Nyílt levél a döntéshozókhoz és a magyar társadalomhoz...
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Nyílt levél a döntéshozókhoz és a magyar társadalomhoz... petíció automatikusan generált fórumtémája
pncs |
#26 Re:2013-10-17 19:56A túlóra helyett most ingyen dolgozunk. Összeállíthatom a portfóliómat, 7-8 A/4-es oldal csak a publikációs listám, érdemes tankönyvíró vagyok, átoktattam az egyetemre, új alapokra helyeztem az irodalomtanítás módszertanát, és nem sorolom. Mióta a pályán vagyok, nem tudom, hányadszor léptetnek vissza a startvonalra. Nem érthető, hogy megalázó a helyzet, bizonygatni, hogy mennyit tettem le 32 év alatt az asztalra? Egészen pontosan 8%-os a béremelésem, kedves kommentelő. Hol is a 34% ??? És elvették a szakmai szabadságomat annak megítélésében, mit, kinek miért úgy tanítsak.
|
valaki |
#27 petíciók2013-10-17 20:22Remek szöveg, de nem írom alá. Úgy gondolom, hogy a petíciók ideje lejárt. Ebben az országban semmit sem lehet elérni a petíciókkal, csak arra jók, hogy aláírják az emberek, és ezzel megnyugtassák a lelkiismeretüket, hogy megtették, ami kellett (pedig dehogy). Nem is beszélve a szokványos tiltakozó ívekről, amiket mindig ugyanazok írnak alá. Mindezt nem azért mondom, hogy kötekedjek. Csak annyit szeretnék mondani: sokkal többen értenek egyet ezzel az üggyel, mint ahányan aláírják. Én például azért nem írom alá, mert ez egy üres, elavult forma, ami soha nem volt jó semmire, és különösen céltalan most: egy ilyen csak szavazatszámokban gondolkodó, a civileket rendszeresen az ellenzék bábjainak beállító, békemeneteket szervező, cinikus hatalom esetében. Amúgy maximálisan egyetértek a leírtakkal. |
Vendég |
#282013-10-17 20:55Egy megjegyzés a "nemzeti pedagógus izéhez": felülről pedagógusokra kényszerített, fasiszta mintát követő szervezet - mint ilyen, tökéletesen elfogadhatatlan. Tagjának lenni szégyen, megbecstelenítő. |
nevem senki |
#29 vége2013-10-17 21:14A tönkrement, rabszolgává silányított társadalom tagjai végvonaglásukban még jól belerúgnak a tanárokba, a tanítóikba, mert azok merészelik szóvá tenni, hogy oktatás helyett lassan már csak rabszolgaidomítás folyik a magyar iskolákban... Kész, ez az ország megérett a pusztulásra. |
Vendég |
#302013-10-18 08:40Szülőként fontosnak tartom, hogy a pedagógusok a társadalom elismert tagjai legyenek. Ehhez szükségszerű az anyagi elismerés. Nagyon fontos, hogy művelt, kipihent, a gyerekek lelkét megértő, a gyerekekre hatni tudó tanáraink legyenek. A fejlett országokban a tanárok kb. mérnöki fizetést vagy afölött kapnak. Békehadtest, nemzetzászló és stadion helyett. Ide kell felzárkóznunk nekünk is. |
Vendég |
#312013-10-18 16:30Teljes mértékben egyetértek az ott leírtakkal. Pedig nem is vagyok pedagógus... Minden szégyen és gyalázat, amihez ennek a tetves orbán kormánynak köze van!!! Az összes intézkedésük emberellenes, szembe megy a piacgazdasággal, a jogállami elvekkel, a józan ésszel:-((( Egyszemélyi diktatúrát építenek, felháborító minden, amihez csak közük van. Az én gyerekemet nem fogja megverni az iskolarendőr, az én gyerekemet nem fogják ostorral hittanra hajtani. nehogy már ez a beteg hatalom akarja az ő erkölcseire (???) nevelni a gyerekem! Majd azt én jobban tudom, hogy az én gyerekemnek mi a jó és mi nem. Biztosan nem fognak alattvalót idomítani a lányomból! Az én gyerekem NEM FOG orbáni iskolába járni! Majd keresünk egy másik országot, olyan iskolarendszert, ahol szabad gondolkodású, okos felnőtt lehet belőle. A magyar nyelvet, a helyesírást és a csodálatos irodalmunkat majd megtanulja tőlem. Orbán József |
Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)
2013-10-18 17:45- Date of removal: 2013-10-18
- Eltávolítás oka:
Vendég |
#33 Re: 8-nak, 9-nek2013-10-18 17:48Eltévedtél! Húzz vissza a birkamenetbe! Ott elhiszik a lózungjaidat. Itt, sajnos, nagyon is azok vannak, akik a bőrükön érzik, mekkora csökkenés az "emelés".#8: -
|
Vendég |
#342013-10-18 23:19Röviden:egyetértek!!! |
Vendég |
#352013-10-20 07:40Sajnos jól látszik, hogy milyen profi módon megosztották a pedagógus társadalmat. Sajnos jól látszik, hogy a tanáriban történő "dödögésen" kívül szinte egyetlen pedagógus sem képes tenni valamit. Én döbbenten olvasom, hgy milyen egyszerű megszerezni néhányunk egyetértését azzal a néhány ezer Ft-tal, amivel most többet kap - egyiküké sem éri el a 34%-ot. Az enyém 21%, túlóradíjat eddig sem kaptam, úgyhogy nekem konkrétan ennyi az emelés. De nem azért vagyok elégedetlen, mert nem még több, s nem azért mert bármennyit is követeltem volna. Hanem azért az autokrata irányításért, ámokfutó intézkedéscsomagért és tempóért, amivel egyszerű szolgasorssá alacsonyították a szakmát a nem kis terhelést pedig még magasabbra emelték... a munkaterhelésem több, mint 21%-kal nőtt. Aki ezt nem látja néhány ezer emelésért... Nekem olyan ismerősöm is akad (nem egy), akinek több, mint 100.000-rel lett kevesebb. (Saját nem reprezentatív felmérésem szerint egyébként mindegyikük erre a kormányra szavazott 2010-ben). |
Vendég |
#36 Re:2013-10-21 08:16Baromira hálás vagyok a nettó 10 ezer forintért....Igen, leadhatja a tanár a szükséges papírokat, de pénz csak akkor lesz belőle, ha "föntről" megítélik a pedagógusnak és belefér a keretbe. Másfél évig járna a pénz a végzettségemnek megfelelően, mégsem kapom meg, csak ha kuncsorgok érte... Milyen megalázó rendszer ez??? Visszamenőleg persze nem jár majd ... Az én fizetésem nettó 10 ezer forinttal több, mint eddig, de a régi számítás szerint +kb nettó 25-26 ezer forintot kellett volna kapnom a sok helyettesítésem miatt, most a 10 óra helyettesítés az államnak csak 10 ezer forntba került. van, aki soha nem is helyettesít. Ez ám a spórolás és az igazságos munkamegosztás. |
Vendég |
#37 Re: vége2013-10-21 08:18Egyetértek!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Vendég |
#382013-10-23 18:58Három évem van a nyugdíjig.Orbanisztán döntéshozói megfosztanak és kifosztanak. 38 év a köznevelésben töltött idővel szakvizsga-szaktanácsadás-szakértőség ellenére alig vagyok feljebb 10 évvel fiatalabb tanítónő feleségemnél.Ha megérem nagy valószínűséggel 10 év múlva nyugdíjas betyárok és Ludas Matyik körében leszek fellelhető. A valóság árnyalása érdekében tudni illik ,hogy a szegény vidék túlórák és címpótlék nélküli sokezres pedagógus tízezrei mégis emelkedésnek élik meg a mostani helyzetet. 38000 Ft emelést kaptam én is mert a korábbi "magas bérbeállás" miatt nem "jutott" már túlóra és helyettesítés.Ennek ellenére relatív helyzetem mégis igazságtalan. Még néhány észrevétel röviden nem kifejtve : -Az igazgatók többsége elárulja a szakmáját -Az igazgatók túllihegik a nyelvcsapásaikat -A fiatalok és a középgeneráció fél -A teherelosztásból a kritikusok szívatása lett -A szülők jelentős része nem szolga, aktivizáljuk őket ! -Alakítsunk Szakmai Egyesületeket,önképző köröket -Passzív rezisztencia és szabotázs akciók kellenek -Orbán elveszíti a fővárost mentsétek a vidéket ! -A jövő a kádár kori kettős élet,van rutinunk ! -Pedagógusok jelentős hányada betanított munkás nem pedig értelmiségi ne is várjunk tőle többet ! -Nem ágazati hanem összközalkalmazotti sztrájkot! - A KIK mamut a porcelánboltban,bonbázni kell feldolgozhatatlanul sok problémával, elleheteleníteni ! -Mutassunk már szakmai alternatívát,Hofman meséin túl is ! |
Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)
2013-10-23 23:23- Date of removal: 2013-10-23
- Eltávolítás oka: én hibáztam, rossz helyre írtam
nevem senki |
#40 Re: Re: vége2013-10-23 23:25Csekély öröm ezen a kilátástalan éjszakán, hogy valaki, EGY EMBER egyetért velem, de mégiscsak öröm! :) |
|
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
A Budapesti Wesley Iskolák megmentésére, működésének engedélyezésére szülői és támogatói kezdeményezés
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Petíció a csepeli Fenyves óvoda fennmaradásáért
1162 Létrehozva: 2024-11-25
Nem támogatom és szakmailag megalapozatlannak tartom a Bóbita óvoda és a Napsugár Óvoda összevonásának tervét
732 Létrehozva: 2024-11-23
Támogatom, hogy Karcagon nyisson áruházat a Lidl!
663 Létrehozva: 2024-11-19
Petíció a Maglódon, a 31-es út mellett tervezett Dél-koreai gyártóüzem és kereskedelmi központ létesítése ellen
463 Létrehozva: 2024-11-08
A Velencei-tó sukorói partszakaszának védelméért
1518 Létrehozva: 2024-09-29
PETÍCIÓ MAGYARORSZÁG EGYIK ELSŐ VASÚTI SZÁRNYVONALÁNAK (BÉKÉS-MURONY) ÚJRANYITÁSÁÉRT
274 Létrehozva: 2024-11-21
DIGI szolgáltatások Vámosszabadin
252 Létrehozva: 2024-11-25
Az egyház a híveké és nem a politikusok játszótere: Balog Zoltánnak mennie kell.
1358 Létrehozva: 2024-03-21
Közétkeztetés változtatása - XVII. Kerületi Diadal Úti Általános Iskola gyermekeinek szülei
196 Létrehozva: 2024-11-06
Hozzanak létre állatrendőrséget, akik a hatósági kötelékek között végzik tevékenységüket. AKik fel vannak hatalmazva hatósági intézkedésekre, a jogszabályok betartatására.
199 Létrehozva: 2024-10-28
Korcsolyapályát Egerben! 2024
182 Létrehozva: 2024-11-20
A YETTEL mobilinternet/hanghívás szolgáltatásainak javítása Vámosszabadin
111 Létrehozva: 2024-11-25
Maradjon ingyenes a lakossági parkolás a XIII. kerületben!
123 Létrehozva: 2024-10-31
Keresztállítás Solymár-Kerekhegyen
91 Létrehozva: 2024-11-03
Za mađarsku dramu - Narodno Pozorište / Népszinház Subotica
89 Létrehozva: 2024-11-15
Ha Ön egyetért azzal, hogy Ponty Zoltán önkormányzati képviselő mondjon le, kérem írja alá.
86 Létrehozva: 2024-11-10
Kérvényezni fogjuk Ózdon az éjszakai gyógyszertári ügyelet visszaállítását. Írd alá, hogy támogatod!
75 Létrehozva: 2024-11-29
Támogatjuk a pomázi kutyafuttató megépítését
82 Létrehozva: 2024-11-02
Devecser vasúti közlekedésének drasztikus járatritkítása elleni petíció!
62 Létrehozva: 2024-11-03
STOP! Módosítsák a Reabilitare infrastructură rutieră pe coridorul: cartier Tudor Vladimirescu – cartier 22 Decembrie 1989 projektet!
52 Létrehozva: 2024-11-19