Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt


Vendég

/ #5234 Statisztikai hiba: csak 2,5%?

2011-11-12 09:07

"....Ha az 1000 embert megfelelően (vagyis a teljes sokaság jellemzőit leképező módon) választják ki, akkor a statisztikai hiba 2,5% 8 millió emberre vetítve."

Többször kértük, ne gyalázkodj - esetleg használj ismétlőjelet- megint így kezdődött a bejegyzésed, amelyikből idéztem.

Ettől függetlenül, néhány kérdés:
- A fejtágító szemináriumokat nem számítva, téged nem ugyanolyan iskolában képeztek, mint az országban mindenkit? Ha igen a válaszod, akkor tudomásul kell venned, hogy a tudásalapunk azonos. Az pedig már régen kiderült, hogy az elvont gondolkodási szinted sehol nem áll.
- Magad írod, hogy "megfelelően" kiválasztott csoport adja a választ. Hogyan? Telefonon, internet segítségével? Személyesen felkereséssel? De sok embernek nincs távkommunikációs lehetősége /soknak lakása sem/! Akkor ez a -becslésem szerint - 1,5 millió ember "kimarad" a válaszadásból. Maradna a személyes megkeresés. Talán nyilvántartást vezetnek arról,hogy ki melyik réteghez tartozik? Az jó. El tudom képzelni, mikor a kérdező egy szegény sorsú településen szelektál! A többi stimmel... Avagy a fenti réteggel a választásokon sem kell számolni, ezért kérdezni sem fontos őket?
- Igazat adva az előttem szólónak..... "hülye azért nem vagyok",.... amikor válaszolni kell.

Így is bejön a 2,5%?