Quaestor károsultak megmentéséért

Vendég

/ #4575

2015-11-22 12:38

Azért a másik fél "válaszaiból" 1 dolog bizton kiderül: nagyon jó munkahely a jegybank. Én a leírtak alapján így képzelem el az ott folyó "munkát"

Ül a dolgozó az asztalnál, s jönnek a kötvénykibocsátási kérelmek... ránéz, igen formailag rendben van, pecsét ráüt, aláír, mehet is, ezzel is megvagyunk, eltelt a nap, ma is jó munkát végeztünk. Aztán esetenként ha valaki ÖNFELJELENTI saját cégét, hogy bajban van, VAGY valami más módon (pld miniszterelnöknek írt levél alapján) fülükbe jut egy két "forró" hír, akkor nekiállnak "dolgozni", megmozdul a "csapat". Ami azt jelenti, hogy 1 nap alatt feltárnak 150 milliárd hiányt itt, 90-et ott. Sebaj, így kell ezt. Igaz, majd 8 hónap után sem tudja SENKI - csak ők - hogy valójában mennyi is a valódi hiány, mióta alakult ez az ügy, stb, stb. De közben a munkájuk másik, NAGYON FONTOS része az, hogy a felelősséget hamar rátolják azokra a "hülyékre" akik 50 milliós tőkéjű cégnek hordták a 10 milliókat... magyarul a kommunikációs frontvonalon nagyon elemükben vannak, hisz minden módon elhárítanak minden felelősséget - felügyeleti cím, munkahely ide vagy oda - mindenért a kisember felel... nem is értem minek akkor ide felügyelet, ha minden a befektetőn múlik, mindenért ő a felelős. Talán akkor a dolgozók bérét ki kellene osztani a kisbefektetők közt, ha valós munka ugysincs ott bent. Hiszen nem zavarja, hogy az ellenőrzések hatására semmi sem történt, amit nekik kellett volna megnézni, hogy javították-e a hibákat, nem tűnt fel, hogy az 50 milliós cég (bár most így UTÓLAG már NEKIK is feltűnt, hogy 50 milliós a cég...) éves szinten bocsátja ki a 10-20 millárdos papírokat - legalábbis kérelmeket ad be rá, s meglepő módon mindig engedélyt kap, senki rá nem néz mire költ... De a baj kitörésekor 1 teljes nap alatt átlátják mi az ábra, s azt is, hogy a kisbefektető minden balhét el fog vinni - mert az amúgy busásan fizetett jegybanki felügyeletnek NINCS semmi dolga szerintük - a kibocsátási kérelmek aláfirkálásán MAJD az UTÓLAGOS okoskodáson kívül... Hát én azért ezt kissé másképpen látom, s gyanítom a PSZÁF, MNB sem csak arra van amit itt fentebb vázoltam. Akkor pedig itt valaki valamit nemigen akar kifejteni. Az pedig egyetlen szóban leírható: FELELŐSSÉG.