Kérem folytassák az InuYasha leadását, mely évek óta szünetel!

Eszter
A petíció szerzője

2013-02-23 17:01

Értem. Na igen, ha komoly okuk volt ahhoz, hogy ott lezárják a Facebook-os hozzászólásokat, az oké. Nyilván úgy más a helyzet, úgy nyilván rendben, ha tényleg van valami komoly oka. Mindez nagyrészt igaz és nagyrészt egyet is értek. Hát ez van.

Gré

#277 rajongók

2013-02-24 14:06

Én is nagyon szeretem az Inuyashát és észrevettem hogy a 113.résztől nem adják magyarul..nagy rajongója vagyok és én is szeretném, hogy folytassák szinkronosan! Remélem beválik ez a petíció!
Lengabor

2013-02-24 17:25

Ez a petíció nem valószínű, hogy elég a sikerhez, de a háttérben dolgozunk egy ideje azon, hogy végigadják a már leszinkronizált, de eddig be nem mutatott részeket. Csak még egy kis türelmet és szerencsét kérünk. Ha találok segítő partnereket, akiken keresztül sok embert elérünk és együttes erővel próbálunk nyomást gyakorolni a csatornára, hogy lássak a valós igényt az InuYasha befejezésére, akkor minden tőlünk telhetőt megtettünk. Utána már csak az AXN-en múlik a dolog. Március 4-én vagy utána nem sokkal kiderül minden.

Zsolti-kun

2013-02-24 22:21

Kíváncsi lennék, hogy mit terveztek március 4.-ével. ^^"
Az MTVA válasza alapján a kérésemet vagy tanácsomat továbbították a programfelelőshöz. :-)

Lengabor

2013-02-24 23:29

Aki ha minden igaz Rákay Philip (jelenleg A Dal egyik zsűritagja is). Mondjuk ő most már jó egy éve összerúgta a port az RTL-lel, amikor is a Korrektúra médiakonferencia első napján azt mondta, hogy szerinte az RTL kevés kulturális tartalmat ad, ellenben „kétszázas szókincsű idiótákat, diszlexiás hülyegyerekeket szabadított az emberekre”. Aztán arról beszélt, hogy a közszolgálat fel fogja venni a kesztyűt a kereskedelmi tévékkel. „Kellemetlen, hogy most kevesebb pénzetek lesz, ahogy sokáig kellemes volt a dagonya, miközben a közszolgálat adta a régi ismétléseket. El kell jutnunk az emberekhez, és igenis fel kell vennünk a kesztyűt."
Hát nem hiszem, hogy akkor pont az InuYashára gondolt, de tény, hogy egy bizonyos réteghez eljuthatnának. Annak tükrében pedig főleg nem irreális a dolog, hogy bizonyos köztévés dolgokat a teljes lakosságban mindössze 66 ezren néztek (a célcsoportban pedig összesen 3302 nézője volt). Szóval a nézettség nem lenne döntő, a kérdés, hogy tartalmilag ezt megfelelőnek tartják-e. De még ha igen is, újra kellene licenszelniük az egész sorozatot, mert olyan nincs, hogy random elkezdik valahol. Így legjobb esetben is 104 nap telne el, mire a "premier" (premier alatt a vágatlan részeket értem) részekhez eljutnának, feltéve, ha napi egy részt adnának (de valószínűbb lenne a csak hétköznapi vetítés).

De ez még elég utópia, és olyan nagy valószínűséget nem is jósolok neki. Aztán meglephet az élet. Mi egyelőre az AXN Sci-fit részesítjük előnyben.

Vendég

2013-03-20 00:19

Nem akarok belepofázni, de szerintem InuYasha c. anime már egy lejárt lemez tudtommal. Én is és sokan mások is belefáradtak már abba hogy évekig várjunk az InuYasha c. sorozatra, amely már évek óta szünetel is. Ráadásul, én már annyira nem várom örömmel ezt a sorozatot, mivel jól tudom hogy a RTL Klub birtokában van a sorozat, csak nem hajlandóak átadni más csatornának. Hogy miért nem? Azt a kutya sem tudja, nyilatkozni nem kívánnak már erről sem. Aránylag semmi értelme nem is lenne ennek a összegyűlésnek sem, mint azt Eszter is megírta hogy írjunk az e-mail címére. Hogy őszinte legyek, ennek sincs értelme, mely a közleménybe írtál. Ha te is komolyan gondolod, és akarnád is ezt a egészet akkor több embert kéne összeszedned, ahhoz hogy a aláírások sorsszáma megnöveld! A csoportosításnak értelme sincs, mert csak InuYasha rajongók gyűlnek össze? Ez csak rossz vicc akarna lenni? Komolyan azt hiszitek, hogy csak InuYasha anime létezik a világszerte? Ráadásul, már senki sem hisz a csodákban, főleg mióta elment a A+ tévé legjobb csatornája! Animax még jó volt az elején, de azóta... Mintha egy lepukkant faluvá vált volna, ráadásul már az AXN se értékeli az animéket, nem hogy a RTL Klub, Animax,Tv2 és még sorolhatnánk! Nekem meg van mind végig az InuYasha sorozat, beleértve e Moviek. De ehhez nagyon kevés az esélye, hogy továbbra is ki legyen adva DVD-ben, vagy folytatná ott a csatorna ahol abba maradt, ráadásul nem csak ez a egyetlen anime a világon! Eszter pedig nagyon nem gondol a rajongókra, más animékre, így persze hogy abba maradt az aláírok száma, semmi haszna sincs abból amit csinálsz, vagy amit átírsz! Nyugodtan törölheted, de ezt szerintem mindenki tudja.
Zsolti-kun

2013-03-20 14:08

Elvileg nem adhatták át más csatornának, mert exkluzív joguk volt a befejezésre. Egy pletyka szerint erről lemondtak, de tudtommal ebben az évben jár le. Amíg kis esély is van arra, hogy másik csatorna átvegye, miközben a rajongók megmaradtak és szeretnék látni szinkronosan, addig nem értelmetlen a petíció, nem lejárt lemez. Nem hisszük, hogy az egyetlen jó anime lenne, de ugyanúgy fontos ez is. Én nagyobb projekttel is foglalkozok, de többször tevékenykedek ezzel kapcsolatban is. Hiszek abban, hogy valamelyik csatorna rá fog kapni.
A DVD-kiadásra csak azért nincs esély, mert az RTL nem adja végig és ráadásként a vele kapcsolatban álló kiadó lehúzta a rolót. De amennyiben egy másik társaság rákap, akkor még bármi lehet belőle. (Akár egy jelenleg nem létező új animés csatorna is potenciális jelölt lehet.)
Ugyan hosszú évek múltán, de a DBZ-t is előkapta egy másik társaság. Ettől függetlenül nem szabad a babérjainkon ülni, még most kell "fellázadni", mert így előbb van esély, és ennyi idő alatt nem pártolnak el a rajongók. Nem szabad hagyni, hogy a DBZ sorsára jusson. Illetve mostanában a régi DBZ-s eset ellenére úgyszólván "nagyobb befolyásunk" lehet, mivel volt jól bevált animés csatornánk, ami által látható az igény.

Kaptam választ a Life Network-től is. A mi szempontunkból sajnos negatív, de korrekt válasz érkezett. Voltak náluk fikciós műsorok, de ezek nem váltak be, és most már pont vissza akarnak térni az eredeti koncepcióhoz. Emellett animációs sorozatot nem is terveztek volna, de nagyon sajnálják a helyzetünket, és minden jót kívánnak.

Lengabor

2013-03-20 18:09

Igazából itt már nem akartam reagálni semmire, de nem bírom megállni. Eszter arra kérte az egykori aláírókat, hogy akit MÉG érdekel és segíteni akar, az jelezzen. Aki számára már nem fontos, annak köszönjük szépen az eddigi közreműködését, van lehetősége arra, hogy a továbbiakban ne kapjon információkat, de a bomlasztó és negatív jellegű hozzászólásra nincs szükség. Lehet, hogy egyesek tudtával lejárt lemez, mások szerint nem. Sokan voltunk az eredeti vetítésekor fiatalok (na nem mintha most vén trottyok lennénk), akikre nagy hatást gyakorolt EZ az anime, és örülnénk, ha látnánk végig MAGYARUL. Őszintén szólva a várásba én is belefáradtam, de mi azért tettünk valamit, aktívabban álltunk a dologhoz, így nem volt olyan idegőrlő, mint akik otthon kényelmesen elültek és várták, hátha berepül a sült galambocska a szájukba. Az RTL birtokában a szinkron van, semmi több, minden szellemi termék tulajdona kizárólag az eredeti jogtulajdonost illeti.
Az aláírók számára vonatkozó megjegyzéssel egyet értek, sőt utólag belegondolva ezt az első lépést célszerű lett volna kihagyni, egyből a lényeggel kezdeni, nem arra várni, hogy X ember jelezzen vissza, majd legyen egy második forduló az érdemi résszel. Na mindegy, ez már nem az én gondom, majd Eszter levezényli, ahogy akarja/tudja.
Nyilván olyan InuYasha rajongókra van szükség, akik szeretnék a folytatást látni magyarul. Naruto, One Piece, Elfen Lied vagy Conan, a detektív rajongókkal itt nem sokat érnénk. Szóval nem egy rossz vicc.
Nem hisszük, hogy ez az egyetlen anime, de nekünk ez kell! Mit nem lehet ezen érteni? Ha neked ad valaki almás-fahéjas szaloncukrot, de te zseléset akartál, akkor te sem örülnél és nem ugranál ki a bőrödből a nagy boldogságtól. Mi (de legalábbis én) sem érnénk sokat pl. azzal, ha holnap elkezdődne a One Piece. Oké, sokan örülnének, de az más lapra tartozik.
Amúgy én hiszek a csodákban, jó pár alkalommal történt is velem olyan, ami csodaszámba megy. De a televíziózás történetében is volt csoda nem egyszer.
Eszter gondol a rajongókra. Az InuYasha rajongókra. A többi anime kedvelőjével Zsoltiék nagyszerű petíciója foglalkozik. Abban igazad van, hogy szerintem sem ér egyik petíció sem semmit, épp ezért lépett tovább egy szinttel. A lényeg tehát, hogy akit nem érdekel, egyszerűen hagyja figyelmen kívül az egészet, negatív visszhang nem kell.
A DVD-ről annyit, hogy a Klub Publishing-nak már régóta annyi, de az lehetséges lenne, hogy egy másik vállalat (pl. InterCom) licenszelje az egész sorozatot, és az első résztől kezdve elkezdje kiadni /Németországban ez megtörtént, ott is kiadták évekkel ezelőtt, de nem sokára egy másik kiadó újra forgalomba hozza, mert megszerezte a jogokat/.

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2013-03-21 00:24

2013-03-21 01:28

Eszter
A petíció szerzője

2013-03-21 12:29

Az aláírásgyűjtést lezártam. A #281-es hozzászólónak mondom, hogy én is tudom, hogy végig létezik az InuYasha, nekem is megvan a Final Act végéig, de az 5. évad nagy része, a 6. évad és persze a Final Act nem magyarul. Ahogy más is mondta itt, a meglévő aláíróknak ment az 1. közlemény. Talán neked lejárt lemez, de vannak, akiknek még nem. A kis esély is valami, több a semminél. Azóta már egy ideje több animét is megkedveltem (némelyiket a mangájával együtt is), lett néhány más kedvenc is és az InuYasha előtt is kedveltem pár régebbit kisebb koromban, melyeknek egy része szintén valamennyire a kedvencem. Az InuYasha volt az 1. olyan anime, ami igazán, illetve jobban a kedvencem lett és az is marad. Azért, mert többen egyért (vagy csak néhányért) küzdenek, az nem baj, nem értem miért lenne az és azt se értem, miért ne érné meg ezt az utolsó próbát. Na de ne legyen ebből vita és másból se! Azért lesz 2. közlemény, hogy kiszűrjem azokat, akiket már nem érdekel és csak azok jelentkezzenek, akiket még érdekel és tennének is érte valamit. Így ők, akik az 1. alapján jelentkeznek, vagyis érdekli őket, tennének is érte valamit, azok majd később kapnak e-mailben egyéb infókat a nagy valószínűséggel megalakult csoportól és a tervről. Némileg számítottam ilyesmi reakciókra, de erre nincs szükség, semmi értelme! Akit nem érdekel, azt kérem, hogy inkább csendben hagyja az egészet! A túl (főleg negatívan) személyeskedő, vitás, veszekedős és hasonló hozzászólásokat továbbra is törlöm.

Kitti

2013-03-21 15:10

De másolni,majmolni nem kéne akkor sem! Furcsa is, hogy ilyen módon és akkor cselekszel amikor Zsoltiék is cselekednek! Kicsit sem szégyelled el a pofádat? Töröljed csak nyugodtan a kommenteket, de megvan szerencsére az amit írtam és továbbra is ez a véleményem! Ha kell többször is beírom amiért ilyen gyáva, fruska liba vagy! TALÁLJ MÁR KI VALAMI JOBBAT ÉS NE MÁSOKAT MAJMOLJ!

2013-03-21 15:11

Zsolti-kun

2013-03-21 17:54

Akkor most el kell mondanom, hogy a szóba került "nagyobb" petíció félig az enyém, de Eszti cselekedete engem mégsem zaklatott fel. Sőt: most olvastam el a közleményt, ami nem majmolás. Teljesen más a lényege. Eszti "személyesen" is szeretné összegyűjteni a rajongókat. Ráadásul ez nem is rossz ötlet. Ilyet talán nekünk is kéne csinálni. Akkor mi majmolnánk Esztit és ő akadna ki ránk?
Az nekem is feltűnt, hogy pont a mi közleményünk után adta ki... De tényleg ezen kell így kiakadni? Engem érdekel ez az ügy is, és ilyen balhézásra senkinek nincs szüksége.

Eszter
A petíció szerzője

2013-03-21 20:36

Ha Kitti az animés DVD kiadós petícióra gondolsz, amit anno én is aláírtam, egyáltalán nem másoltam onnan semmit, még ötletet se. Nehogy már ez legyen a bajod, hogy én is mertem közölni egy közleményt, aminek semmi köze ahhoz,... Eleinte februárban terveztük, de aztán bizonyos okok miatt (például én elfoglaltabb voltam) elhalasztottuk márciusra. Nem tudsz részleteket és csak úgy belekötsz elítélve, mert az animés petíció is nemrég egy közeli időpontban adott ki egy rövidebb, más közleményt. Nem igazán tud érdekelni ez a fajta gyanakvó és alaptalan hozzáállás. Már régóta terveztem ezt Lengaborral együtt, hogy lesz közlemény és egyéb. Tehát már eleve meg volt ez tervezve korábban. Ennyi, én ezt részemről lezártam!

2013-03-21 20:36

2013-03-21 20:38

2013-03-21 20:39

2013-03-21 21:00

2013-03-22 13:44

2013-03-24 15:31

2013-04-15 17:28