A vadászati törvény módosítása

Vendég

/ #29 tisztességes vadászok

2015-01-22 08:42

Számomra is mélyen felháborító a vadászok sokszor ennyire laza viselkedése :-(. Jákon lakom, a környéken sok vad él, és sajna minden évben botlok ehhez hasonló jelenetbe. A falumban több vadászt is ismerek, és tisztelet a kivételnek, de a többség nem arról híres, hogy korrekt, modern gondokodású féfiak lennének. Keménynek érzik magukat, a vadászatot férfiasnak tartják. Szó szerint megvetéssel figyelik a vadászatban nem jártas embert. Amikor nálunk  vadászat van 2-3 napig dörögnek a fegyverek (ezzel még nincs is gond), aztán csak azt látja az ember, hogy az erdő mellett az árkot tucatjával borítják az alumínium sörös és energiaitalos dobozok.

2 évvel ezelőtt 4 éves gyerekemet vittem az erdőbe, amikor (egy erdei ipari út mellett) kb. fél tuvat szarvas levágott lábába botlottunk. Elszörnyedtem, de egyből kapcsoltam, és a mögöttem ülő gyereknek az utlsó pillanatban tereltem el a figyelmét, hogy ne lássa.

Sajnos, még mindig, a magyar közgondolkodás szerint az erdő egy ipari terület :-(, ahol erdőgazdálodás, és vadgazdálkodás folyik. Én meg azt mondom az erdő egy természeti társulás, állatok százainak élőhelye, emberek, túrázók számára kikapcsolódás ... meg kéne fordítani a fontosságokat. Persze ezt nehéz elmagyarázni egy-két keményf***ú helyi vadásznak :-(