Kérem folytassák az InuYasha leadását, mely évek óta szünetel!

Eszter
A petíció szerzője

2011-12-18 17:27

Ne haragudj, de tévedsz! A 113. részig van eddig magyarul megjelenve, illetve volt leadva anno! Az valóban nem lenne jó, ha vágva adnák le, ha leadnák. Vagy adják le rendesen, vagy sehogy! Vagy pedig az Animax idővel! De hogyha mégis az RTL Klub adná le, akkor jobban betartva a szabályokat este 9 után 16-os korhatárral, így vágni se kéne!
Lengabor

#27 Re:

2011-12-18 18:07

Tudom, hogy 113 része van magyarul, de DVD-n csak 104 rész jelent meg, az Animax is csak 104 rész adott (főleg az 53-104 közötti részeket), a 105-113-t az RTL Klub adta le, és a 105. rész kivételével mindegyikben van apróbb, kisebb-nagyobb vágás. Ezért mondtam, hogy legyen a 105-től 167-ig az Animaxen. Ami meg az RTL-t illeti: vannak olyan sorozatai, amit alapból 23 óra után és éjjel ad, mégis előfordult, hogy megvágták itt-ott, szóval az Animax minden tekintetben jobb lenne.

Eszter
A petíció szerzője

2011-12-18 18:34

Oké értem. Hát hogyha az RTL Klub az esti leadást 16-os korhatárral vállalná és úgyis csak vágottan adná le, az nem lenne jó! Ráadásul egyáltalán nem logikus, eléggé ésszerűtlen, méghozzá azért, mert este 9 után nagy valószínűséggel kicsik nem néznék, ott lenne a 16-os korhatár jelzés is, így egyáltalán nincs rá okuk, hogy ebben az esetben is vágják! De oké, az Animax is jó, ha a adja, nekem mindegy melyik adja a 2 közül (vagy 3 közül, ha az RTL 2 magyar csatorna is be van számolva), a lényeg az, hogy megfelelően, vágatlanul és jobban betartva a szabályokat, hogy ne legyen belőle ismét gond! Hisz részben emiatt is volt belőle baj, de más miatt is. Most egy fórumon azt olvastam, hogy talán még idén ősszel az Animax le fogja adni magyarul a Final Act-ot. De ez még nem biztos, majd kiderül! Nálunk van Animax egy ideje, de gyakran apám nézi a tévét, nem nagyon hagyna, így én valószínűleg majd letöltés útján nézem, szerzem meg magyarul (is). Van aki szerint jobb, ha előbb mindenképp a Final Act-ot adják le az Animaxon, mert hátha erre felbátorodik az RTL Klub a 113. és a 167. részek között értve, hogy leadja majd este 16-os korhatárral, hogyha tapasztalja és/vagy hallja, hogy a Final Act-nak jó nézettségi sikere volt náluk. Ezt nem tudni, de talán. Nekem mindegy a sorrend, hogy most az 5. és 6. évadot adják-e előbb magyarul, vagy a Final Act-ot, mely a 7. évad. Bár valószínűbb a Final Act előbb, ha lesz. Na de majd meglátjuk mikor mi lesz.
Lengabor

#29 Re:

2011-12-18 18:49

#28: Eszter -

Az RTL-t nem bbefolyásolja, hogy egy olyan kis kábeladónak, mint az Animax mekkora a nézettsége. Ég és föld a különbség, nekik nem számottevő az a pár tízezer néző. Egyébként igazad van, amíg egy ValóVilágot képesek este 9 után műsorra tűzni, ami a maga módján szintén káros, és nem feltétlenül jobb, mint egy vérengzős anime, addig nem tudom, hogy pont ezzel akarnának-e bármit kezdeni. Nyilván jövő őszre gondoltál, hisz már tél van. A történet értelmezése szempontjából nem lenne jobb,  ha előbb a The Final Act kerülne műsorra, az okot már fentebb leírtam: Az RTL-nek az Animax nem konkurencia. Persze ha valaki letölti és úgy nézi sorban, akkor kivárhatja, míg minden rész összegyűlik, de aki csak tévében nézi, annak nem. Valóban meglátjuk, de ha az utolsó 26 rész is lesz előbb, akkor remélem a szinkronhangok és a fordítás minősége megmarad, mert ez nagyon fontos lenne.

Eszter
A petíció szerzője

2011-12-18 18:58

Visszanéztem és 2011. februárjában írta oda a hozzászólását, úgyhogy 2011. őszére értette mégis. Hát akkor mivel már tél van (lassan új év is), így idén már nem lesz belőle semmi. Azért ha 2012-ben adják majd le, remélem hamarabb lesz, mint ősszel, de azért az is oké, hisz jobb mint a soha, vagy a sok év múlva. Ez igaz, történet szempontjából valóban jobb lenne, ha előbb az 5. és 6. évadokat adnák le. Mint mondtam, nekem azért mindegy, hogy melyiket adják előbb. A lényeg az, hogy előbb-utóbb mindegyik maradék évadot jó lenne! Hát ja, teljesen egyetértek a szinkronhangokat illetően és szerintem a legtöbben szintén így vannak, akik még magyarul (is) várják! Nyilván a korábbi szinkronhangok többsége lehetőleg maradjon meg a Final Act-ban, főleg a főbb szereplőké! Na de majd úgyis meglátjuk, én is nagyon remélem, hogy így lesz!
Zsolti-kun

2011-12-18 19:48

A semminél az is több lenne, ha az RTL Klubon régi időponttal vágva menne végig a sorozat, hiszen akkor az Animax végre megkaphatná. De az RTL-esek nem mertek tovább kockáztatni, az éjjeli vetítéstől elpártolnak, és teljes levetítés hiányában a forgalmazó nem engedi az átadást.
Az Animaxosok már 2010-ben meg akarták szerezni a Final Act-et, de tudtommal abba is belekötött a forgalmazó, mivel az előzmény nincs az Animaxnál. -.- Pedig az Animaxosok már tárgyaltak is a szinkronstúdióval. Steiner Kristóf mondta valahol, hogy kiköltözésének ellenére is vállalja a Final Act-et. Mégsem sikerült megszerezni, ugrott a dolog. Azt kell megvárni, hogy lejárjon az RTL-es jog. Volt már egy olyan hír, hogy lejárt. Ez eljutott az Animaxhoz is, de utánajárás alapján állítólag nem ilyen egyszerű a helyzet. Jelenleg ennyit tudunk, de holnapi napon rákérdezek újra.

Eszter
A petíció szerzője

2011-12-18 20:35

Oké Zsolti, nagyrészt megértelek. Tény az, hogy vágva is jobb leadni mint sehogyan se, de azért hidd el, hogy az igazi az, amikor nem vágva adják le! Bár nekem mindegy, ha az Animax úgy könnyebben megkapná a jogot, oké. Bár ezt szerintem nem tudhatjuk biztosan. Még ha vágva is adnák majd le, remélem lesz nem vágott verziója is DVD formákban, mert gondolom ha már vágva leadták, akkor vágás nélkül nem fogják. Vagy tévedek? Kivéve ha az Animax (is) leadja majd, gondolok itt az 5. és 6. évadokra. Tudtommal a korábban már leadott magyar évadok részeit az Animax is leadta, nem csak az RTL Klub, ezért lehetnek fent vágatanul a részek a neten magyarul is. Köszi az infókat, remélem hamarosan csak kisül már valami jó ebből az egészből! Ha van még bármilyen friss infód, ami némileg biztos, vagy teljesen biztos, akkor továbbra is várom, kérlek oszd meg itt mindig! Köszi. Azóta ismét reklámoztam a petíciót itt-ott.

Vendég

#33 ASD!

2011-12-18 22:47

Tessék aktívkodni! xD

Vendég

2011-12-20 22:38

Mindent bele, bár esélytelennek látom.

Vendég

2011-12-22 02:38

Remélem azért lesz valami eredménye a dolognak. :)
Nagyon várom már a sorozat többi részét is magyar szinkronnal.
Eszter
A petíció szerzője

2011-12-22 18:26

Hát ja, többen reméljük. Van egy kis jó hírem. Egy szintén Inut kedvelő felhasználó egy másik oldalon, ahol picit leveleztem vele, adott egy linket, ahol biztosabb infók vannak a folytatással kapcsolatban. Itt a link, nézzétek meg:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Animax:_K%C3%B6z%C3%A9p-Eur%C3%B3pa
A linken belül lejjebb egy színes táblázatban ez található:
"InuYasha 53-104/167 Állítólag csúszni fog a vetítése. H-P 22:30; H-P 20:25; H-P 20:50; Szo & V 20:25
InuYasha: The Final Act 0/26 2012-ben várható. Szo & V 20:25"
Bár azt én is hallottam, sejtettem hogy a Final Act valamikor 2012-ben várható, inkább az 5. és 6. évadok folytatása a bizonytalan(abb). Vagyis talán leadja az Animax szerencsére a 113. illetve a 104. résztől a 167. részig is, talán megkapják, vagy megkapták az RTL Klubtól a forrást a szinkronnal együtt, bár szerintem jövő időben kapják meg (talán ezért is késik), igaz ezt nem tudhatjuk még biztosan. Azt írja, csúszhat a dolog, így lehet akár Final Act után is, de nem biztos, hogy előtte lesz leadva és az 5. meg 6. évad több részből áll mint a Final Act. Szóval meglátjuk és reménykedhetünk. Ám nem tudom a linken belül a táblázatbeli infók mennyire frissek, remélem nem olyan régiek.

Zsolti-kun

2011-12-23 17:47

A Wikipédián többnyire találgatások vannak. Az Animaxosok eredetileg 2010-re tervezték a Final Act-et. Nem jött össze, és a Wikin azóta tologatva van. Hivatalos információ nincs. Illetve csak annyit tudunk, hogy az Animaxosok "harcolnak" a forgalmazóval, de jelenleg nem jó a helyzet, nem kapnak meg semmit az RTL miatt.
Eszter
A petíció szerzője

2011-12-23 18:10

Hmm, hát nem tudom, azért csak van valamennyire valóság, várható alapja a Wikipédián kiírt infóknak is, legalábbis remélem. Az oké, hogy korábban korábbra tervezték a Final Act leadását, de nem jött össze, ám ez nem azt jelenti, hogy valamikor 2012-ben nem valósulhat meg. Ráadásul 2012-ben esélyesebb, vagy valamivel később, mert 2010-ben adták le először a Final Act-ot eredetiben, így 2010-ben túl korai, túl friss lett volna, ha akkor sikerült volna magyar szinkronnal leadniuk, vagyis úgy el lett volna kissé sietve, míg így nem. Remélem érted mire gondolok. A Final Act-nek semmi köze az RTL Klubhoz, csak az 5. és 6. évadhoz. Így sajnos az 5. és 6. évad a legbizonytalanabb. És attól, hogy nem hivatalosak az infók, még adhatnak több reményt és lehet némi valóság alapjuk, bejöhetnek ettől még. Na de majd kiderül idővel.
Eszter
A petíció szerzője

2011-12-23 19:48

Azóta ezt írta nekem az illető, aki a Wikipédiás linket adta korábban:
"Szerintem egy 80%-ban biztos a Wikipédia, mert nem rég amit beírtak animéket azokat már azóta vetítik."
Így akkor tapasztalatból beszél és nyilván akkor nagy esély (80%) van arra, hogy majd úgy lesz, ahogy kiírták, tehát nagyobb esély van rá, mint hittük. Még hogyha kevesebb % esély is van rá, mint 80%, tehát mondjuk 50-60%, az is jó, de 50% alatt már kevés lenne. De majd kiderül úgyis. Nagyjából olyasmi mint az időjárásjelzés, hogy előre jelzik nagy eséllyel, ami változhat is. Tudom, ez eltérő, de hasonló eset is egyben.

Vendég

2011-12-29 03:45

Szerintem meg tölts le feliratosan, és nézd meg ;)
Nem fogják leadni, különben is sokkal élvezetesebb az eredeti hangon nézni, felirattal.
Eszter
A petíció szerzője

2011-12-29 09:01

Már jó ideje láttam angolul az 5. és 6. évadokat, a 7. évadot (Final Act-ot) meg először japán hanggal magyar felirattal néztem nem túl könnyen. De csak azért néztem meg felirattal, mert nagyon tovább akartam nézni. De szerencsére valahol később megtaláltam angol hanggal is a 7. évadot, igaz az állítólag még nem hivatalos, de attól még jó (ki is írtam a többivel együtt). Felirattal nehezen tudom követni általában a képet (legtöbbször kerülöm minden sorozatban, filmben és rajzfilmben a feliratos változatokat) és azért magyarul mégiscsak jobb (lenne)! Egyébként ha visszaolvasnál feljebb, láthatnád, megnézhetnéd amit linkeltem és amiket írtam mielőtt még negatívan ítélkezel a szinkron ügyben! Mindezen kívül többfelől hallani és olvasni korábbról (is), hogy a 7. évad nagyobb valószínűséggel lesz magyarul majd valamikor 2012-ben az Animaxon, ez pluszba megerősíti a linken belüli táblázatsort! De majd kiderül. Az 5. és 6. évadra is van esély, de az elhúzódhat jobban és bizonytalanabb (sajnos), főleg az RTL Klub miatt, mert náluk van. Valószínűleg az Animax fogja azokat is leadni idővel. Ha pedig téged nem érdekel a magyar szinkron és/vagy annak bármilyen mértékű esélye, akkor nem nagyon van keresnivalód itt, már bocsi! Nézd te japánul és/vagy felirattal, én (már) nem fogom! Ugyanis itt a magyar szinkron reményéről, híreiről és tényeiről van szó! Akit ez nem érdekel, az menjen el, mert felesleges itt az ellenkezőjét alaptalanul bizonyítani és lerombolni a reményt! Köszi. A legtöbb magyar magyarul szereti (persze nyilván azokról van szó, akik szeretik a sorozatot), kevesebben szeretik japánul és/vagy angolul, tapasztalatból tudom! Ezen kívül ezt bizonyítja az aláírók száma is, még akkor is, ha néha kicsit reklámozva van a petíció itt-ott, hisz főleg úgy lehet rátalálni! Mindenki másképp szereti (nekem a japán hangokban néha 1-1 kissé ijesztő és túlzott bizonyos szitukban), de magyarok közül a többség akkor is magyarul szereti! Nem kell mindig az 1. és eredeti származási helyéről származó szinkronhoz ragaszkodni, ízlések és pofonok! Néhány anime miatt pedig nem akar, nem fog mindenki japánul tanulni (néhányan igen, de nem mindenki, ebből is kevesebbet tapasztaltam), vagy feliratozva nézni, ha nehéz a követés és a 2 együtt figyelése! Persze nem ez volt az 1. amit feliratozva néztem elsőre (csak a 7. évadját), hanem több éve néhány dolognál is, akkor tapasztaltam, jöttem rá, hogy nekem felirattal nehéz és eléggé kényelmetlen.

Vendég

2011-12-30 22:23

Imádom az InuYashát, és nagyon szeretném látni már a folytatást...
Crazza

#43 Crazza

2012-01-01 16:40

Ez eléggé felháborító (sztem ) Akkor minek kezdték el vetíteni az RTL klubbon ? Ők előre láthatták a mesét magyar szinkronnal és a többi részt is Pl:Angolul .... Ha látták (márpedig kizárt , h az "ország" úgy vette meg az egészet , hogy nem nézte meg senki..) akkor miért kezdték el és ha már elkezdték akkor lécci csak párszor végig lehessen nézni , vagy agyják át a jogokat valamelyik másik adónak . Nem is foglalkoznak velünk .... (remélem nem ez lesz néha az RTL odafigyelhetne a rajóngók kérdéseire.) És Aláírtam és mindenképpen megpróbálom terjeszteni ... :)
Eszter
A petíció szerzője

2012-01-01 17:19

Szerintem nem tudták előre, hogy mi lesz az eredménye, avagy a következménye. Bár jobban belegondolva főleg ők tehetnek erről, mármint az RTL Klub, hisz nem tartották be a szabályokat! Na meg az a bejelentő is részben tehet róla! Sajnos az RTL Klubot főleg a nézettség érdekli, nem a műsor folytatását kérők (legfeljebb csak minimálisan, bár ezt nem tudhatom) és utálnak kockáztatni,... Bár nem hinném, hogy ebben nagy a kockázat, megérné megpróbálni! Én úgy tudom japán nyelvűről készült a szinkron, nem az angolról és megvan nekik a 167. részig készen magyarul, vagyis a 6. évad végéig. Azóta megnéztem a korábban feljebb belinkelt Wikipédiás színes táblázatot. Lett azóta 1-2 apróbb változás, ám sajnos nem túl pozitív irányba. Itt a link újra, meg lehet nézni lejjebb görgetve:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Animax:_K%C3%B6z%C3%A9p-Eur%C3%B3pa
Sajnos az egész folytatás bizonytalanabb lett a 7. évaddal (Final Act-al) együttvéve. Sajnos ez van, remélem lesz majd valami jó eredmény is, addig is várni, figyelni lehet. Köszi, ha terjeszted Crazza! :-)

Haruhi

2012-01-05 17:53

Hm... mondjuk én nem örülnék, ha animaxon menne, mert akkor 1-2 nappal később láthatnám, mivel nincs animax/minimaxom ^^" A DVD-s változat se tenne nekem jót. Hm... attól még amúgy máshol leadhatnák az Inut.
Egyébként én is azt hiszem, hogy azt RTL-t érdekelné ez. Legalább is minden jel erre utal...
Zsolti-kun

2012-01-05 23:22

Szerintem megpróbálják a 2-es csatin, de ha mégsem, akkor igazából tényleg lemondtak róla.

Vendég

2012-01-06 10:23

Már elég régóta abbahagyták, azért álljon már meg a menet! Kérjük szépen a folytatást! =)
Eszter
A petíció szerzője

2012-01-06 17:09

Bocsi Haruhi, de azért mert te és néhányan nem tudják elérni az Animaxot, nem azt jelenti, hogy ne menjen ott, ha végre adni fogják ott! Majd le is töltheted a netről és kérlek gondolj a többségre is!

Nem értelek Zsolti, hogy most miért gondolod hirtelen, hogy a TV2 leadná? Hiába próbálnák meg, ha nincs meg nekik a forrás a szinkronnal együtt, hisz az RTL Klubnál van! Akár jóban van az RTL Klubbal, akár nem, nem hinném, hogy az RTL Klub átadná neki, vagy hogyha mégis, akkor nekik se túl könnyen. Hisz se az Animaxnak, se más csatornának nem adták, nem adják át még mindig. Még hogyha át is adná a TV2-nek, nem biztos, hogy a TV2 is betartaná az adási szabályokat a sorozatot illetően. Úgy értem, lehet hogy ők is nappal adnák 12-es korhatárral, amiért egy idő után megint levennék a műsorról, ami nem lenne jó. De az a szerencsésebb eset, ha este 8 után adnák 16-os korhatárral, az oké. Ezért is lenne jobb az Animaxon, mert az este 8-tól ad műsorokat, így korábbi időpontban nem is tudná adni, így ők tuti nem tudnak semmit se megszegni ezügyben. Nekem mindegy, hogy melyik magyar csatorna fogja adni, a lényeg az, hogy ne legyen benne szabálysértés és este 8 után, mert úgy már csak nem lehet belőle baj, meg hogy majd le lehessen tölteni utólag a netről magyarul (is)!

Egyébként a napokban egy Inus oldalon olvastam, hogy állítólag a Final Act néhány hónap múlva kerül adásba legkésőbb az Animaxon. Én azt mondom, majd kiderül, akkor biztosabb. A port.hu-n nézve a jelenlegi és a későbbi műsorban még nincs jelezve.

Zsolti-kun

2012-01-06 19:03

Az RTL 2-re gondoltam. :D
Egyébként magyar jogú TV-csatornán 16+ film csak este 9 órától lehet. Az Animax olyan, amin előbb lehet.

Az Animax műsorbeosztása jelenleg február 5-ig publikus. Addig semmilyen Inu nincs.
Melyik oldalon olvastál a Final Act kezdéséről?

Eszter
A petíció szerzője

2012-01-06 20:39

Oké na, nem tudhattam, hogy a magyar RTL2-re gondolsz, nem mondtad egyértelműen. Mint azt már korábban mondtam, én nem ismerem azt a csatornát és tudtommal nem fogható nálunk. De akár fogható, akár nem fogható csatornán adják majd le, akkor is meg fogom szerezni valahogy neten, remélem lesz aki feltölti magyarul is! De az RTL2-nél is felmerülnek hasonló gondok, mint amiket a TV2, vagy bármilyen más magyar csatornánál megeshet az Animax kivételéve, melyeket feljebb említettem! Vagy nem? Mit tudsz erről? Nem tudod, mennyire függ össze az RTL Klub és az RTL 2? Egyáltalán van közük egymáshoz bármennyire is? Ha igen, gondolom akkor az RTL Klubtól az RTL2 könnyebben megkaphatja az 5. és 6. évadokat, nem igaz? Vagy mégse? Ám a Final Act-nál más a helyzet, ahhoz nincs köze az RTL Klubnak, az valószínűleg majd az Animaxon lesz. Oké, akkor általánosságban este 9 után valamikor. Értem, akkor február 5-ig nem fogom időnként nézni a port.hu-n a műsorát, köszi az infót Zsolti. Te fel tudod majd venni és meg tudod majd osztani a neten? Ha igen, előre is köszi, jó lenne!

Egy TXT-be gyűjtöttem korábban és az utóbbi időben is néhány Inus oldal linkjét elmentve. Megnéztem az utóbbi kimentett linkeket és megtaláltam (még szerencse, hogy kimentettem), ahol olvastam:
http://inuth.gportal.hu/gindex.php?pg=31143571
Lejjebb jobbra az Infó alatt találod a kiírást! Nem tudom, hogy mennyire biztos a hír az illető által, szerintem igaz is részben, meg nem is, bár nem tudom. Azért mert Gportalos, ne ítéld el, attól még lehet jó és az infó is lehet legalább részben igaz! Na de mint mondtam, majd úgyis kiderül és néha majd azt a már feljebb linkelt Wikipédiás linket is visszanézem a színes táblázatban alul.