A Schmitt Pál doktori címét illető plágiumgyanú kivizsgálásáért

dr iur

/ #530 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-01-23 21:55

#527: - Re: Re: Re: Re:

Kedves sp rajongó!

Nekem van egy nagyon egyszerű trükköm az ilyen neolibbols ármány ellen: a doktori címem megszerzéséhez szükséges VALAMENNYI dolgozatomat én magam fogalmaztam meg, a felhasznált forrásokra pedig a szövegben hivatkoztam, azokat idézőjelbe tettem vagy azt is átfogalmaztam a saját gondolataim szerint.

Olcsó trükk, ugye? Elárulom a titkot: általános iskola 3. osztályától volt egy fogalmazás órának nevezett tantárgy, ott lestem el ennek alapjait, hogyan kell saját szavaimmal megfogalmazni olvasmányélményem vagy akár privát elképzelésem. (Zárójelben: ugyanott volt helyesírás nevű diszciplína is)

Ezért aztán számomra nem is az az igazán megdöbbentő, hogy forrásokat használt fel jelöletlenül, hanem azokat a forrásokat még átfogalmazni se volt képes e szerzemény megalkotója. (Nem szeretném feltételezni a magyar sport első számú vezetőjéről, hogy nem voltak az olimpiáról önálló gondolatai, így kevésbé sértő azt feltéteznem, hogy más írta helyette)

Lehet, hogy lényegtelen, de számomra fontos, hogy hazám vezetőjének a neve alatt saját gondolatai szerepeljenek. Egyáltalán: legyenek saját gondolatai.

De itt a ragyogó alkalom, hogy a szakértők is megvizsgálhatják, bebizonyíthatják az ártatlanságát, leránthassák a leplet erről az összeesküvésről, sőt van egy ötletem: tegyék fel a netre mindegyik írást, aztán ki-ki saját maga értékelheti. Ha engem megvádolnának, ez lenne az első, sőt még a hozzá készült jegyzeteim is megmutatnám, megvannak (persze sp-nek már nincs meg/nem is kellett/ nem volt követelmény/egyből kipattant a fejéből)

És hogy miért nem figyelmeztették, ez jó kérdés... valószínűleg azért, mert Ő megtette, NEKI megengedték, tán mert őróla ezt nem is feltételezték (még egyszer: a magyar sport első embere volt...). Igen, mással is kivételeztek, azokat is ki lehetne és ki is kellene vizsgálni, de mégsem lehet azt mondani akkor, ha tetten érnek egy autótolvajt, hogy várjunk csak, egy betörő haverja jelentette fel, ez méltatlan hozzá, ráadásul más is lopta a kocsiját, vizsgáljuk meg előbb azokat is - pedig biztos, hogy más is lopott autót. Főleg akkor nem várhatunk, ha ez az autótolvaj az autógyár első embere.

ui. minden tisztelem ezen petíció kezdeményezőivé és azoké, akik tudomány iránti elkötelezettsége és erkölcsi érzete erősebb, mint a politikai elkötelezettségük - oldaltól függetlenül számomra ők az igazi hazafiak.