A harcsák tilalmi szabályozásának módosítása

Horgászom tehát vagyok!

/ #133

2011-12-23 19:01

Tisztelt Endre!

Látom egyetlen egy sort sem hajlandó megérteni amit itt leírtunk! Tökélets példát mutat struccpolitikából. A szokásos bástyái mögé bújik a szakértőkkel meg a fene nagy küzdelmekkel ami a fészkes harcsa kifogását illeti. Ez mind édes kevés ahhoz képest amiről itt valójában szó van.
Akkor amikor valakit győzködni kell hogy óvja meg a saját és a közös értékeket és ez számára nem egyértelmű. Számára ez nem cél. Ott nincs miről beszélni. Akkor amikor valaki fészkes harcsa fogását hihetetlen nagy dicsőségnek tekinti és e legkissebb szinten sem vél ebben felfedezni bármiféle etikai kérdést. Szerintem ott sincs miről beszélni. De legalább mi megpróbáltuk.
Miért kell eggyeseknek elmagyarázni azt ha a harcsákra hosszútávon vigyázunk az a fészekhorgászoknak is csak hasznára válik, hisz évek múlva is űzhetik a hobbijukat.
Miért olyan nehéz ezt megérteni?

Ezek generációs és társadalmi problémák amik szerintem egy ilyen fórumon soha nem fognak megoldódni. Az elvek túlságosan rögzűltek a fejekben ahhoz hogy felfogják a környezetük megváltozik, megváltozott... A struccpolitika és a "máról holnapra élés" megváltozásához több időre lesz szükség.

És most én is emlékeztetek mindenkit arra hogy a petíció útraindításakor soha senkit nem akartak meggátolni abban hogy horgászzon vagy a hobbijával foglalkozzon vagy akár egyetlen egy perccel is kevesebbet töltsön kint a vízen. Itt kizárólag a jővő harcsanemzedékek megóvására történt javaslat. Ha ezt bárkinek akár Önnek Endre, magyarázni kell.
OTT NINCS MIRŐL BESZÉLNI!