Nyílt levél a döntéshozókhoz és a magyar társadalomhoz...

Vendég

/ #35

2013-10-20 07:40

Sajnos jól látszik, hogy milyen profi módon megosztották a pedagógus társadalmat. Sajnos jól látszik, hogy a tanáriban történő "dödögésen" kívül szinte egyetlen pedagógus sem képes tenni valamit.
Én döbbenten olvasom, hgy milyen egyszerű megszerezni néhányunk egyetértését azzal a néhány ezer Ft-tal, amivel most többet kap - egyiküké sem éri el a 34%-ot. Az enyém 21%, túlóradíjat eddig sem kaptam, úgyhogy nekem konkrétan ennyi az emelés. De nem azért vagyok elégedetlen, mert nem még több, s nem azért mert bármennyit is követeltem volna. Hanem azért az autokrata irányításért, ámokfutó intézkedéscsomagért és tempóért, amivel egyszerű szolgasorssá alacsonyították a szakmát a nem kis terhelést pedig még magasabbra emelték... a munkaterhelésem több, mint 21%-kal nőtt. Aki ezt nem látja néhány ezer emelésért...
Nekem olyan ismerősöm is akad (nem egy), akinek több, mint 100.000-rel lett kevesebb. (Saját nem reprezentatív felmérésem szerint egyébként mindegyikük erre a kormányra szavazott 2010-ben).