ELÉG A KUTYÁK LEVADÁSZÁSÁBÓL !

438-as aláíró

/ #41 Re: két oldal!!!

2014-01-10 06:55

#7: Érme - két oldal!!!

Ha a vadász nem tudja eldönteni, hogy kóbor kutya vagy házikutya, akkor ne is lőjön, és ezt jogszabályban kellene megtiltani!

Ismétlem, a vadásznak nincs joga védeni a vadállományt, ameddig a vadállomány által okozott károkért nem vállal erkölcsi és anyagi felelősséget!

Egyszer egy őszi napon, vadász szezon idején az autóm elé ugrott egy őz, és mivel kb., 70-el mentem, az autó lebólintott a vészfékezéstől, az őz nem jött be a szélvédőn, hanem oldalra félrdobdta, de a kocsi eleje, a gépháztető, a  hűtő, a lámpák komoly kárt szenvedtek, úgy félmilla értékben. Kihívtam a rendőrséget a rend kedvéért, ki is jöttek, megállapították, hogy vétlen vagyok. Kérdezte a  rendőr van-e cascom, mire mondtam, hogy nincs, de majd perlem a vadásztársaságotba kárért. Azt mondta megtehetem, de a vadásztársaság viszont pert fog indítani, az elütött őzért, a feltételezett elmaradt szaporulatért és ennek összege pontosan annyi lesz, mint az én károm összege!!! Aztán viszamentünk megnéznibaz őzet, amin nem volt külsérelmi nyom, nem voltbrajta véres seb, minthogyvaz autómon se voltbvér, mirev azt mondta a rendőr, hogy a vadászati hajtásvsorán felizgatott, halálra rémült őzbszámára, az autóm volt az utolsó csepp a pohárban, amikor kiugrott az út melleti bokrokból, és valszeg az ugrás során szívrohamot kapott és már magatehetetlenül zuhant az autómra.... Én elmehettem a vad által okozott kárommal a búsba, da ha ugyanott kiteszem a kocsiból a kutyámat pisilni, bármely vadász lelőheti a vadállomány védelme érdekében.

Biztos, hogy rendben van ez így???