A vadászati törvény módosítása

Vendég

/ #121 Re:

2015-01-26 12:34

#119: helyi -  

Én nem is kérdőjeleztem meg, hogy ha ott maradt valami, akkor nem történt hiba. Szerencsére semmi komoly. Az összes elesett vad mindenestül el lett pakolva, egyetlen egy nem. 

"Hogyhogy nem ették meg a hollók?" - azért az gondolom egyértelmű, hogy ez nem telefonhívás kérdése. Hollót nem lehet "rendelni", időpontra. 

A vadászok az összes maradványt elvitték, egy vadé sajnos ott maradt. Tehát az összes vad maradványa el lett pakolva, egyetlen egyet leszámítva. (de ez már sokszor át lett beszélve itt a fórumon is, hozzászólás előtt vissza kell olvasni)

A családfőtől és a lakhelyén az összes lakostól kérni kell a számlát, hogy amikor levágnak egy marhát, sertést, kecskét, stb., akkor átadják a maradékot az illetékesnek, a veszélyes állati hulladék feldolgozó cégnek. 
Lehet, hogy az a "helyi" néhány személy hirtelen másképp gondolkodna, mert sajnos senkinek nem lenne számlája vagy jegyzőkönyve. Hogy miért nem? Hogy hova tűnik a maradék? Logikus, megy vissza a természetbe, a körforgásba.

A "helyi" nem tudom mennyire helyi. Helyieknek ezzel sosem volt gondjuk. Amikor az ember lát egy sast felszállni egy ünő zsigereivel (nem 2kg), akkor libabőrös az arca az örömtől és gyönyörtől. Nyilván, egy nagyvárosi vagy ahol nincs vad, ezt sosem fogja megérteni. ...és nyilván nem azért vannak itt sasok, mert annyi egeret talál.
Aki itt lakik és ezzel problémája van, az 99%, hogy nagyvárosból vagy vadmentes helyről költözött ide. Persze ettől függetlenül jó kis cirkuszt generált. Ahelyett, hogy megoldotta volna (megtanítja a gyerekét, jelzi a vadászoknak, stb... rengeteg korrekt megoldás lett volna), inkább cirkuszt generált, szenzációhajhász bulvár médiákhoz szalad, ezzel kéri pl. a new york-iak segítségét is (onnan is van aláíró). Nagyon nem korrekt és ez nem jellemző az itt élőkre.