Kérjük vissza a feliratos kópiákat a magyar mozikba!
Tom |
/ #185 Re:2013-08-07 12:24Minden pontoddal egyetértek! Én a közvetlen környezetemben elég sok embert látok, akit zavar, hogy nincs eredeti nyelvű film a mozikban, viszont csak nagyon kevés olyat, akit ez annyira zavarna, hogy el se megy szinkronos vetítésekre. A többség sajna megvonja a vállát, és megnézi a szinkronos verziót. Nekem ez azt jelenti, hogy kell bizonyos fanatizmus (=filmbuzinak kell lenni) ahhoz, hogy ez komolyan érintse az embert. Mivel jóamagam ebbe a kategóriába sorolom magam, én az utóbbi 2-3 évben már nagyon ritkán megyek csak el moziba. Amikor szó szerint vadászni kell egy eredeti nyelvű filmet, az már rég rossz. És ez csak Budapest!! Vidéken - ha jól tudom - nincs is olyan mozi ami eredeti nyelvű filmeket adna...
Ha jól tudom, a forgalmazók azért nem vetítenek feliratos kópiákat, mert: 1. kicsi rá a kereslet (érdekes, engem soha nem kérdeztek erről :) 2. pluszkiadással jár (merthogy a jogtulajdonos - stúdió - központilag feliratozza a digitális kópiákat is és így egy kópia lejátszási joga többe kerül)
Engem viszont ez nem győz meg. Nem hiszem el, hogy a szinkron pluszkiadása mellett ne érné meg marginálisan több pénzért kiszolgálni a feliratos filmeket követelő réteget. Nem hiszem el, hogy ne lehetne kis rábeszéléssel itthon készíteni a feliratos digitális kópiát, és azt se hiszem el, hogy ezt a minimális pluszköltséget ne hoznák be a vetítéseken, feltételezve hogy arról minden érdekelt (=a petíció aláírói) tudnak.
Értem én, hogy kapitalizmus van meg minden, de ha nem akarnak egy normális, fizetőképes réteget örökre elhidegíteni maguktól a t. forgalmazók, akkor lehet, hogy el kéne gondolkodni valamilyen kreatív megoldáson. Azt gondolom, hogy a mostani állapot komolyan szégyellnivaló. Az, hogy vadászgatni kell az eredeti nyelvű előadásokat (ha egyáltalán van!), elég ronda képet fest a forgalmazókról (meg az átlagos nézőkről is egyébként). Lehet, hogy lenne értelme egy értelmes felmérést csinálni, hogy pontos képet kapjanak az igényekről és a keresletről. |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Segítő szakemberek kiállása az agresszív közbeszéd ellen
5806 Létrehozva: 2025-03-17
Egy gyermekes családok SZJA mentessége/Támogasson minket
2133 Létrehozva: 2025-03-04
Magyar emberek kiállása az agresszív hazai közbeszéd ellen
1785 Létrehozva: 2025-03-18
Vonják vissza Vészabó Noémi amatőr, giccsfestő Munkácsy Mihály-díját
1742 Létrehozva: 2025-03-20
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
1517 Létrehozva: 2025-03-05
Tiltakozás a Szolnok-Abony közé tervezett elektrolit gyár megépülése ellen!
1167 Létrehozva: 2025-03-09
Mentsük meg a KRE-BTK képzéseit!
922 Létrehozva: 2025-03-03
ADJ REMÉNYT petíció a Duchenne izomdisztrófiával született gyermekekért
10676 Létrehozva: 2024-06-21
Az állatok, a gazdák és a magyar vállalkozások védelmében – emberséges, etikus és független járványkezelést!
560 Létrehozva: 2025-03-30
Gyermekeink érdekében: Ne szervezzék át a XVI. kerületi óvodák csoportjait!
524 Létrehozva: 2025-03-27
Mentsük meg a fákat!
378 Létrehozva: 2025-02-25
Kiállunk Vészabó Noémi emberi méltósága és művészete mellett
203 Létrehozva: 2025-03-25
Mentsük meg a soproni ovikat!
3339 Létrehozva: 2025-02-24
A száj- és körömfájás (FMD -magyarul RSzKF) jelenlegi diagnosztikai és válságkezelési gyakorlatának azonnali felülvizsgálata, életpárti alternatívák bevezetése érdekében.
151 Létrehozva: 2025-04-02
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
2520 Létrehozva: 2024-09-29
NEM AKAROK SPORTLÉTESÍTMENYT , SEM BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOT A TERMÉSZET HELYETT!!!!!
735 Létrehozva: 2025-01-19
Változzon a közforgalmú gyógyszertárak ügyeletes rendszere!
221 Létrehozva: 2025-02-26
Petíció a VÁCI ÚJ DUNA-HÍD ÉPÍTÉSE ELLEN
654 Létrehozva: 2025-02-05
Dr Bordás Noémi doktornő szabadlábra helyezése
668 Létrehozva: 2025-02-23
Védjük meg a Thaly Kálmán utcai fákat!
96 Létrehozva: 2025-03-16