Kérem folytassák az InuYasha leadását, mely évek óta szünetel!

Lengabor

/ #283

2013-03-20 18:09

Igazából itt már nem akartam reagálni semmire, de nem bírom megállni. Eszter arra kérte az egykori aláírókat, hogy akit MÉG érdekel és segíteni akar, az jelezzen. Aki számára már nem fontos, annak köszönjük szépen az eddigi közreműködését, van lehetősége arra, hogy a továbbiakban ne kapjon információkat, de a bomlasztó és negatív jellegű hozzászólásra nincs szükség. Lehet, hogy egyesek tudtával lejárt lemez, mások szerint nem. Sokan voltunk az eredeti vetítésekor fiatalok (na nem mintha most vén trottyok lennénk), akikre nagy hatást gyakorolt EZ az anime, és örülnénk, ha látnánk végig MAGYARUL. Őszintén szólva a várásba én is belefáradtam, de mi azért tettünk valamit, aktívabban álltunk a dologhoz, így nem volt olyan idegőrlő, mint akik otthon kényelmesen elültek és várták, hátha berepül a sült galambocska a szájukba. Az RTL birtokában a szinkron van, semmi több, minden szellemi termék tulajdona kizárólag az eredeti jogtulajdonost illeti.
Az aláírók számára vonatkozó megjegyzéssel egyet értek, sőt utólag belegondolva ezt az első lépést célszerű lett volna kihagyni, egyből a lényeggel kezdeni, nem arra várni, hogy X ember jelezzen vissza, majd legyen egy második forduló az érdemi résszel. Na mindegy, ez már nem az én gondom, majd Eszter levezényli, ahogy akarja/tudja.
Nyilván olyan InuYasha rajongókra van szükség, akik szeretnék a folytatást látni magyarul. Naruto, One Piece, Elfen Lied vagy Conan, a detektív rajongókkal itt nem sokat érnénk. Szóval nem egy rossz vicc.
Nem hisszük, hogy ez az egyetlen anime, de nekünk ez kell! Mit nem lehet ezen érteni? Ha neked ad valaki almás-fahéjas szaloncukrot, de te zseléset akartál, akkor te sem örülnél és nem ugranál ki a bőrödből a nagy boldogságtól. Mi (de legalábbis én) sem érnénk sokat pl. azzal, ha holnap elkezdődne a One Piece. Oké, sokan örülnének, de az más lapra tartozik.
Amúgy én hiszek a csodákban, jó pár alkalommal történt is velem olyan, ami csodaszámba megy. De a televíziózás történetében is volt csoda nem egyszer.
Eszter gondol a rajongókra. Az InuYasha rajongókra. A többi anime kedvelőjével Zsoltiék nagyszerű petíciója foglalkozik. Abban igazad van, hogy szerintem sem ér egyik petíció sem semmit, épp ezért lépett tovább egy szinttel. A lényeg tehát, hogy akit nem érdekel, egyszerűen hagyja figyelmen kívül az egészet, negatív visszhang nem kell.
A DVD-ről annyit, hogy a Klub Publishing-nak már régóta annyi, de az lehetséges lenne, hogy egy másik vállalat (pl. InterCom) licenszelje az egész sorozatot, és az első résztől kezdve elkezdje kiadni /Németországban ez megtörtént, ott is kiadták évekkel ezelőtt, de nem sokára egy másik kiadó újra forgalomba hozza, mert megszerezte a jogokat/.