Kérjük vissza a feliratos kópiákat a magyar mozikba!
Narancsvirág |
/ #177 Re: Re: Re: Re: Az szinkron sosem lesz ugyan olyan2013-08-06 11:33#174: - Re: Re: Re: Az szinkron sosem lesz ugyan olyan "Apró helyesbítés: poént lelőni azt jelenti, hogy valaki tönkreteszi a viccmesélést, már nincs értelme a poént elmondani, nem nevet senki." Igazad van, nem megfelelően fogalmaztam, de remélem, hogy így is mindenki értette, mit is szerettem volna elmondani. Ami a hallókészülékeket illeti, nagyon képben vagyok, mondhatnám úgy is, hogy az életem részét képezi. Azonban, sokan nincsenek tisztában azzal, hogy látványos technikai fejlődés ellenére, vannak olyan problémák, amit sajnos a hallókészülék sem old meg. Itt pl. arra gondolok, hogy hiába hall jól a hallókészülékkel valaki, ha a hallás utáni szövegértése nagyon rossz (kb. ahhoz tudnám hasonlítani, hogy pl. számodra ismeretlen nyelvet - mondjuk kínait - megpróbálnád azonosítani, illetve felismerni az elhangzott szavakat.) és ezért az illető számára nagy kapaszkodót jelent a szájrólolvasás, a felirat, az írásban megírt információk, ezzel könnyen el tudja igazítani magát a kommunikáció terén. Esetleg a jelbeszéd, de nem mindenki rendelkezik ezzel a képességgel a halló társadalomban. A másik, hogy a "született" hallássérültek nem azonosak az időskori halláskárosodással. Sokan hajlamosak egy kalap alá venni őket, pedig ez a két csoport teljesen más-más világot, problémát képviselnek. Próbáld a dolgok mögé nézni, ne csak a felületet lásd meg. Amíg nem töröd ketté a tojást, csak a héját látod és addig nem tudod, hogy milyen igazságot rejt a belseje. Néha meglepetést is okozhat. Az itthon tartozkodó külföldiek mozi igényeit sem kérdőjelezem meg, meg is értem őket. Ez csak egy másik érv... |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
NEM KÉRÜNK AZ EINSTANDBÓL! Ne legyen az Árpád Gimnázium a Közszolgálati Egyetem Gyakorlóiskolája!
1313 Létrehozva: 2024-12-06
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1178 Létrehozva: 2024-11-25
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
746 Létrehozva: 2024-11-23
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
679 Létrehozva: 2024-11-19
Hadd maradjon meg a ZÖLDIKE KLUB!
498 Létrehozva: 2024-12-16
Lakossági tiltakozás Harkány városában az építményadó-mentesség kivezetése ellen
398 Létrehozva: 2024-12-02
Halasszák el az ügyfélkapu megszüntetését!
367 Létrehozva: 2024-12-09
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
316 Létrehozva: 2024-11-21
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
265 Létrehozva: 2024-11-25
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
234 Létrehozva: 2024-11-06
Támogatom, hogy a Fóti Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a számára felújított új épületébe költözzön!
190 Létrehozva: 2024-12-11
Korcsolyapályát Egerben! 2024
189 Létrehozva: 2024-11-20
Követeljük, hogy a Meta állítsa vissza Toroczkai László törölt profilját!
170 Létrehozva: 2024-12-10
NE ZÁRJA BE A MAGYAR POSTA CSEPELEN A KIRÁLYERDEI ÉS A CSILLAGTELEPI POSTÁKAT!
124 Létrehozva: 2024-12-14
Kiállunk Pajor András atya mellett!
121 Létrehozva: 2024-12-06
A YETTEL mobilinternet/hanghívás szolgáltatásainak javítása Vámosszabadin
114 Létrehozva: 2024-11-25
Hozzon létre az állam állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
230 Létrehozva: 2024-10-28
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
178 Létrehozva: 2024-10-31
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1552 Létrehozva: 2024-09-29
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
88 Létrehozva: 2024-11-29