Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt


Vendég

/ #12745 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-09-17 13:35

#12741: Ibolya - Re: Re: Re: Re: Re: A FIDESZ meg nem fog engemet megvédeni.

A Fidesz ne is védjen meg téged!

"Az Országgyűlés hétfőn kezdődő kétnapos ülésén támogathatja a párkapcsolati erőszak büntetőjogi tényállássá minősítését szorgalmazó népi kezdeményezést. A kormány tájékoztatása szerint így még idén meghozhatják az erről szóló jogszabály-változtatást.

Rogán Antal pénteki sajtótájékoztatóján – miután ő és Orbán Viktor pártelnök–miniszterelnök is tárgyalt a Fidesz női tagozatának képviselőivel – közölte: korábban azt az álláspontot képviselte, hogy a nőkkel és gyermekekkel szembeni erőszak kezelésére a Btk.-ban számtalan tényállás található, így egy új, önálló passzus önmagában nem lenne segítség. A Fidesz képviselőnői azonban azt hangsúlyozták, hogy ezzel is több eszköz állna rendelkezésre a probléma megoldásához.

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter szombaton egyeztetett a párkapcsolati erőszak ügyében indított országos népi kezdeményezés szervezőjével, Halász Pálmával, az Élet-Érték Alapítvány elnökével, továbbá a Fidesz női tagozatának képviselőivel és LMP-s képviselőkkel. A tárcavezető a megbeszélés után közölte, a kormány tervei szerint még idén benyújtják azt a javaslatot, amelynek értelmében a párkapcsolati erőszak önálló tényállás lehet a büntető törvénykönyvben.

"

 

http://mno.hu/belfold/ismet-a-haz-elott-a-parkapcsolaton-beluli-eroszak-ugye-1105670