Quaestor károsultak megmentéséért

Vendég

/ #3086

2015-07-18 09:46

Egyetértünk, hogy nyakig ülünk a sz..rban. A saját takarékoskodásom és a szülőktől megörökölt pénzem bánja a Questor bedöntést. Ötven éves egyedülállóként hosszú távú megtakarításnak raktam ide a pénzem, mert az államtól kapott majdani nyugdíj az aztán semmire sem lesz elég.

Mindenkit másként érint a veszteség. Én vagyok abban a szerencsés helyzetben, hogy a történtek ellenére nem kerültem teljesen a padlóra, de meg tudom érteni azok elkeseredettségét akik igen. 3 millió forintot várok még. És lehet, hogy most éppen nem hiányzik, mert se autót, se lakást nem akarok vásárolni, de azért nekem sem mindegy, hogy visszakapom ezt az ellopott pénzt vagy sem.

Ott leszek Budapesten 25-én! Ezt teszem, ennyit tudok tenni a közös ügyért.

A "provokációt" meg egyszerűen arra értettem, hogy nekünk, Quaestor károsultaknak elsődleges célunk a megalkotott törvény betartatása és a július végéig beígért kártalanítás kikényszerítése. Egyet is érthetünk vita nélkül, azzal amit leírt, hogy ez egy folyamat és minden mindennel összefügg, de nem hiszem, hogy az elmúlt 10, 20 év összes sérelméért most kellene tüntetni.

A BudaCash károsultak nem 4-500 fő, hanem 16 ezer. Két tüntetésük volt, 100-an nem voltak. Devizahitelesek több 100 ezer, vagy millió ember. "Nemadom a házam..." szervez tüntetéseket, ugyanazt azt a kb 60 arcot láthatjuk minden megmozduláson. És még sorolhatnánk csoportokat. 

Az biztos, hogy nagy létszámmal és határozottan kell fellépnünk, mert másképp nem megy. Az összefogás kell, de az az érzésem, hogy a Quaestorosok tüntetésére, pont a nagy létszám miatt van szüksége mindenkinek, asját érdekeihez. De ha ezért akarnak rátelepedni, akkor inkább ne tegyék.

Akkor hadd legyek önző és azt mondom, hogy a mi célunk a Quaster károsultak kártalanítása!

És persze nem zárom ki, hogy másnak más megközelítésből is lehet igaza. De én így gondolom.