Minden levelet másolatban elküldtem az Önkormányzatnak is, onnan semmi visszajelzés.
No komment. Várjuk a tavaszt, mert hátha tényleg nem lehet aszfaltozni télen. Habár az első levélből nem ez derült ki.
Noi

2013-02-07 00:40

Nem tudom igaz e a hír?Azt rebesgetik nem lesz aszfaltozás,Eus pénz megvonása miatt.Vagyis,nem készült el időre talán a csatorna,és nem kapta meg a "város(falú ) azt a pénzt,ami az aszfaltozásra lett volna.
Szégyen ez az egész sárfészek,úgy ahogyan van.Fényező utcában lakunk,gyalogosan jelenleg max combig érő gumicsizmában lehet közlekedni.Az autóink mennek tönkre,a ruházatunk botrányosan sáros..száraz időben meg nyeljük a port.
Egy Civil

2013-02-10 22:15

Tisztelt 201 sorszámon aláíró (Lopici Gaspar)! Kérem, hogy, ha csak szórakozásból regisztrált, akkor törölje magát, ne komolytalanítson el olyan ügyet, ami sokaknak igen is komoly. Vagy az utca, ahol Ön lakik, az rendben van, nem sáros, nem kátyus? Mert, ha komoly az aláírási szándéka, akkor tisztességessen regisztráljon, ne tűnjék gúnyolódásnak!
Köszönöm.

Meggyesek Civil Érdek
A petíció szerzője

#24 Re:

2013-02-11 19:09

#23: Egy Civil -

Már leiratkozott.

Vendég

2013-02-13 07:15

Babakocsival kimozdulni szinte lehetetlen.(Gyűszűvirág utca) Már akkor örülünk, ha fagy, mert legalább nem bokáig járunk a sárban. Amikor kijutunk végre az aszfalt útra, akkor sem jobb a helyzet. Járda nincs(Űrmös), az útpadkán hó, sár. Életveszélyes! Jegyzem meg, ahol van járda, az sem babakocsi, vagy tolókocsi barát.